En fazla Üç Başarısız (FF) Dersi Olan Öğrenciler Programındaki eğitimini tamamlamış, tüm dönemlerden en fazla üç başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, mezuniyet için üç ders sınavına girebilir.
MEZUNİYETE ÜÇ DERS SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI VE AÇIKLAMALAR
Başarısız (FF) harf notu bulunmayan ancak mezuniyet için gerekli olan minimum 2.00 AGNO notunu sağlayamayan öğrenciler, en fazla üç DC, DD (koşullu başarılı) harf notlu derslerinden mezuniyete üç ders sınavına girebilir.
Üç ders sınavları dönem sonu sınavı yapılan dersler için uygulanır. Mezuniyet için üç ders sınavlarında, başarılı olmak için sınava girilen her dersten en az (CC) harf notu almak gerekir. Bu harf notunun belirlenmesinde ara sınav notu/notları dikkate alınmaz.” olarak değiştirilmiştir.
ÜÇ DERS SINAVI NASIL HESAPLANIR? Mezuniyete Üç Ders Sınavı başarı notu, mutlak değerlendirme sistemine göre hesaplanır; değerlendirmede ara sınav, yarı yılsonu bitirme ve bütünleme sınavı notları dikkate alınmaz. Geçme notu mutlak değerlendirme aralıklarına göre 50 dir.
Üç ders sınavı açık öğretim fakültelerinde okuyan ve mezun olmaları için en fazla üç dersten başarılı olmaları gereken kişiler için yapılan sınavlardır.
İlgili 23 soru bulundu
Üç Ders Sınavları 24.07.2023 - 26.07.2023 tarihleri arasında uzaktan (çevrimiçi) olarak yapılacaktır.
Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz. 5) Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir. 6) Tek ders sınavı sonunda alınan başarı notu aşağıdaki harf notu aralıkları kullanılarak harf notuna çevrilir.
ÜÇ DERS SINAVI
Kimler girebilir? Mezuniyet için devam koşulunu yerine getirerek, başarısız oldukları en fazla üç dersi kalan öğrenciler, üç ders sınavına girebilir.
Yapılan değişikliğe göre, bahar döneminden sonra uygulanan "3 ders sınav uygulaması" bu yıl son kez uygulanacak. 3 ders uygulaması yerine, yaz okulu uygulaması getirildi.
Üç ders sınavını öğrenci bir kez kullanabilir.
Vize, final ve bütünleme sınav notları mezuniyete üç ders sınavı değerlendirmesine dikkate alınmaz. Her ne sebeple olursa olsun mezuniyete üç ders sınavına katılmayan veya katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz. Mezuniyete Üç Ders Sınavı, 24 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşecektir.
edit Mezuniyete üç ders sınavı eğitim-öğretim yılı sonunda, akademik takvimde belirtilen tarihte yılda bir defa yapılır.
Bu sınavlarda başarısız oldukları ve/veya şartlı başardıkları ders sayısını teke indiren öğrenciler üç ders sınavını takip eden tek ders sınavına girebilirler.
3 ders sınavı nedir? Üç ders sınavı Anadolu Üniversitesi'nin yapmış olduğu bir sınavdır. Açıköğretim iktisat ve işletme Fakültesinden mezun olmasına karşı tek ders olarak kalmış öğrencilerin dönemi uzatmamaları için uygulanan bir sınavdır.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde mevcut sınav yönetmeliğine göre Bütünleme ve Üç Ders (önceki adı ile Tek Ders) Sınavı yapılmamaktadır.
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrencilere bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra tanınan üç ders sınav hakkı, aşağıda belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülür.
Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
başvuru yapmaya ya da ücret ödemeye gerek yoktur. belirlenir (final ve bütünleme sınavlarında olduğu gibi).
1) Tek ders sınavları güz ve bahar yarıyıllarında final sınavlarından sonra (2015-2016 akademik yılında bütünleme sınavlarından sonra) bir eğitim-öğretim yılı içinde iki defa açılır. 2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır.
Tek ders sınavı nedir? sorusu çok fazla öğrenci tarafından sorulmaktadır. Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir.
Mezuniyetleri için tüm derslerden (staj hariç) devam şartını yerine getirerek FF veya GR notu aldığı tek dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır. Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir.
Tek ders sınavından alınacak olan not dönem notu yerine geçmektedir. Vize ve final notu olmayıp tek ders sınavından alınmış olan not geçerli olmaktadır. Öğrencinin tek ders sınavından geçip geçmeyeceği, dersten kalıp kalmayacağı tek ders sınavı sonucunda alınacak olan nota bağlı olmaktadır.
TEK DERS SINAVLARI YÜZ YÜZE YAPILACAKTIR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri