Şardonlu Üç İplik Penye Kumaş: Şardonlu Üç İplik Penye Kumaş'ın iç kısmı şardonlanmış yani tüylendirme işlemi yapılarak pamuklu ve yumuşaksı bir yüzey oluşturulmuştur. Bu tarz penyeler puf yani oldukça kalın sıcak tutma özelliği olan özellikle kış aylarının vazgeçilmez unisex spor modasına uygun kumaş çeşididir.
Üç İplik Kumaş Çeşitleri
Son derece pofidik yapıda olmasının yanı sıra mat bir görünüme sahiptir. Isı yalıtım özelliği artan şardonlu kumaşlar bu özelliği ile daha sıcak tutarlar. Şardonsuz üç iplik kumaşlar ise, şardonlu kumaşların aksine tüylendirme işlemi yapılmayan üç iplik kumaş türüdür.
Kalın yapıya sahip kumaş türleri için bu işlem uygulanır. 3 iplik şardonlu kumaş nedir sorusu buna bağlı olarak sorulabilir. 3 iplik kumaş türü kalın yapılı kışlık kumaşlar arasında yer alır ve şardonlu çeşitleri de bulunabilmektedir.
Tekstil yüzeyindeki lifler, şardon makinesinin kancalı telleri yardımıyla çekilerek kumaş yüzeyine çıkarılır. Böylece kumaş tüylü ve yumuşak bir yüzeye kavuşur, ısı tutma özelliği artar. Şardonlama etkisi, kullanılan makinenin türüne ve işlemin etki süresine bağlıdır.
Bu havalarda sıcak ve rahat olabilmek için kullanılır. 3 iplik kumaş olarak adlandırılmasının nedeni ise genel olarak 3 farklı iplikten üretilmesiyle nedeniyledir. Bu kumaş türü üretilirken zemin ipliği, astar ipliği ve bağlantı ipliği olmak üzere 3 farklı iplik kullanılır.
İlgili 28 soru bulundu
3 iplik penye kumaş, diğer kumaş çeşitlerine göre daha kalın ve daha sıcak tutan bir yapıya sahiptir. Bu kumaşlar ile harika kışlık kıyafetler dikebilirsiniz. Her yaş grubunun rahatça kullanabileceği bir kumaştır. Kaliteli üç iplik kumaşlar yıkandığı zaman çekme yapmaz.
Üç İplik Penye Kumaş iki ipliğe oranla ve normal penye kumaşlara oranla oldukça kalın, esnek, yumuşak, dayanıklı ve sıcak tutma özelliğine sahip insanlar tarafından sıkça tercih edilen bir kumaş türüdür. Genel olarak sweat, kapüşonlu, eşofman takımı olarak rahatlıkla kullanılabilir.
Üç İplik - İki İplik Farkı
Yuvarlak örmecilikte iki iplik (two fleece) kumaşlar, zemin ve astar olarak iki farklı iplikten; üç iplik kumaşlar (three fleece) ise zemin, bağlantı ve astar ipliği olmak üzere üç farklı iplikten üretilmektedir.
Şardonlu iki iplik kumaşlarda farklı bir işlem uygulanıyor. Bu işlemde ince uçlu metal teller kullanılarak kumaşın yüzeyindeki lifler çekilir. Bu işlemin yapılma amacı kumaşın çok daha yumuşak ve esnek olmasını sağlamaktır.
Kıyafetlerde ve giyim sektöründe kullanılan ve kumaş tasarımının tüylü görünüm veren yüzeyli tasarım çeşidine şardonlu denmektedir. Şardon bilinenin aksine, ayrı ve özel bir kumaş türü değildir, sadece farklı çeşitteki kumaşlara yapılan tüylendirme işlemidir.
Polyester veya pamuk bazlı olması fark etmeksizin tüm üç iplik kumaş modelleri tüylenme yapabilir.
Üç iplik penye kumaşlar, 30 derecede yıkanmalıdır. Yıkama işleminde renkli deterjan kullanılmalıdır. Leke çıkarıcı veya ya da optik deterjan kesinlikle kullanmayınız.
Kapşonlu 3 iplik Sweatshirtler minimum 100 adet olarak sipariş verilebilir. Dijital ( DTG ) ve nakış baskıya uygun sweatshirtlerin baskılı yada baskısız olarak sipariş verebilirsiniz.
Yünlü kumaşlar, battaniye, döşemelik kumaşlar, manto, eşofman, ceket, mont gibi tekstil ürünlerinin yapımında kullanılan kumaşlar şardonlama işlemine tabi tutulur. Şardonlu Kumaş Esnek midir? Şardonlanan kumaşın esnekliği kullanılan kumaşın türüne göre değişir. Fakat genellikle şardonlanan kumaş esnek yapıda değildir.
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır.
Özellikle spor giyim ürün çeşitlerinde dalgıç kumaş kullanılabilir. Tayt ve eşofman gibi farklı ürünlerin bu kumaştan üretilmesi mümkündür. Dalgıç kumaş kullanılarak tasarlanan çantalar da vardır. Kurdele yapımında da kullanılabilir.
Şardonlu Kumaş Yapısı
Hava geçirgenliği az olduğu için sıcak tutmaktadır. Sıcak tutma özelliğinden dolayı birçok kışlık giysi ve çeşitli tekstil ürünlerinde kullanılmaktadır. Kış aylarında, şardonlu kumaş ürünlerinden yapılan giysiler daha çok tercih edilmektedir.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Süprem kumaş kullanım alanları
Klasik erkek ve bayan atletleri beyaz olup pamuklu penye iç çamaşırları süprem kumaşa örnek verilebilir. Yazlık çocuk tişörtlerinde, şortlu takımlarda ve pijamalarda sıklıkla kullanılır. Özellikle iç giyimde süprem kumaşlar çok fazla kullanılmaktadır.
Genellikle sağlık açısından pamuk ağırlıklı olması tercih edilen eşofman altlarında giyilecek yere göre polyester veya polyamid de tercih edilebilir. Yaz aylarında tercih edeceğiniz eşofman altının pamuklu kumaş olması, sizi sıkmayacak ve rahat etmenizi sağlayacak bir ortam hazırlar.
PENYE RİNG PAMUK İPLİĞİ
Kaliteli ve pahalı olan bu iplik çeşidinin üretilmesi için geniş bir bütçe gerekir. Düzgün ve yumuşak tutumludur. Karde ipliğine göre daha temiz ve homojendir. Penye ipliklerle yapılan kumaşlar, karde ipliklerle yapılan kumaşlara nazaran daha iyi ve kalitelidir.
İki İplik Kumaşların Özellikleri
Kalın kumaşlardır ve bahar mevsiminde kullanılırlar, Yazlık kumaş olarak tercih edilmezler, Leke tutma özellikleri yüksek olduğu için dikkatli kullanılması gerekir, Likra ile örüldüğünde esnekliği oldukça iyi olur.
Polyester Giysilerin Avantajı
Ayrıca kullanımdan dolayı iz yapmaz. (Pantolonlar, pijamalarda diz izi yapmaz.) Kolayca kurur. Polyester kumaş sağlam, hafif, ütü gerektirmeyen bir kumaştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri