2 yıllık bölümler erasmus yapabilir. Bölüm fark etmeksizin meslek yüksek okullarında okuyan öğrenciler de erasmus yapma hakkında sahiptir. Önlisans bölümü öğrencisinin erasmus yapabilmesi için üniversitenin erasmus olanağı olmalıdır.
Lise, ön lisans veya lisans mezuniyet durumunuza göre yurtdışında lisans okuyabilir, lisans tamamlama yapabilir veya yüksek lisans programlarına başvurabilirsiniz. Liseden mezun olduysanız, en iyi yurtdışı üniversitelerinde sınavsız okumanız mümkün.
DGS sınav puanınıza ya da mezuniyet puanınıza bakılmaksızın, Türkiye'deki 2 yıllık eğitiminizi, yurtdışında 4 yıllık lisans eğitimine tamamlayabilirsiniz.
Genel olarak, yurtdışında lisans tamamlama programları ücretlidir. Ancak, ücretler üniversite, program ve tercih edilen ülkeye göre değişiklik gösterebilir.
Eğer en az intermediate seviyesinde İngilizce bilginiz varsa; Amerika, İngiltere, Kanada, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Macaristan, Ukrayna gibi ülkelerde herhangi bir sınava girmeden lisans tamamlama eğitimi yapabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Ön lisans mezunu olan biri Türkiye'de her hangi bir sınava girmek zorunda kalmadan Almanya'da lisans eğitimi alabilmektedir. Türkiye de bitirdiğiniz ön lisans bölümüne ya da benzer bir bölüme devam ederek lisans eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. DGS veya farklı bir sınava girmenize kesinlikle gerek yoktur.
Dünya'da ilk 1000 içerisinde bulunan Belarus State University (Belarus), Warsaw University (Polonya), Karazin University (Ukrayna) gibi üniversiteler Türkiye'den öğrencileri sınavsız olarak almaktadır. Bu ülkelerin ortalama üniversite eğitim maliyetleri yıllık 1300 – 4000 USD arasında değişmektedir.
Maliyet üniversite ve bölüme göre 50.000 TL – 100.000 TL arasında değişebilmekte, bazı özel üniversitelerimizde çok daha yükseklere çıkabilmektedir. Yurtdışında eğitim almanın maliyeti ülke, üniversite ve bölüme göre yıllık 20.000 – 160.000 TL arasındadır.
Evet, yurtdışında ücretsiz üniversite okumak mümkün. Örneğin, Almanya'da devlet üniversitelerin birçoğu ücretsizdir. Bazı ücret alan üniversitelerde ise yıllık harç ücreti 500 Euro civarında.
Bu süreyi Almanya'da eğitimle geçirin, istediğiniz bölümü okuyun, lisans mezunu olun! Aslında yurtdışında dikey geçiş diye bir program yoktur. Almış olduğunuz MYO eğitimi, ülke, üniversite ve tercih edeceğiniz bölüme göre değişiklik göstermekle birlikte, bazı derslerden muaf tutulmanızı sağlamaktadır.
Dikey geçiş, iki yıllık önlisans programlarından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ya da sınavsız olarak dört yıllık lisans programına geçerek öğrenime devam etmektir.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI
Önlisans programlarının devamı niteliğindeki lisans programlarına Dikey Geçiş Sınavı(DGS) ile yerleşen Üsküdar Üniversitesi önlisans programları mezunları müfredatlarının entegre olması sayesinde önlisans programında aldıkları birçok dersi saydırarak 3. Sınıftan eğitimlerine başlayabilmektedirler.
2 yıllık bütün bölümler erasmus yapabilir ancak bunun için tek şart, üniversitenin erasmus başvurularını açmış olmasıdır. Eğer, üniversiteniz erasmus ile öğrenci yurt dışına göndermiyorsa önlisans veya lisans fark etmeksizin o üniversiteden kimse erasmus ile yurt dışına gidemez.
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
Yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına geçiş için, için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 veya 4 üzerinden en az 2.29 olması şarttır.
YKS puanı ile yurt dışında okumak mümkündür ancak sadece YKS puanı yeterli değildir. Lisans eğitimi sunan üniversitenin şartları üniversite bazında çeşitlenir. Kimi üniversiteler YKS şartını ararken kimileri de lise diplomasını yeterli görür.
Bugün, dünya çapında Almanya, İtalya, Norveç, Lüksemburg gibi çoğu ülke, uluslararası öğrencilere ücretsiz eğitim imkanı sunarken Avusturya, Fransa, Hindistan, Meksika, Taiwan, Malezya gibi ülkeler ise düşük ücretli eğitim fırsatları ile dikkat çekerler.
Üniversite eğitimi için en uygun maliyetli ülkelerin başında Almanya, Norveç, Avusturya, Polonya ve Macaristan geliyor. Almanya'daki federal eyaletler AB üyesi olmayan öğrencilerden eğitim ücreti almıyor. Öğrenciler sadece ufak bir meblağ olarak katkı payı ödüyor.
Yurtdışına gitmek için düz lise mezuniyeti tek başına bir anlam ifade etmiyor maalesef. Hem belgelerle (diploma, MEB onaylı belge vb.) hem de iş tecrübeleriyle ispatlayabileceğiniz bir mesleğinizin olması gerekir. Yasalarla sağlanmış durumlar dışında, sizin yapacağınız iş için öncelik o ülkede yaşayanlarındır.
Bu sınavlardan en bilinenleri IELTS, TOEFL, PTE, TestDaf gibi dil yeterliliğinizi test eden sınavlardır. Ancak bunlar dışında SAT, ACT, GMAT ve GRE gibi sınavlardan istenen skorlar da vardır. Yurtdışı üniversite eğitiminde istenen sınavları iki ana başlık halinde toplamak daha yararlı olacaktır.
Mavi Diploma Diploma Eki, yükseköğretim kurumları tarafından Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından kabul edilmektedir. Mavi diploma diploma eki sayesinde, üniversitede alınan eğitim tüm dünyada geçerlilik kazanır.
Dil Yeterliliği: Çoğu yurtdışı üniversite, öğrencilerden İngilizce veya başka bir yabancı dil yeterliliği talep eder. TOEFL, IELTS gibi sınavlara hazırlık yapmalı ve bu sınavlardan yeterli puanı almalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri