25 Metre Geri Gitmek Parkurda 25 metre geri gitme alanına geldiğiniz zaman dörtlüleri yakmalısınız. Aracı geri vitese alıp, direksiyon düz bir şekilde geri sürmelisiniz. 25 metre tamamlandığı zaman komisyon üyesi sizi uyaracaktır.
Fren yaparken akan trafiği kontrol etmeyi unutmayınız. Sinyaller: - Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz. - Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız.
1- Dörtlü lambalar trafikte aniden durulması gerektiğinde arkadan gelen aracı ikaz etmek için yakılır. Böylece olası kazalar önlenir. Arkadaki sürücüye yol ile ilgili bilgi verilmiş olunur. 2- Dörtlü lambalar sisli havalarda sis farları çalışmıyorsa yahut araçta bulunmuyorsa kullanılır.
Rampa kalkışı için durduğunda 4'lüleri yakmayı unutursan sıkıntı olmaz.
20-30 km hızla Ani fren dubasında hızlı bir şekilde aracı söndürmeye dur. 4 lüleri yak. 4 lüleri söndür. Sol sinyali yak, arka trafiği dikkat et, orta şeride yavaşca geç.
İlgili 36 soru bulundu
ANİ FREN NASIL YAPILIR? ANİ FREN parkuruna geldiğimizde, sağ sinyalimizi verip sağ seride (Dubalara sınırlandırılmış alana geçeriz aracımızı 2'nci vitese alarak hızımız 30 Km'ye geldiğinde Sınav Komisyon Başkanının "DUR" komutuyla DEBRİYAJ ve FREN pedallarına birlikte Sert bir şekilde basarak ANİ olarak dururuz.
Dönüş esnasında sinyalin atması durumunda sinyali tekrar verip vermediği kontrol edilecektir. Sürücü adayı bu aşamada sağ sinyal vererek yanaşacaktır. 30 saniye bekledikten sonra el freni kullanmaksızın 50 cm den fazla aracı geri kaçırmayıp sol sinyal vererek sınava devam edecektir.
Dörtlü tarama testi 16. - 22. gebelik haftaları arasında yapılmalıdır. İdeali 16 - 18 hafta arasıdır.
İlk 4 hakkınız başarısız olup, 45 gün içerisinde de dilekçe ile başvuru yapmazsanız veya 8. kez direksiyon sınavına girip başarısız olursanız dosyanız yanar ve tekrar en baştan ehliyet sınavına yazılmanız gerekir.
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Dörtlü flaşör; Acil uyarı ışıkları yani dörtlü ikaz lambalarının yanmasını sağlar. Araç arızalandığında mecburi durma durumunda kullanılır. Acil uyarı ışıkları (dörtlü ikaz) lambalarının açık olduğunu bildirir.
Yoğun bir trafikte, iki şeritli yolda, şeridin birini “bir şey alıp geleceğim” diye tıkamanızı da bu dörtlüleri yakmak sağlar. Dörtlüleri yakan, trafikte her şeyi yapma hakkına sahip demektir. Arıza şeridinden gidebilir, canı istediği yerde durabilir, az önce solladığı aracın sürücüsüne bu yolla küfür edebilir!
Dörtlü flaşör;
Park lambalarının açık olduğunu bildirir. Park lambalarından birinin yanıp diğerinin yanmamasının sebebi yanmayan lambanın flamanı kopmuştur. Arka sis lambalarının açık olduğunu bildirir.
Yani kanunun hedefi 2 yıllık süre içerisinde sürücülerde kurallara uyma davranışını geliştirmektir. Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur? Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek.
Direksiyon tam sol yönde çevrilir araç 45° döndükten sonra direksiyon 9-15 konumuna getirilir ve açı korunarak aracın bir öndeki araç ile hizası sağlanır; yani aracın ön kısmının girebilecek yeterli konuma sahip olması sağlanır.
Dörtlü flaşör, aracın ön ve arka sinyal lambalarının eş zamanlı olarak yanıp sönmesini sağlayan bir flaşör sistemidir. Araçlar arızalandığında, trafikte tehlike yaratan durumlarda veya acil durumlar için kullanılır.
25 Metre Geri Gitmek
Parkurda 25 metre geri gitme alanına geldiğiniz zaman dörtlüleri yakmalısınız. Aracı geri vitese alıp, direksiyon düz bir şekilde geri sürmelisiniz. 25 metre tamamlandığı zaman komisyon üyesi sizi uyaracaktır.
Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. 4 hakkınızdada başarısız olursanız, 4 hak daha açılarak 14 direksiyon dersi ücreti ödersiniz. Dersleriniz biter bitmez ilk sınava alınırsınız.
DİREKSİYON SINAVI 2.HAK ÜCRETİ KAÇ TL? Direksiyon sınav ücreti 2023 yılı itibariyle 295 TL'dir. Sınavı başarız olan adaylar bir sonraki sınav için tekrardan 295 TL'yi yatırmaları gerekmektedir.
Dörtlü flaşör olarak da adlandırılan bu sistem bahsettiğimiz gibi trafikteki diğer sürücüleri uyarmak açısından oldukça önemlidir. Bu sistemin butonu aracımızın içinde kırmızı renkte ve üçgen şeklindedir.
İşte, direksiyon sınavından kalmanıza neden olabilecek ve bu nedenle ekstra dikkat etmeniz gereken bazı kırmızı hatalar: Trafik levhalarına ve diğer trafik kurallarına uygun sürüş gerçekleştirmemek. Hız sınırını aşmak. Kalkış ve park sırasında ön ve arka trafiği kontrol etmemek.
Duraklama yapacağımız zaman sağ şeritte olsak dahi mutlaka 'duruş' (sağ) sinyali verilmelidir. Sinyal lambası, durma gerçekleşene kadar yanmaya devam etmelidir. Durunca kapatılır. Duraklamanın ardından tekrar hareket edeceğimiz zaman ise 'kalkış' (sol) sinyali verilir.
sağa çevirirsin ya sola.
e) Geçiş üstünlüğüne sahip araçlara geçiş hakkı vermiyor. f) Araç seyir halindeyken iç ve dış aynalardan trafiğin akışını kontrol etmiyor. g) Takip mesafesini kurallara uygun olarak ayarlayamıyor.
Bineceğiniz aracın kapısını sol elle açın ve sağ ayakla araca binin. Bu sayede arkanızdan araç gelip gelmediğini daha rahat kontrol edebilirsiniz. Vites kolunu boşa alın, kontak anahtarını çevirerek aracınızı çalıştırın. Araca bindikten sonra ilk yapacağınız işlem koltuk ve ayna ayarları olmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri