Çekim sonrası 24 saat süre ile sigara içmeyin ve alkol almayın.
Diş çekiminden 2 saat sonrasına kadar hiçbir şey yenmemelidir. 2 saat sonra ılık yiyecek ve içecekler tüketilebilir. Çekimden sonraki 24 saat boyunca sigara içilmemelidir. Zor çekimlerde genellikle; çekim işleminin gerçekleştiği günün gecesinde geç saatte ve yüksek bir yastıkta yatılması önerilir.
Diş çekiminden sonra en az 24 saat alkol ve sıcak yiyecek-içecekler tüketilmemelidir.
Çekimden sonraki ilk 24 saatte alkol ve sigara tüketilmemelidir. Tüketilmesi halinde yara, iltihap kapabilir. Diş çekiminin hemen ardından herhangi bir şey tüketilmemelidir.
5-)Dikişler atıldıktan sonra tam bir iyileşme sağlanmadan sigara ve alkolden uzak durunuz. 6-)Dikişler alınıncaya ve iyileşme sağlanıncaya kadar aşırı sıcak, baharatlı, asitli ve sert yiyecek ve içeceklerden uzak durunuz.
İlgili 32 soru bulundu
Ağzı içinde bulunan yara bölgesi ulaşılabilir konumda ise dikişlerin üzeri yumuşak temiz bir pamuk ile silinebilir. Pamuğu ağız gargarasına batırıp uygulamak da iyi bir çözümdür. Sigara, alkol, baharatlı yiyecekler, asitli yada sıcak içecekler ağız mukozasında kimyasal ve termal travmalara yol açar.
Sigara ve Alkolü Bırakın: Sigara ve alkol kullanımı diş eti enfeksiyonuna sebep olabilir. Bu sebeple, sigara ve alkol kullanımını kesmek tedavi sürecinin hızlanmasına yardımcı olabilir.
Yine de hem ameliyatın yarattığı doku travması, hem de genel anestezi sırasında kullanılan ilaçlar, gerekse ameliyattan sonra verilen başta antibiyotik olma üzere ağrı kesiciler ve diğer ilaçlar nedeniyle ameliyattan sonra ilk günlerde alkol kullanımı önerilmez.
Diş çekiminden sonra sigara içilir mi? İlk 72 saat yara iyileşmesinin erken fazı olduğu için kesinlikle sigara içilmemelidir.
Ardından ise; sigara – alkol – tütün ürünlerinin tamamı ve diş sağlığına zararı olan maddelerden kesinlikle uzak durulmalıdır. En azından bu süreç 24 saat boyunca devam etmelidir.
Sigara içmek, ağız yarası ve dikiş yerlerinin iyileşmesini yavaşlatmaktadır. Nikotin ve diğer zararlı maddeler, kan dolaşımını azaltarak yaranın iyileşme sürecini olumsuz etkiler.
Yirmilik dişlerinizi çektirdikten sonraki iki saat içinde bir şeyler yememeye ve içmemeye dikkat edin. Ağız içinde oluşan kan pıhtısını tükürmek yerine yutun. Diş çekiminden sonraki birkaç gün içinde sıkı ve ağır egzersizler ya da sporlar yapmamaya dikkat edin. Ayrıca sigara ve alkol tüketmeyin.
Yirmilik diş çekildikten sonra görülen hafif ağrılar birkaç hafta içinde geçer. Diş kemiğinin tamamen iyileşmesi ise 6 ayı bulabilir.
24 saat alkol alınmamalıdır.
20'lik diş çekimi sonrası oyuk bölge dikişlerle beraber birkaç hafta içinde kendini toparlar. Genellikle 10 gün içinde dikişler alınır.
Yirmilik Diş Çekimi Ameliyatından Sonra Bakım
Ağzınız iyileşirken, kan pıhtısını yerinden oynatmamanız veya iyileşen diş etlerinize zarar vermemeniz gerekir. İşleminizi takip eden ilk birkaç gün boyunca katı yiyecekler, alkol, kahve, soda veya sıcak içecekler tüketmemelisiniz.
Diş ağrısı: Sigara içmek, diş çekimi sonrası ağrıyı artırabilir ve ağrı kontrolü için gereken ilaçların etkisini azaltabilir. Diş çekimi sonrası komplikasyonlar: Sigara içmek, diş çekimi sonrası enfeksiyon, ağız kokusu, diş eti çekilmesi ve periodontal hastalık gibi komplikasyonlara neden olabilir.
Diş çekiminden sonraki 2 saat boyunca yemek yenmesi önerilmez. 24 saat boyunca ise aşırı sıcak, aşırı soğuk ve çok katı besinler tüketilmemelidir.
Diş çekimi sonrası neden tükürülmez? Sürekli olarak tükürmek kan pıhtısı oluşumunu engelleyerek çekim boşluğunun iyileşme sürecini bozar. Bu sebeple hastalardan çekim sonrasında tükürmemeleri istenir.
Ameliyatınızın yapılacağı son 12 saat içerisinde alkol içmeyiniz. Sigara içmek vücut işlevinizde bazı olumsuz etkiler yaratmaktadır. Bilinen gerçeklerden biri de, sigara içen kişilerin ameliyatlardan ve anesteziden sonra bazı komplikasyonlar yaşadığıdır.
Sigara, alkol ve tütün ürünlerinden işlem sonrası 24 saat uzak durulmalıdır. Bu maddeler, erken kullanımda dişte apseye sebep olabilir.
Ameliyattan kaç gün sonra alkol alınır sorusuna ise ortalama bir cevap verilebilinir. Bu süre genellikle en az 1 ila 2 hafta olabilir. Bu süre, ameliyat sonrası dönemde vücudun iyileşme sürecine odaklanmasına ve alkolün iyileşmeyi etkileme potansiyelini azaltmasına yardımcı olur.
DİŞ AĞRISINA ALKOL UYGULAMAYIN!
Halk arasında uygulanan karanfil, sarımsak, alkol, aspirin vb. yöntemler işe yaramamakta hatta diş ve çevresindeki dokulara zarar verdiği için tavsiye edilmemektedir.
Diş apsesinin oluşmasındaki en büyük etken ağız ve diş sağlığının ihmal edilmesidir. Ağız bakımının yanı sıra tütün, alkol gibi maddelerin kullanımı da diş etlerini zayıflatır. Diş etlerinin zayıflaması ise iltihap oluşumunu tetikleyen önemli bir etkendir.
Şişlik olan bölgelere ve ağız içine, bakterilerin oluşumunun hızlanmaması için soğuk kompres uygulanmalıdır. İltihaplı diş üzerine alkol ya da aspirin gibi geçici rahatlık sağlayan çözümler uygulanmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri