Eczane hizmetleri bölümü, devlet ve özel üniversitelerde bulunmasıyla öğrencinin alternatif üniversite seçeneklerini de artırmaktadır. Bölüm, TYT ile öğrenci alması almasına rağmen sayısal kökenli bir meslek barındırır.
Eczane hizmetleri bölümü, sağlık meslek yüksekokulu bünyesinde yer alan 2 yıllık bir önlisans programıdır.
Eczane Hizmetleri Bölümü eğitim süresi 2 yıldır. 4 dönem olarak eğitim verilen bölümde hem teorik hem de pratik birçok ders vardır. Aynı zamanda öğrenciler mezun olmadan önce 8 haftalık eczane stajını da tamamlamak zorundadır.
Eczane hizmetleri 2 yıllık bir ön lisans programıdır. 4 dönemden oluşan bölümde öğrenciler eczane teknikeri olarak yetiştirilirler. Sağlık teknikeri olarak eczanelerde çalışan kişilerin iş alanları hem özel hem de kamuda mevcuttur. Eğitim sırasında tüm öğrenciler teorik ve pratik olarak birçok ders alırlar.
Eczane Hizmetleri bölümü 2 yıllık bir ön lisans programıdır. TYT yerleştirme puanıyla öğrenci kabul etmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
Eczacılık Fakültesi, aynı isimli fakülte kapsamında eğitimi verilmekte olan 5 yıllık lisans bölümüdür. Eczacılık Sayısal puan türünden elde edilen sonuca göre tercih edilir.
Eczane hizmetleri bölümü, devlet ve özel üniversitelerde bulunmasıyla öğrencinin alternatif üniversite seçeneklerini de artırmaktadır. Bölüm, TYT ile öğrenci alması almasına rağmen sayısal kökenli bir meslek barındırır.
Üniversite Sayısı: Eczane Hizmetleri bölümü toplam 69 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Girilmesi gerekli olan ikinci oturum ise AYT şeklinde isimlendirilmektedir. Bu oturum; alan yeterliliği şeklinde de isimlendirilir. Eczacılık bölümünü kazanmak isteyen kişiler; AYT sınavında fen bilimleri ve matematik testlerini çözmek mecburiyetindedirler.
Yaz Stajları eğitim-öğretim dönemi içerisinde yapılamaz. Toplam staj süresi 130 (yüz otuz) iş günüdür. Stajlar; Staj I, Staj II, Staj III ve Staj IV olmak üzere dört (4) dönemden oluşur. Bir ay 20 (yirmi) iş günü, bir hafta beş (5) iş günü ve bir iş günü en az altı (6) saatlik çalışmayı kapsar.
Staj ve İş Olanakları:
Bu bölümden mezun olan sağlık çalışanları, eczanelerde, kamu ve özel hastanelerde, ecza depoları, medikal sektör ve ilaç endüstrisi de dahil olmak üzere çeşitli alanlardaki iş yerlerinde eğitimli yardımcı ara eleman olarak çalışabilmektedirler.
Eczanede, eczane çalışanı /eczane teknisyeninin çalışma süreleri haftanın altı günü, günlük sekiz saattir. eczane çalışanı /eczane teknisyenine bu süre içersinde, bir saat öğle arası ve yarım saatten az olmamak üzere iki kez çay ve sigara molası verilir. eczane çalışanı /eczane teknisyeni bu aralardan feragat edemez.
Eczane Hizmetleri programı, üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık ön lisans eğitimi veren bir program. Programdan mezun olan öğrencilere “Eczane Hizmetleri Teknikeri” unvanı veriliyor.
5- Zorunlu staj var mı? 20 iş günü zorunlu stajı bulunmaktadır. yeterli alt yapıya sahip midir? Uygulamalı dersler; Fenerbahçe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Uygulama Eczanesi ve Medicana Sağlık Grubu Hastanelerinin eczanelerinde yapılacaktır.
Eczane Hizmetleri Bölümü 2023 taban puanları en düşük 191,74000, en yüksek 324,59033'tür. Eczane Hizmetleri Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1683858, en yüksek 337642'dir.
Herhangi bir liseden(LİSE ,MESLEK LİSESİ ,SAĞLIK MESLEK LİSESİ ) mezun olan öğrencilerimiz alan ayrımı yapılmaksızın(SAYISAL ,SÖZEL ,EŞİT AĞIRLIK ) Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Mimarlık, Hukuk, Mühendislik, Fizik Tedavi, Turizm, Spor ve diğer tüm bölümlere yerleştirilir.
Eczacılık Bölümü 2023 taban puanları en düşük 399,75846, en yüksek 484,51363'dür. Eczacılık Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 99941, en yüksek 26356'dır.
2 yıllık Eczane Hizmetleri bölümü ile eczane açılmıyor. Açmanız için dgs sınavı ile eczacılık bölümüne geçiş yapıp mezun olmanız gerekmektedir.
Eczacı Teknisyeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Eczacı teknisyeni olmak için okunması gereken bölüm, üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarında bulunan Eczacı Hizmetleri Bölümüdür.
Buna göre, eczane hizmetleri ya da eczane teknikerliği bölümlerinden mezun olan gençlerimiz, dikey geçiş ile üniversitelerin biyo kimya ile kimya bölümlerine, kimya mühendisliği ile kimya mühendisliği ve uygulamalı kimya bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.
Doğrulanmış Cevap. Cevap: Eczacı olmak için sayısal seçmeniz gerekmektedir. Çünkü Eczacılık Fakülteleri Sayısal Puan üzerinden değerlendirme yaparak öğrenci kabul etmektedir.
Eczacı Teknisyeni Ne Demek? Eczacı teknisyeni; eczacılık yapabilen fakat eczane açmaya yetkisi bulunmayan kişilere verilen mesleki unvandır. Eczacı teknisyenleri; eczanelerde eczacıya yardımcı olmak üzere çalışırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri