Boyun ağrısına çoğunlukla tutukluk, uyuşma, karıncalanma, bulanık görme, kulak çınlaması, denge bozukluğu, baş dönmesi, çarpıntı gibi semptomlar eşlik eder.
ilişkili olabilir.
Sinir köklerine bası olursa ilgili alanlarda güç kaybı olur. Ağrı ile yaşayan kişilerde huzursuzluk, mutsuzluk hatta anksiyete görülebilir. Boyun düzleşmesi ayrıca baş ağrısı, kulak çınlaması ve tansiyon yüksekliğine de sebep olur.
UYUŞMA VE KARINCALANMA
Zamanla kıkırdak ve kemik yapısında da bozulmalar meydana gelir. Boyun düzleşmesi geliştiği zaman şu şikayetlere neden olur: Baş ağrısı, baş dönmesi, kulak çınlaması, omuz ağrıları, boyun ağrıları, boynu döndürmede sıkıntı, kollarda uyuşma, karıncalanma gibi birçok sıkıntıya neden olur.
Ağrı genellikle dış liflerdeki gerilme ve sinir köklerinde bası oluşması ile başlar. Boyun fıtığında ağrı sadece boyun bölgesiyle sınırlı kalmaz , kollarda , omuzda ,sırtta, göğüs bölgesinde ağrı olabilir. Boyun fıtıkları bazen baş ağrısına neden olabilir ağrı kulaklara yayılabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Boyun fıtığı kol ve ellere doğru yayılan uyuşma ve karıncalanma, el ve kollarda zayıflık, kürek kemiği üzerinde veya yakınında, başı hareket ettirirken boyun ağrısı ve ince motor becerileri için el ve kolları kullanmada sorunlar yaşanır. Boyun fıtığında bazende kas spazmları söz konusudur.
Önemli: Değerli hastalarım boyun fıtığı boyunda, kollarda, ellerde, parmaklarda, omuzlarda ağrıya neden olabilen komplike bir sağlık sorunudur. Bazı durumlarda kollarda, omuzlarda ve ellerde uyuşma ve karıncalanma ortaya çıkabilir.
Bir kulak kirinin çınlamaya sebep olabileceği gibi, uzun süre yüksek sese maruz kalma, yabancı cisim, kulak zarında delinme, orta kulak iltihabı, orta kulakta sıvı birikmesi, iç kulak hücrelerinin zarar görmesi, orta kulakta bulunan kemiklerin ve eklemlerin sertleşmesi de çınlamaya neden olabilir.
Sigara kullanımı, aşırı alkol kullanımı, şeker ve tuzun fazla tüketilmesi, uzun süren susuzluk veya açlık, aşırı kafein, uykusuzluk, uzun süre yüksek sese maruz kalmak ve banyo sırasında kulağa su kaçması gibi durumlarda ortaya çıkabilen bu durum şu rahatsızlıklara bağlı olarak da yaşanabilir.
Boyun ağrısına çoğunlukla tutukluk, uyuşma, karıncalanma, bulanık görme, kulak çınlaması, denge bozukluğu, baş dönmesi, çarpıntı gibi semptomlar eşlik eder.
Tansiyonu genellikle 14'e 9'un üstünde çıkan yüksek tansiyon hastalarında orta veya şiddetli baş ağrısı, nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı, kaygı, bulanık veya çift görme ve yorgunluk belirtileri görülür. Bu belirtilere ayrıca sık idrara çıkma, kulak çınlaması, burun kanaması gibi semptomlar da eşlik edebilir.
Objektif çınlama orta kulak veya östaki tüpündeki kas spazmlarına veya kulağı çevreleyen kan damarlarındaki anormalliklerine bağlı olabilir. Çınlama, orta kulak kemikçiklerine yapışan iki kastan birinin veya östaki borusuna bağlanan kaslardan birinin spazmına bağlı olabilir. Orta kulakta iki adet kas bulunur.
Boyun düzleşmesinin belirtileri arasında öncelikle boyun ile el ve ayak parmaklarında kas ağrıları olmak üzere sertlik, hareket kabiliyetinde azalma, baş ağrısı, koordinasyon sorunları, kas zayıflığı, omurga deformitesi yani şekil bozukluğu, felç, ile mesane ve bağırsak kontrol sorunları sayılabilir.
Boyun düzleşmesi, boyun bölgesinin yandan çekilen röntgenlerinde teşhis edilmektedir. Tedavisinde ağrı kesici-kas gevşetici ilaçlar verilebilir. Ancak eğer kronikleşmişse genellikle fizik tedavi gerekmektedir. Aletli fizik tedaviler ve /veya maniplasyon (Manuel Terapi) seanslar halinde uygulanır.
Uykularınızı bölen ve neredeyse hayatınızı zehir eden kulak çınlamasından kurtulmak artık mümkün. Halk arasında kulak çınlaması sorunu olarak bilinen “tinnitus” rahatsızlığı, kulağa lazerle biyo-uyarıcı etki oluşturularak yapılan "tinnitus tedavi sistemi”yle 2 ayda tedavi edilebiliyor.
Kulak çınlaması, çocuklarda ve genç yaştaki kişilerde daha nadir karşılaşılan bir durum iken, orta yaşlarını geçmiş kişilerde veya yaşlılarda ise daha sık görülür. Bu durumun asıl sebebi kulaklardaki sinir liflerinin ve ince tüy yapılarının sayılarının azalması ya da hasar görmesidir.
Prof. Dr. Nuri Özgirgin, "Kulak çınlaması tamamen de geçebiliyor, dolayısıyla kulak çınlamasının 'tedavisizliği' veya 'tedaviye olan direnci' konusunda bunun artık çok doğru bir algı olmadığını söyleyebilirim." dedi.
Kan tahlilleri ile eksik olan vitaminler tamamlanır, özellikle d vitamini eksikliği son dönemde kulak çınlamasına sebep olduğu saptanmıştır. Diğer bir ilaç tedavisi de kan dolaşımını hızlandırıcı ilaçlardır.
Hastaları son derece rahatsız eden çınlama sadece hasta değil hasta yakını tarafından da duyulabiliyor. Tansiyon, diyabet, kolesterol, boyun kireçlenmeleri, kulak iltihapları, akustik travmalar, yüksek sese maruz kalmak çınlamaya neden olabilirken damar sistem hastalıkları da çınlama yapabiliyor.
Sebebi belli olsun olmasın çınlamayı azaltmak için en sık başvurulan yöntem ilaç tedavisidir. Bu amaçla; iç kulağa giden kan akımını arttırıcı ve veya iç kulak işitme hücrelerinin aktivitesini düzenleyen ilaçlar kullanılır (Tebokan, Vit B, Vastarel, Gingo Biloba, Kortikosteroidler).
Boyun fıtığının en önemli belirtisi boynun bir tarafından başlayıp kola doğru yayılan ağrıdır. Bu ağrı uyuşmaya neden olur ve parmak uçlarına doğru uzanır. Ağrının oluştuğu kol zayıflar ve güç kaybeder. Denge kaybına ve düşmeye neden olabilir.
İlerlemiş Boyun Fıtığı Belirtileri
İlerlemiş bir boyunda fıtık, boyun omurlarının arasındaki disklerin daha fazla sıkıştığı veya yıprandığı durumlarda ortaya çıkar. Bu durumda, boyun ağrısı şiddetli ve sürekli hale gelebilir, omuzlarda ve kollarda yayılan güçsüzlük ve uyuşma artabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri