JÖH başvuracak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir. Adayların en az lise mezunu olması gerekir. Adayların 25 yaşını doldurmuş olmaları gerekir.
– Sağlık raporunda herhangi bir engelin bulunmaması gerekir. – Askerlik sürecinde herhangi bir ceza almamış olmak gerekir. – Herhangi bir yara ya da ameliyat izinin bulunmaması gerekir. – Adayların 25 yaşını tamamlamış olmaları gerekir.
Özel harekat polisi olmak için boy kilo sınırının yanı sıra yaş sınırı da bulunuyor. 28 yaşını doldurmamış olmalısınız.
Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaç duyması durumunda JÖH alımı yaptığı bilinmektedir. Hem erkek hem kadın astsubay ve subayların başvurabildiği bu alımlarda birbirinden zorlu mülakatlara girmek gerekir. Tüfekli koşu, kır koşusu ve mukavemet koşularını tamamlayabilmek.
Eğitim 26 hafta sürer.Muhabere harita silah bilgisi ve atışları patlayıcı madde ve tuzaklara mücadele eğitimi verilir.Jandarma Komando Temel kursunu tamlayan personel "Jandarma Asayiş Komando" unvanı alır.
İlgili 36 soru bulundu
Adaylar Jandarma astsubay ve subay alımı alımı için başvuruların alınması 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü başladı. Başvuruda bulunmak isreten adaylar, başvurularını 25 Temmuz 2023 Salı gününe kadar belirtilen adres üzerinden online olarak yapabileceklerdir. Başvurular sadece elektronik ortamda yapılabilecektir.
JÖH olabilmek için Jandarma Genel Komutanlığı'nda çalışıyor olmak gereklidir.
Bu ilanlara başvurabilmeniz için öncelikli olarak Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde çalışıyor olmalısınız. Peki, askerde JÖH nasıl olunur? JÖH olmak için askerliğinizin bitimine en az 180 gün kadar bir süre kaldığında Jandarma Özel Harekat bünyesinde çalışmak için başvuruda bulunmanız gerekir.
Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı olan JÖH'ler seçme ve gönüllü askerlerden oluşmaktadır. Uzman çavuş ağırlıklı olan JÖH'lerde astsubay ve erler de görev alır. Her birliğin başında ise bir yüzbaşı bulunur. Türkiye'de asker olmak için adayların başvurduğu alanlardan biri de Jandarma Özel Harekat'tır.
JÖH'ler terörle mücadelede aktif
Jandarma bünyesinde 21 Jandarma Özel Harekat Taburu (JÖH), terörle mücadelede ve sınır ötesi harekatlarda önemli rol oynarken, çok sayıda komando taburu ve bölüğü de iç güvenliğin sağlanmasında aktif rol oynuyor.
Evet, 25 yaşın üzerinde olmamanız gerekiyor. 1 Ocak tarihi itibariyle bu yaşın altında kalıyorsanız başvuru yapabilirsiniz.
Başvuru yapacak adaylar öğrenim seviyelerine göre TEK TERCİH yapabileceklerdir. Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekmektedir.
Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak kaydıyla 200 erkek öğrenci alınacak. Ayrıca, AYT testinde EA puan türünde en 250 bininci, SAY'da en 10 bininci, SÖZ'de en az 50 bininci sırada yer alan adayın puanına sahip olmak şartı aranıyor.
1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. bölümü uygulanır. 3) Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m²), üst sınırı 26 (kg/m²) olarak esas alınmıştır.
Halen 12 bin 500 kişilik JÖH taburları bulunuyor. Bu sayı, bu yıl içinde 13 bin 500'e, önümüzdeki yılın sonuna kadar en az 20 bine çıkarılacak. Halen sayıları 7 bin 800 olan PÖH timlerinin sayısı da 20 bine çıkarılacak.
Bunun yanında KPSS şartı da aranmaktaydı. Ancak artık bu şartlar aranmamaktadır. Yani askere gitmeden ve KPSS'ye girmeden de adaylar JÖH alımına başvurabilir.
Askerde Doğu Görevi Kaç Yıl? Askerde Doğu görevi hizmetine giden askerlerin hizmet süresi 2 ila 3 yıl arasında değişmektedir. Batıda görev yapan askerlerin hizmet süresi ise 4 ila 5 yıl arasında değişmektedir.
Zor bir meslek olmasından dolayı maaşı da oldukça yüksek olan JÖH, şartları da zorlayıcı olan mesleklerdendir. Ülkemizde gençlerin çok merak ettiği meslekler arasında yer alan JÖH, yani Jandarma Özel Harekat da çok fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Fakat JÖH olmak için birtakım şartlar mevcuttur.
PÖH olarak bilinen Polis Özel Harekat ise İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. Bu sebeple de birbirleri ile ayrı tutularak alım yaparlar. Genel amaçları toplum içerisindeki düzeni sağlamak olan bu kolluk kuvvetleri, şehir içi ve arazi olarak 2 farklı grup dalında yoğunluklu olarak çalışırlar.
Askerliği meslek olarak seçen kişilerin bu alanda hizmet etmeye başladıktan sonra tercih edebilecekleri başka pozisyonlarda bulunmaktadır. Gerekli şartları sağlayan askeri personeller yapılacak sınavlara başvurabilmektedir. Bu sınavlardan biri de JÖH alımı için yapılan askeri sınav olmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak erkek olmak en az lise ya da dengi okullardan mezun olmak 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. En az 164 santim boyunda olmak internet sitesinde yer alan kilo boy orantısına takılmamak gerekiyor.
Eğitim. JÖAK mensupları gönüllü Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar arasından Jandarma Komando Okulu'nda aldıkları 16 haftalık Jandarma Komando Temel eğitiminin ardından Ilgaz Dağları'nda 14 hafta süreyle alınan ihtisas eğitiminin sonunda seçilmektedirler.
Yasal Dayanak: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Eğitim Merkezi Komutanlığı Temin Yönetmeliği. b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.
Jandarma Özel Harekat (JÖH) Eğitimleri; Jandarma Özel Harekat Timleri'nin eğitimleri, terörle mücadele bölgesine oldukça benzeyen Foça'da gerçekleştirilmektedir. JÖH adayları İzmir'in Foça ilçesinde on haftalık bir eğitime tabi tutulurlar.
Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri deneyimlerine göre rütbe almaktadırlar. Genel olarak 2 ve 3 sene boyunca görev yapan JÖH unsurunun rütbesi artmaktadır. Kıyafetleri ise İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde sunulmuş JÖH kıyafetidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri