LGS TERCİHLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILIR? Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
Öğrenciler lise taban puanları, kontenjanları, yüzdelik dilimleri ve başarı sıralamalarına göre LGS tercih işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Adayların toplamda 10 tercih hakkı bulunacak. İşte 2023 LGS tercih ekranı...
LGS tercih sonuçları için beklenen açıklama geldi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresleri üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile ulaşabilecek.
2023 LİSE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek.
LGS'ye girmeyen öğrenciler ne yapacak 2023? Merkezî sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek. Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek.
İlgili 34 soru bulundu
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yerleştirme işlemleri için tercih başvurusu yapmayan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercihte bulunabileceklerdir.
LGS merkezi sınav sonuçlarının 23 Haziran'da açıklanmasının ardından 3 Temmuz'da tercih dönemi başladı. Tercih dönemi 19 Temmuz'a kadar sürecek. Tercih sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 24 Temmuz'da “meb.gov.tr” adresinde ilan edilecek. LGS tercih nasıl yapılır?
Adaylar YKS tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaktır. YKS tercih döneminde, üniversite puan ve sıralamalarını göz önünde bulundurulacak.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihleri 19 Temmuz 2023 saat 17.00'ye kadar sürecek. LGS tercihleri öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek.
Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir.
Bunun için öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr adresini ziyaret etmeniz gerekiyor. Tabii ki tercih yapabilmek için tek seçeneğiniz bu değil. Online ortamın yanı sıra ortaokul/imam hatip müdürlükleri vasıtasıyla da tercih yapmanız mümkün.
Sınav sonuçları açıklandıktan sonra önce sınavla öğrenci alan özel okulların kayıtları tamamlanacaktır. Özel okul düşünen velilerimizin 26 Haziran haftasında özel okulların ilan edeceği taban puanları takip ederek puanlarının yettiği okulla ön kayıt yaptırıp sonuçları takip etmeleri gerekmektedir.
Yıllara göre değerlendirdiğimizde puanlarda büyük aralıklarda oynamalar olurken başarı sıralarında bu oynamalar çok fazla olmamaktadır. Bu nedenle doğru tercih yapmak için kesinlikle başarı sırası dikkate alınmalıdır.
LİSE TERCİHİ NASIL YAPILIR? Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ve ya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
Tercih sıralaması yaparken her türlü ayrıntı çok önemli. Ne kadar çok bilgi ve ayrıntı olursa, o kadar sağlıklı bir sıralama söz konusu olur. Sıralaması yaparken, puan mı, yüzdelik dilim mi yoksa sıralama mı sorusu çok sorulur ama istek sırası hiç gündeme gelmez. Oysa en önemli olan odur.
LGS tercih işlemi bireysel olarak https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmî ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
Üniversite tercihi yaparken öğrencinin başarı sıralamasının önceki yılın başarı sıralamasına yakın olması gerekir. Gidilecek üniversitenin çift ana dal, yan dal ve Erasmus gibi fırsatları incelenmelidir. En çok istenen bölüm ve üniversiteler üst sıraya yazılmalıdır.
Genel olarak, TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar, üniversite tercih başvurusu yapabilirler. Ancak, bazı bölümler için daha yüksek TYT puanı gerekebilir. Örneğin, tıp, hukuk ve mühendislik gibi bölümler için YKS puanı, başarı sıralaması yüksek olması gerekiyor.
4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirme sonuçları www.meb.gov.tr adresinde erişime açıldı.
Yerel yerleştirme listesinde tercih yapmayan öğrencilere merkezi yerleştirme listesi açılmayacaktır. Yerel yerleştirmede kaç tercih hakkım var? Yerel yerleştirme listesinde en fazla 5 okul tercih hakkı bulunmaktadır. Yerel yerleştirme listesindeki ilk 3 tercihin kayıt alanından okullar olması zorunludur.
Lise tercih süreci, 19 Temmuz'a kadar sürecek.
Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
2023 LGS yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması 03-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır. 24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak.
Yerel yerleştirme listesindeki ilk 3 tercihin kayıt alanından okullar olması zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri