İlişki sonrasında spermler 2 ya da 3 gün canlı kalabilirler. Ancak yumurta hücresi maksimum 24 saat canlı kalır. Bu sebeple, hamile kalabilme ihtimalini artırmak için, yumurtlama dönemi içerisinde, birden fazla sayıda cinsel ilişkiye girilmesi önemlidir.
Hamilelik için çiftlere haftada iki üç kere ilişkide bulunmalarını önermekteyiz. Ama asla bir sınırlandırma da getiremeyiz, ilişki spontan olmalıdır. Sonuçta ilişki sıklığı anne baba olma şansını büyük ölçüde etkilemez.
Ancak bu sıklığın sürekli olarak tekrarlanması tahriş, yanma, yorgunluk ve stres gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Konuyla ilgili haftalık bazda bir ortalama vermek gerekirse, Cinsel Davranış Uzmanı Barry McCharty'e göre haftada en fazla 2 kere ilişkiye girmek en sağlıklısıdır.
Süperfekondasyonla süperfetasyon arasındaki farklar şöyledir: Süperfekondasyon, birden fazla kişiyle ilişki yaşayan kadının her iki erkekten de aynı yumurtlama döneminde hamile kalmasıdır. Bu durumda, doğan çocuklar ikiz olsa da babaları ve dolayısıyla da genetik yapıları farklı olur.
Herkesin her çiftin hak ettiği ödülü kazanması eş zamanlı değildir. Bu nedenle bedensel hiçbir sorunu olmasa da düzenli cinsel birliktelik olsa da çiftler ilk denemede hemen hamile kalamayabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Burada önemli olan miktar değildir. Sperm hücreleri gözle görülemeyecek kadar küçük hücrelerdir ve bazen bir damla zevk suyunda milyonlarca sperm hücresi bulunabilir. Bir damla sperm ile hamile kalınır mı sorusunun cevabı ise kesinlikle evet olmalıdır.
28 günlük adet döngüsünde yumurtlama dönemi 14. güne denk gelmektedir ve bu dönem sadece 5-6 gün sürmektedir. Dolayısıyla bu günler dışında hatta bu günlerin 3. gününden sonra bile hamile kalma ihtimali azdır. Cinsel ilişkiye girildiğinde sperm 3-5 gün boyunca canlılığını koruyabilmektedir.
Hamilelik devam ederken yeni bir hamilelik olmaz, ancak süperfetasyon durumunda yumurtalıklar, döllenebilecek halde başka bir yumurtayı üretiyor. Kadınların iki gebeliği de farklı cinsel ilişkiden döllenme yoluyla oluyor. Bu durumda bebekler farklı boylarda ve ağırlıkta dünyaya geliyor.
Avrasya Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tüp Bebek ve Reprodüktif Endokrinoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koç, rahmi olmayan kadınlarda gebelik şansının şuan için mümkün olmadığını belirtiyor.
Kısacası, doğal yoldan ikiz hamilelik oluşabilmesi için sadece genetik yatkınlık bulunması gerekir. Ailenin geçmişinde ikiz bebek öyküsü bulunuyorsa, genetik yönden annenin ikiz gebelik yaşama şansı daha yüksek olmaktadır. Bunun dışında başka doğal hiçbir faktör bulunmaz.
Araştırmaya katılan çiftler cinsel ilişkinin 3-7 dakika sürmesini "yeterli"; 7-13 dakika sürmesini "arzu edilir"; 10-30 dakika sürmesini "çok uzun" olarak değerlendirdiler. Cinsel ilişki süresi ile ilgili başka araştırmalarda da farklı rakamlar elde edildi.
Kadınlar bir gecede kaç defa ilişkiye girebilir? Erkekler bir gecede 2-3 defa cinsel ilişkiye girebilir. Ancak bu oran kadınlarda sınırsızdır. Çünkü kadın uzun süre cinsel ilişkiye girebilir.
Yapılan çalışmalarda kadınların arka arkaya 5 kez orgazm olduğu veya boşaldığı gösterilmiştir. Bu sayı bazı kadınlarda daha yüksek olabilir. Ancak tüm kadınlar bu sayıya ulaşamaz. Kadınların sadece %30 u arka arkaya birden fazla orgazm yaşamaktadır.
Yani genel olarak ilişkiden 1 ila 3 gün içerisinde kişi hamile kalır. Bu durum genel olarak 3. gün gerçekleşir. Daha sonra hamilelik belirtileri ise ikinci haftadan itibaren fiziksel ve testler üzerinden kendisini göstermeye başlar.
Bazı kadınlarda adet kanamasının süresi bir haftadan uzun olabilir. Eğer bu süreçte yumurtlama da daha erken gerçekleşirse adetin 9. veya 10. günden sonra ilişkiye girildiğinde gebelik ihtimali vardır. Bu durumda kanamaları normalden daha uzun süren kadınlarda adet bitiminden 1 gün sonra hamile kalma olasılığı bulunur.
Cinsel anlamda aktif bir erkeğin sperm üretim döngüsünün devamlılığı için haftada en az 3 kere boşalması gerekir. Düzenli bir cinsel hayatı olmayan erkekler; mastürbasyon yaparak sperm üretim döngülerinin devamlılığını sağlayabilirler. Erkeklerde mastürbasyon yapmayla ilgili bir sınır bulunmamaktadır.
Kadınlar 20 ile 30 yaş arasındaki doğurganlıkların en yüksek olduğu süreçte daha rahat gebe kalır. 35 yaşından sonra gebe kalabilirlik yumurta olgunlaşma sürecinin bozulması yüzünden azalmaya başlar ve 40 yaşından sonra belirgin olarak azalır.
Aşırı egzersiz, sıkı giysiler ve travma da sperm koşullarını değiştirebilir. Cinsel ilişki sıklığının azalması yumurtlama düzensizlikleri de bu soruna katkıda bulunabilir. Travmalar, cerrahi girişimler, kronik hastalıklar ve tanı konmamış özel sorunlar da sekonder kısırlıkta rol oynayabilir.”
Cinsel ilişki sonrasında 1 ila 3 gün arasında oluşan gebelik bir süre sonra belli olur. Bu süre ise yaklaşık olarak 10-14 gün arasında değişmektedir.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için ilişki sıklığı da oldukça önemlidir. Düzenli adet gören kadınlarda adetin 12 ila 17. günleri arasında gün aşırı ilişkiye girmek yeterlidir. Daha sık yaşanan ilişkiler erkeğin sperm kalitesini azaltabilir bu nedenle gün aşırı yaşanan ilişki gebe kalma ihtimalini artırır.
Kısa aralıklarla üst üste hamile kalmak anne adayında; kansızlık, diş problemleri, basur, varis, idrar kaçırma, doku sarkmaları gibi problemlere yol açabilir. Demir eksikliği başta olmak üzere çeşitli vitamin ve mineral eksiklikleri de yaşanabilir.
Eğer 23 günlük bir döngü varsa 7 ile 13. günler arasında yumurtlama gerçekleşebilir. Yumurta, yumurtlama sonrasında 24 saat canlı kalabilir. Bu sürede sperm yumurtayla birleşerek döllerse hamilelik olabilir. Ancak illa ki hamile kalmak için tam yumurtlama gününde cinsel birlikteliğe gerek yoktur.
Doğurganlık çağındaki bir kadında yumurtlama beklenen adetten ortalama olarak 14 gün öncedir. Bu nedenle hiç bir kadında adete 2 gün kala gebelik oluşmaz.
Yaş faktörü kadınlarda gebe kalmayı etkileyen en önemli unsurdur. En doğurgan çağ 22-30 yaşları gösterirken özellikle 35 yaşından sonra bir azalma başlamakta, 40 yaşından sonra da hamilelik oldukça zorlaşmakta, 45 yaşından sonra ise teorik olarak mümkün olmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri