Askerlik borcu ödeme işlemi herhangi bir SGK şubesi üzerinden yapılabilmektedir. SGK şubesi üzerinden ödeme yapmak istemeyen kişiler ödemelerini kredi kartı ile online olarak da tamamlayabilmektedir.
BAŞVURULAR SGK'NIN SİTESİNDEN
Tüm bankaların kredi kartlarıyla prim ve diğer ödemelerin yapabileceği dile getirildi. Kartla yapılan ödeme türlerinin kapsamı genişletildiği yeni uygulamaya konulan ödeme türleri de gerekli görülürse sisteme dahil edilebilebilecek. Video Player is loading.
Sigortalılar borçlanma talebinde istedikleri kadar günü yazabilirler. Yazmazlarsa askerlik için 28 bin, doğum için 38 bin TL civarında borç çıkıyor. Bu tutarın bir ay içinde ödenmesi gerekiyor. Taksit imkanı da bulunmuyor.
ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI NASIL YAPILIR? Askerlik ve borçlanması, e-Devlet veya borçlanma talep dilekçesinin Sosyal Güvenlik Kurumu sitesinden indirilerek doldurulması ile Kurumun ilgili birimine gönderilerek elden verilmesi ya da postayla gönderilerek yapılır.
ZİRAAT BANKASI A.Ş.
İlgili 28 soru bulundu
Evet, istediğiniz ayda yapabilirsiniz. Asgari ücret bir önceki yılın aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenmekte ve yıl boyunca açıklanan asgari ücret geçerli olmaktadır. Askerlik borçlanmasını Ocak-Aralık ayları arasında istediğiniz zaman yapabilirsiniz.
EYT kredisi kampanyamız yalnızca şube kanalında geçerlidir ve üst limit 250.000 TL'dir. Kampanyamızdan faydalanabilmek için, başvuruda bulunan müşterilerin EYT kapsamında eksik prim gün sayısından doğan SGK borçlarının olması ve bu borçlarını SGK prim borcu yazısıyla belgelemesi gerekmektedir.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hesaplanan prim borcunun ilgiliye tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içerisinde ödenmesi gerekmektedir. Bir ay içinde ödenmeyen borçlanmalar için ise, yeniden başvuru yeterlidir ve herhangi bir cezai şartı yoktur. Primi ödenmeyen borçlanma süreleri hizmetten sayılmaz.
450 gün (15 ay) askerlik borçlanması bedeli 2023 yılı için en az: 450*143,08 = 64.386 TL. 540 gün (18 ay) askerlik borçlanması bedeli 2023 yılı için en az: 540*143,08 = 77.263,2 TL.
Askerlik borçlanması için Ziraat Bankası'ndan kredi çekmek isteyen banka müşterileri toplam 20.000 TL'ye kadar kredi almaktadır. Aylık ödeme 0,98 faiz oranı ile 60 ay vade imkanı sunuyor. Denizbank ile askerlik borçlanması kredisi çekmek isteyenler aylık 1,09 faiz oranından başlayarak 60 ay vade imkanına sahip oluyor.
ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI NASIL YAPILIR? Askerlik ve borçlanması, e-Devlet veya borçlanma talep dilekçesinin Sosyal Güvenlik Kurumu sitesinden indirilerek doldurulması ile Kurumun ilgili birimine gönderilerek elden verilmesi ya da postayla gönderilerek yapılır.
1 Ocak 2023 yılından itibaren borçlanma bedellerinde oluşan yeni tutarlar şu şekilde; Askerlik borçlanması; 360 gün (12 ay) askerlik borçlanması bedeli 2023 yılı için en az 38 bin 430,72 TL olacak. 450 gün (15 ay) askerlik borçlanması bedeli 2023 yılı için en az 48 bin 38,40 TL olacak.
2023 yılı için askerlik borçlanması yapacak bir kişinin borçlanacağı her bir gün için ödemesi gereken en düşük tutar 106,75 TL'dir Aylık 3.202,56 TL ve yıllık 38.430,72 TL'dir. 400 gün askerlik borçlanması yapacak bir kişinin 42 bin 700 TL, 540 gün askerlik borçlanması yapacak bir kişinin ise 57 bin 645 TL ödeme ...
Kısacası SGK primi kredi kart ile ödenebilir.
Askerlik borçlanması yapan kişiler, askerde geçirilen günleri sigorta prim gün sayısına ekleyebilir. Askerde geçirilen sürenin tamamı veya bir kısmı için borçlanma yapılabilir.
Askerlik borçlanması yapılan müracaatın SGK tarafın değerlendirilip ilgili borçlanma yazısının tebliğinden itibaren bir ay içerisinde SGK'nın anlaşmalı olduğu bankalara ödenmesi gerekmektedir.
2023 TEMMUZ ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI KAÇ TL OLDU, YÜZDE KAÇ ZAM GELDİ? Emekli olmak isteyen ancak prim gün sayısı yeterli olmayanlar için tanınan doğum ve askerlik borçlanması tutarı da asgari ücret zammı kadar artacak. Mevcut durumda en düşük prim günlük 106,75 lira, en yüksek prim de 693,89 lira.
Askerlik borçlanması erken emekliliğin yanında, çalışanın maaşını da artırır. 18 ay askerlik borçlanması bedeli olarak ödenen 10.238 TL için 1.535 TL vergi indirimi kazanılır. Bu da asgari ücretle çalışanın maaşının her ay 93.38 lira artması demek.
Örnek; 18 ay askerlik yapan bir kişi 540 günün tamamını asgari ücretten borçlanması halinde toplam 20.606,4 TL ödeyecektir. Borçlanılacak sürenin hesabında ayın 28, 29, 30 veya 31 gün olup olmadığına bakılmaksızın ay 30, yıl 360 gün olarak dikkate alınacaktır.
Her borçlanma sigorta giriş tarihini öne çekmez. Askerlik borçlanması, doktora ve tıpta uzmanlık borçlanması, avukatlık stajı borçlanması, hekimlerin fahri asistanlıkta geçen süreleri borçlanması, yurtdışı öğrenci borçlanması sigorta girişini öne çekebilir.
Özellikle 1990-2000 arasında askerlik, doğum ya da yurtdışı borçlanma gibi hakkı olanların borçlanma yapmaları, aylıklarında ciddi artış sağlıyor. Fakat borçlanacağınız süre 2000 yılından sonraya tekabül ediyorsa, borçlanmanın aylığınızı artırmada fazla bir etkisi olmuyor.
Askerlik borçlanmasında primlerin ödenmesi borçlanma tebliğinden itibaren 1 ay içinde gerçekleşir. Bu süre uzatılmaz. Aynı zamanda belirlenen süre içinde ödeme yapılmaması durumunda kişinin askerlik borçlanma başvurusu iptal edilir.
Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenleme kapsamında emekli olacak çalışanlarının kıdem tazminatını ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmaların finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi'ne başvurular bugün başladı.
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bankalarla, askerlik borçlanması da dâhil olmak üzere hiçbir Sosyal Güvenlik Borçlanmaları (doğum borçlanması, yurt dışı borçlanması gibi) için kredi verilmesi yönünde bir anlaşması, protokolü yoktur.
Kıdem tazminatı ödemeleri kredi veren tarafından doğrudan 7438 sayılı Kanun kapsamında emekli olacak çalışanların hesabına yatırılacaktır. Denizbank, Garanti, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri