Sınavda KPSS'ye girme şartı aranmamaktadır. Sınavda; adaylara 100 sorudan oluşan çoktan şeçmeli test sınavı uygulanmaktadır.
Hayır, Kaymakamlık Sınavı için 2014 yılından beri KPSS şartı aranmamaktadır.
Askerlik; Erkek adayların askerliğini yapmış olmaları ya da erteletmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmaları gerekir. KPSS sınavına girmek: Kaymakamlık sınavına başvuru için KPSS sınavına girme şartı yoktur. Disiplin cezası: Kaymakam olmak isteyen adayların hiçbir şekilde disiplin cezası almamış olması gerekir.
İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre 3 Aralık 2023 tarihinde yapılan kaymakam adaylığı yazılı sınavında başarılı olan adayların mülakatları 19 Şubat 2024 - 08 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
9 Kasım 2019 Kaymakamlık Sınavı taban puanı 76,25. 1 Eylül 2018 Kaymakamlık Sınavı Taban puanı 70 ( Sınav Birincisi Tavan Neti.: 87.5, Sınavı Soru Sayısı: 100,)
İlgili 31 soru bulundu
KAYMAKAMLIK SINAVINA BAŞVURAN KİŞİ SAYISININ YILLARA GÖRE DAĞILIMINI İNCELEYEBİLİRSİNİZ. 2021 yılında Kaymakamlık sınavına giren sayısı 13.374 kişidir. 2022 yılında Kaymakamlık sınavına giren kişi sayısı 20.385 kişidir. 2023 yılında Kaymakamlık sınavına giren kişi sayısı 18.861 kişidir.
5 inci sınıf ilçe hizmetini tamamlayan kaymakamlar kıdem tablosundaki sıraya göre 6 ncı sınıf ilçelere atanırlar. Kaymakamların 6 ncı sınıf ilçe hizmeti 2 yıldır.
Mülakat sınavlarına girmenin ve kaymakam olmak için başvuru yapmak isteyen kişilerin belli bir yaş sınırının altında olması da bir başka gerekli koşuldur. 35 yaş kaymakam olmak için belirlenen üst yaş sınırıdır. Diğer şartları yerine getiren ve 35 yaşını geçmemiş olan kişiler kaymakam olabilir.
2020 yılı Kaymakamlık Sınavı ilanında 100 kişinin alınacağı belirtilmiştir. 2021 yılı Kaymakamlık Sınavı ilanında 110 kişinin alınacağı belirtilmiştir. 2022 yılında 200 kişinin alınacağı belirtilmiştir. 2023 yılı Kaymakamlık sınavında 77 kişilik kadro açılmıştır.
100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan sırasına konulmaktadır. 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan, ilan edilen kadronun 4 katı aday mülakata katılmaya hak kazanmaktadır. Son adayla aynı puanı alan adaylar da mülakata katılabilmektedir.
Kaymakam adayları (stajyer) genel olarak göreve yeni başlayanların yarısı kadar maaş almaktadır. Bu da yaklaşık olarak 30.000 TL civarındadır. Göreve yeni başlayan kaymakamların maaşı belirlenirken görev yapılan yer, derece – kademe, medeni hal gibi faktörler dikkate alınmaktadır.
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunları, KPSS puanı olmaksızın Kaymakamlık sınavını kazandıkları takdirde Kaymakam mesleğini de icra edebilmektedir.
İl Merkez Stajı 2 ay Kaymakam Refikliği Stajı 3 ay Mülkiye Müfettişi Refakatinde Staj 2 ay Page 2 Bakanlık Merkez Stajı (Dil Kursu) 4 ay Yurtdışı Stajı 12 ay Kaymakam Vekilliği Stajı 9 ay Kaymakamlık Kursu 4 ay (2) Bakanlık, hizmet gereklerini göz önünde bulundurarak, mevcut adayların ve kaymakamsız ilçelerin sayısı, ...
Üniversitelerin İşletme, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat ya da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olan öğrenciler Kaymakamlık sınavına girebilir.
MÜLAKATLARA KATILABİLMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAM GEREKİR? Mülakatlara katılabilmek için adayların 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması ve bakanlık tarafından ilan edilen kadronun 4 katı olan sıralamaya girmeleri gerekmektedir.
Kaymakamlık sınavına başvurabilmek için KPSS şartı aranmaz, diğer şartları taşıyan herkes sınava girebilir. Yaş şartı var mı? Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olanlar başvurabilir. (2024 kaymakamlık sınavına, 01.01.1989 ve sonrasında doğmuş olanlar girebilir.)
2024 KAYMAKAM MAAŞI
Kademe ve derecesi 1/4 olan 2024 kaymakam maaşı 63 bin TL bin TL civarında olacak şekilde hesaplanmıştır.
Ancak bu konuda 35 olarak yaş kriteri bulunur. Yani Kaymakam olabilmek için 35 yaşını geçmemiş olmak gerekir. Aynı zamanda muaf olmak ya da askerliğini tamamlamış olmak en önemli kriterler içerisinde yer alır.
Kaymakam Muhammet GÜZEL 1993 yılında Konya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamladı. 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine katıldı.
Üniversite mezunlarının ilgili 4 yıllık bölümlerden birinden mezun olması önemlidir. Sınava gireceğiniz tarihte dahil olmak üzere 35 yaşın üzerinde olmamak şartlar arasında yer alır. Kaymakam olabilmek için askerliğin de yapılmış olması gerekir.
Hukuk Fakültesi mezunları Kaymakamlık sınavına doğrudan başvurabilirler.
Sınava girişte KPSS puan şartı kalktı
Geçtiğimiz aylarda yapılan Yönetmelik değişikliği sonucunda kaymakam adaylığı giriş sınavı için KPSS P37 puan türünden 80 üstü puan alma şartı kaldırıldı.
Kaymakam (Osmanlıca: قائم مقام), Osmanlı Devleti'nin son dönemi ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında kullanılan miralay ile binbaşı rütbeleri arasında olan ve günümüz rütbelerinden yarbaya denk bir askerî rütbedir.
Adaylık. Kaymakam adaylığı, mülki idare amiri hizmet sınıfının ilk rütbesi olup kaymakamlık kursundan sonra başarılı olanların, kaymakam olarak kura çekimi ile atandıkları sürece verilen isimdir. Eski adı maiyet memurluğudur.
"Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik"te değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle birlikte, polis artık kendi memleketine tayin isteyebilecek. Memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri