Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Mezun olduğunda ana sınıflarında, oyun odalarında, eğitici oyuncak ve materyal tasarımında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, halk eğitimi merkezlerinde, çocuk yuvaları ile gençlik merkezlerinde, pediyatri kliniklerinde ve gelişim ünitelerinde çalışabilirsin.
Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
Önlisans çocuk gelişimi mezunları formasyon alamaz ve öğretmen olarak atanamazlar.
Okul öncesi Eğitimi bölümü mezunları, Kreş, gündüz bakımevi, anaokulu, Çocuk kulübü gibi resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitimci ve yönetici olarak çalışabilirler. Bunun yanı sıra Özel bir ana okulu açıp işletebilirler.
İlgili 24 soru bulundu
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünden mezun olanların, özel okullar ve devlet okullarında okul öncesi eğitim kurumlarında, çocuk kulüplerinde, Anadolu kız meslek ve kız meslek liselerinde çalışma olanağı vardır.
Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ...
İki yıllık ön lisans ve dört yıllık lisans programını tamamlayan uzmanlar iş hayatına atıldıklarında pek çok özel kurumda ve devlet kurumunda çalışabilir. Çağımızın aranan meslekleri arasında yer alan çocuk gelişimi uzmanları; anaokulları, kreşler, rehabilitasyon merkezi ve eğitim kurumlarında çalışabilir.
•
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Meslek Dersleri alanlarında lisans mezunu olmadığı/kalmadığı zaman ön lisans mezunu adaylara görev verilebilir.
Lisans mezunu Çocuk Gelişimci ataması için 2 yılda bir yapılan yani çift yıllarda yapılan KPSS B grubu sınavına girilmesi gerekir. Genel kültür ve genel yetenek testlerinin çözülmesi yeterlidir. Buna göre hesaplanan KPSS P3 puanı ile alımlara başvurabilirsiniz.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Çocuk gelişimi, aynı isimle eğitimi verilmekte olan hem 2 yıllık önlisans, hem de 4 yıllık lisans bölümüne verilen addır. Çocuk gelişimi bölümünde çocukların zihinsel başta olmak üzere, sosyal ve duygusal her konuda desteklenmesi adına eğitim verilir.
Çocuk Gelişimi - Sağlık Bilimleri Fakültesi – Ankara Üniversitesi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi'nin 4. ve 7. maddesi gereği;Pedagojik Formasyon Sertifika Programı sadece "Lisans Programı Mezunları" nın başvurabileceği bir program olup, kesin kayıt listesinde ASIL görünen fakat önlisans mezunu olan adayların sertifika programına ...
3-18/4/1999 tarihinde görevde bulunanlardan aynı tarih itibarıyla iki yıllık yüksek okul mezunu olmanız halinde hastane müdürü olarak atanmanız mümkün olabilecektir.
Evet ön lisans mezunları da kreş açabilir.
Çocuk Gelişimi sınavsız geçiş hakkı bölümleri içinde Okul Öncesi Öğretmenliği de var. Sıklıkla tercih edilen bu bölümde okumak için artık gecenizi gündüzünüzü birbirine katmadan sadece doğrudan başvuruda bulunarak da eğitiminizi sürdürebilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az ilkokul mezunu olmak ve yasada belirlenen suçlardan mahkûm edilmemiş olmak Türkiye'de bir insanın kreş açmak için yeterli kalifikasyonlara sahip olduğunu gösterir. Bu şartları yerine getiren her vatandaş belli şartlar ve sermaye ile birlikte kreş açabilir ve işletebilir.
Bunun için öncelikle çocuk gelişimcisi unvanı almak ve sonrasında da gerekli formasyonu almak gerekir. Bu sayede kamu veya özel sektörde okul öncesi öğretmenliği yapmaları mümkündür. Ayrıca bu kişilerin özel ya da devlet hastanelerinde çalışma imkanları vardır.
Çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği gibi bölümler 'pedagog' değildir. Üniversitelerin 'Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık' bölümünden mezun olan kişiler pedagog olabilir. Çocuk gelişimi bölümü mezunları pedagog olamaz.
Kreş öğretmeni olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Anaokulu Öğretmenliği veya Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinin birinden mezun olmak gerekir. Mezun olduktan sonra KPSS sınavına göre devlet okullarında çalışabilir veya özel kurumlarda öğretmenlik yapabilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından 2000 yılında okul öncesi bölümü açılmış ve aynı yıl bölüme öğrenci alınmaya başlanmıştır.
Anaokulu öğretmeni olmak için mezun olunan lisenin herhangi bir önemi yoktur, lise mezunu olmak yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri