Teşekkür belgesi almak için istenen şartların başında dönem sonunda hiçbir dersin zayıf yani 1 olmaması gerekiyor.
Bir dersten kalınca Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz. Yine 2,3,4,5 desten kalınca da öğrenci başarısız sayılır ve Takdir, Teşekkür belgesi alamaz.
TEŞEKKÜR BELGESİ KAÇ PUANLA ALINIR? 70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi alırken 85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi alıyorlar.
Takdir belgesi ve teşekkür belgesi alabilmek için öncelikle öğrencilerin karnelerinde zayıf ders yani 1 notunun bulunmaması gerekiyor. Ayrıca not ortalamasının da belli bir puana ulaşması gerekiyor. Ancak Türkçe ve Matematik dersleri 2 ise öğrenciye teşekkür belgesi, 3 ise takdir belgesi verilemez.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. (2) Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere okulun iftihar listesinde yer verilir.
İlgili 33 soru bulundu
Ancak Türkçe ve Matematik derslerinin ortalamasının 2 olmaması gerekiyor. Bu derslerin ortalaması en az 3 olmalı. Bu dersler dışında karnesinde 2 olan öğrenciler genel not ortalamasını tutturursa teşekkür belgesi ve takdir belgesi alabilir.
BİRİNCİ DÖNEM NOTU BAZ ALINACAK
"Yıl sonu ortalamasında normalde birinci dönem ve ikinci dönem performansı birlikte değerlendiriliyor.
Karnede zayıf not yani 1 olması durumunda öğrenci takdir-teşekkür belgesi alamaz.
Tüm bu işlemler bütün dersler için yapıldıktan sonra not ortalaması 85 ve üzerinde olan öğrenci Takdir Belgesi almaya hak kazanır. Ancak zayıf dersi bulunan ve devamsızlık sınırını aşan öğrenciler belge alamaz.
Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Şurada Paylaş! TEŞEKKÜR BELGESİ KAÇ PUANLA ALINIR? Takdir ve teşekkür belgesi alabilmek için öğrencilerin herhangi bir dersten zayıfı olmaması gerekiyor. Teşekkür belgesi almak için öğrencinin dönem sonu not ortalamasının 70,00 - 84,99 arasında olması gerekiyor.
BİR DERSTEN KALINCA BELGE ALINIR MI? Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalınan ders başarısız sayılıyor. Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz.
Doğrudan sınıf geçme
MADDE 57- (1) a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
Evet, sorumluluk sınavları oluyor. İlgili dersleri verene kadar sınava giriyorsun, bir sefer 50 puan alınması durumunda da sorumluluk sınavı düşüyor. Başarılı sayılıyorsunuz, tekrardan da ilgili ders karşınıza çıkmıyor.
1 DERSTEN KALINCA BELGE ALINIR MI? Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalınan ders başarısız sayılıyor. Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz.
Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, öğrencinin ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için, iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekiyor.
Yıl sonu dönem ortalaması 70 ila 84.99 arasında olanlar Teşekkür Belgesi, 85 ve üzeri alanlar ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacak. Onur belgesi ise davranışlarıyla arkadaşlarına ve çevresine örnek teşkil eden öğrencilere verilecek.
Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle ilgili olarak, liselerde alt sınıflar dahil olmak üzere 6 veya daha fazla dersten başarısız olan öğrencilerin sınıf tekrarı yapmaları gerekecek.
Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalındığında o ders için başarısız olunuyor. Bir dersten ortalama altında kalındığında ise takdir ya da teşekkür belgesi alınamıyor.
Birinci dönem sonunda ve ikinci dönem sonunda dönem sonu başarı puanı 85,00 ve daha üstü olan öğrenciler almaya hak kazanır. Her iki dönemde ayrı ayrı ödüllendirme yapılır. 5 günden fazla özürsüz devamsızlık halinde puanı yetse dahi öğrenciye takdir belgesi verilmez.
Arama motorlarında "Lisede 3 dersten sınıfta kalınır mı?", "Lisede sınıf geçme şartları neler?" sorularının cevapları araştırılıyor. İşte detaylar... LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Soru: 2. Dönem Sınavlarına girmezsem karnemde 2.dönem notlarım olmayacak mı? Cevap: 2. Dönemde yapılacak sınavlara girmeyi tercih etmeyen öğrenciler 1. dönem notlarıyla değerlendirileceğinden ikinci döneme ilişkin notları olmayacaktır.
DÖNEM NOTLARI NASIL VERİLECEK? İlkokul ve ortaokul öğrencileri için 2. dönem notları şu şekilde verilecek; İkinci dönem sınavlarına katılmak istemeyen öğrencilerin sadece birinci dönem notlarına göre değerlendirilmeleri sağlanacak ve bu öğrencilere başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.
Ülkemizde bir ders yılı, iki dönem hâlinde yaklaşık 180 iş günüdür. Dönemler arasında iki haftalık ara tatil ve dönem sonunda da yaklaşık üç aylık yaz tatili mevcuttur. Bazı Avrupa ülkeleri ile benzerlik, bazıları ile de farklılıklarımız vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri