23 Aylık Bebek Zihinsel Gelişimi 100 kelime kullanabilir ve 20 kelimeyi çok net söyleyebilir. İki kelimeden oluşan basit cümleler kurabilir. “Anne gel” “Baba gel” gibi cümlelerini duymak ebeveynler için oldukça heyecan vericidir. Hafızaları hızla gelişmeye devam eder.
Bebekler 23. ayında dil gelişiminde önemli gelişimler gösterir. Uzmanlara göre birçok bebek 23. ayda kitaplardaki resimlerde bildiği nesneleri sorulduğunda gösterebilir. “Anne, baba, mama, dede, abla, abi, su, süt, evet, hayır, top, araba, bebek, benim” gibi kelimeleri söyleyebilir.
23 Aylık Bebeğin Günlük Uyku Düzeni
Bebeğiniz gündüz 1 buçuk-3 saat, gece ise yaklaşık 10-12 saat uyuyabilir. 23 aylık bebeğinizin düzenli olarak açık havaya çıkması ve fiziksel eğitici aktivitede bulunması, akşam uykusuna daha kolay geçmesine yardımcı olabilir.
23 aylık bebek boy- kilo gelişimi nasıl olmalıdır? Genetik geçiş ve cinsiyet farkı göz önüne alınarak fiziksel gelişim farklılık gösterebilir. Ancak standart kız 85 cm kilosu 10-11 kg civarında olmalıdır.
18-24 aylık bebeğin artık büyük çocuk gibi yemeye başladı. Beslenmesi, günde 3 ana öğün ve 3'er saat aralıklarla 2 sağlıklı ara öğün düzeninin oturacağı şekilde olmalı.
İlgili 24 soru bulundu
Bir yaşından sonra bebeğinizi uyumadan önce ya da gece uyanıyorsa anne sütü ya da çocuk devam sütü ile besleyebilirsiniz.
Bebeklerin gündüz vakitlerinde beslenmesi, gece vakitlerinde gaz oluşumuna neden olur. Çoğu bebek metabolizmaları nedeniyle bu gazı çıkaramaz ve gece vakitlerinde sıklıkla uyanırlar. Bunun yanında, ek gıdaya geçiş döneminde de gece uyanması sıklıklı görülür.
Bebek çok aşırı uyarılmış, heyecanlanmış olabilir. Ağlamaya başlamadan önce daha sakin bir yere götürün. Başını çevirdiğinde ya da gözlerini kapatıp sıktığında ağlamak üzere olduğunu anlayabilirsiniz.
23 Aylık Bebek Günde Kaç Öğün Yemelidir? 23 aylık bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimini sağlıklı biçimde sürdürebilmesi için dengeli beslenmesi şarttır. Bu koşulu sağlamanın tek yolu, günde 3 öğün beslenmelerinden geçer. Öğünlerin zamanında tüketilmesine ve yalnızca sağlıklı gıdalardan oluşmasına dikkat edilmelidir.
2 yaşına gelen çocuk 3 kelimelik cümleler kurmaya başlar, kelime dağarcığı 300 kelimeye ulaşır, sorular sorar ve yönergeleri anlayarak yerine getirir. Çocuk 3 yaşına geldiğinde anladığı kelime sayısı yaklaşık 900, kullandığı kelime sayısı ise 500'e ulaşır.
Neredeyse tüm çocuklar 7 yaşına kadar öğle uykusu uyumaktadır.
Bazı çocuklar 3 yaş civarı gündüz uykularını bırakırken bazıları 5 yaşına kadar gündüz uykusu uyuyabiliyor. Genele bakıldığında ise çocuklar 3-4 yaş arasında gündüz uykusundan vazgeçiyor. Bu konuda bir karara varmak için en doğrusu çocuğunuzun işaretlerini takip etmek.
12 aylık bebekler günde toplam yaklaşık 10-13 saat uyurlar. 18-21 ay arası gündüz uykusu teke düşer. 21-36 ay arası çocukların büyük kısmı günde 1 kez yarım saat ile 3 saat arası öğlen uykusuna ihtiyaç duyarlar.
18 ile 24 ay arasında bağlaç ya da ek olmadan anlamlı iki kelimeli cümle kurabilirler.
Çocuklarda 2 yaş sendromunda genellikle; aşırı bir inatlaşma, sebepsiz ağlama krizleri, tutturmalar, sinirlenince kendine ya da başkasına zarar verme, ısırma, vurma gibi bir takım davranışlar görülür. Hatta bunların büyük bir kısmı, daha önce ya hiç yoktur ya da çok azdır. Ancak bu dönemde birden artmaya başlar.
İlk sözcüklerin telaffuzu ise 8. ay ile 18. ay arasında, çoğunlukla 12. ayda gerçekleşir. Bu dönemde bebek “gel, git, dur, al, ver” gibi genellikle tek heceli sözcüklerle iletişim kurmaya başlar. 18 aylık olmuş bir bebeğin yaklaşık 10 sözcüğü tek tek söyleyebilmesi beklenir.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor. Anneanneler, babaanneler, komşular ve hatta arkadaşlar söz birliği etmişcesine bunu öneriyor.
Bebeklerde Gece Beslenmesi
Bebeğinizi uyutmadan önce onu anne sütü ile besleyebilirsiniz. Gece acıktığı zaman da anne sütü içirerek rahat bir uyku uyumasına yardımcı olabilirsiniz. * Bebeğiniz için ilk 6 ay en uygun besin anne sütüdür. 6. ayından sonra anne sütüne ek olarak ek gıda ile besleyebilirsiniz.
Dünya Sağlık Örgütü bebeklerin 6. aydan sonra katı gıdaya geçmelerini önerir çünkü bebekler ancak bu dönemde katı gıda yemek üzere hazır hale gelebilir. Ancak anne sütü ya da formül mama hala bebeğin temel besin kaynaklarıdır.
Ortalama bir çocuk 2 yaşında konuşmaya başlar. Üstün zekalı 2 yaşındaki çocuklar genellikle karmaşık cümleler kurabilir. Nadir durumlarda çocuklar konuşmayı daha sonra öğrenirler. Bilim insanları, bu çocukların Einstein Sendromuna sahip olduğunu düşünüyor.
Öfkelenen bebeğin şiddetle ve yüksek sesle ağladığını, ağlama krizine girdiğini fark edebilirsiniz. Bebeklerde sinirlilik hali bir isteği veya ihtiyacı gerçekleşmediği için olabilir. Özellikle bu ihtiyaç veya istek uzun süredir erteleniyorsa bebek sinirlenmeye başlayabilir.
Zaman geçtikçe ve ellerini kollarını daha rahat hareket ettirdikleri zaman bu yatış şekilleri değişiklik gösterir. Bunlardan birisi de kolları açarak uyuma şeklidir. Bebekler uyku sırasında genelde kollarını iki yana açarak uyur, bu durum da bebeklerin uyku sırasında mutlu ve huzurlu hissettiklerini ifade etmektedir.
Bebeklere Uyku Eğitimi Ne Zaman Verilmeli? Bebeğiniz 4 aylık olduğunda artık yavaş yavaş uyku eğitimi için hazırlanmaya başlamanızda fayda var. En ideal zamanın ise geceleri daha az beslendikleri ve artık geceleri de daha fazla uyudukları 5. ay ila 6. ay arası olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.
Bebekler geceleri genelde ilk 3 ay 3 kez, 3-6 ay arası 2 kez, 6-12 ay arası 1 kez beslenmek için uyanabilir. 1 yaşından sonra ise gece beslenmesinin kesilmesi ve bebeğin kesintisiz uyuması beklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri