Buna göre; 2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 4 Haziran 2023 tarihinde tüm ülke genelinde yapılacak.
Sınavın birinci oturumu olan sözel sınavları saat 09:30'da başlayacak. İkinci oturum olan sayısal sınav ise saat 11.30'da başlayacaktır. İlk oturum 75 dakika, ikinci oturum ise 80 dakika sürecek. Saat 11:30'da başlayan ikinci oturum saat 12.50'de sona erecek ve öğrenciler sınavdan çıkış yapmaya başlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tarihi açıklandı. 2023 LGS 4 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kılavuzu hakkında "LGS kapsamında merkezi sınav, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacak" dedi.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS merkezî sınavının tarihinin 2 Haziran 2024 olarak belirlendiğini açıkladı.
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu. Adana'da yaklaşık 37 bin öğrencinin ter döktüğü LGS'ye giren öğrenciler arasından sınavda tüm sorulara doğru cevap veren 16 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.
İlgili 42 soru bulundu
Özel Erkan Koleji'nden 8. Sınıf öğrencisi Asya Özkan, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Asya Özkan'ın bu büyük başarısı okulda gerçekleştirilen törenle kutlandı.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
LGS'de sadece 8. sınıf konularından 1. dönemi dahil olacak, 2. dönemi dahil olmayacak. Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılında yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili herhangi bir değişiklik planlanmadığını açıkladı. MEB'den yapılan açıklamada, "2024 YKS ve LGS, mevcut sistem üzerinden yapılacaktır.
LGS SINAV ARASINDA DIŞARI ÇIKILIR MI? LGS oturumları arasında 45 dakikalık mola yer alıyor. Saat 10.45 ile 11.30 arasındaki 45 dakikalık sürede öğrenciler, okul bahçelerine çıkabilecek, ihtiyaçlarını giderebilecek.
LGS 1.oturum sınavı 10.45'te sona erecek, 2.oturum ise 12.50'de sona erecek.
Eğer öğrenci, herhangi bir tercihine yerleşemezse adresine en yakın okula kaydını yaptırabilecek. Eğitim uzmanlarına göre 100 bine yakın öğrenci sınav ile öğrenci alımı yapan üst düzey liselere girebilecek. Sınavı kazanamayan ya da sınava girmeyen yaklaşık 1 milyon öğrenci ise adrese yakın liselere kayıt yaptıracak.
Öğrencilerde etkin ders dinleme, anlamadığı konuyu sorabilme ve zaman yönetimi kavramının yerleşmesi gerekiyor. Liselere. Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmanın ilk koşulu planlı ve programlı çalışmak. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
LGS kaç soru var? Sorusuna gelince: Sınavın ilk oturumunda 50, ikinci oturumunda ise 40 olmak üzere toplam 90 soru soruluyor. Sınav; Merkezi Sınav ile öğrenci alan kurumlara öğrenci seçmek amacı ile gerçekleştiriliyor.
2004 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na ilişkin sonuçlar Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. 13 Haziran 2004 tarihinde yapılan sınava, başvuran 650 bin 230 adaydan 634 bin 787'i girdi, 15 bin 417 aday ise ...
Kaldırılış süreci. 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aşamalı olarak kaldırılma süreci başlatıldı. 2013 yılında sadece 8. sınıfların girdiği SBS yapıldı. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yerine TEOG sistemi getirilerek kaldırılmış oldu.
Belirli bir eğitim veren kurumların tarihi çok eskiye dayansa da modern anlamdaki okulun mucidi Amerikalı Horace Mann olarak kabul edilmektedir.
LGS'nin Amacı Nedir? LGS, Merkezi Sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik anadolu liselerinin anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılmaktadır.
05 Kasım 2017 tarihinde 2018 yılından itibaren uygulanacak olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sistemini resmi olarak açıkladı. Burada sorulması gereken temel soru şu: Ne oldu da TEOG sistemi bir anda kaldırıldı, yerine LGS sistemine geçildi ve yeni nesil olarak ifade edilen “beceri temelli” sorular sorulmaya başlandı?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri