Üçlü priz denmesinin sebebi, ilk modellerinin 3 adetten prizden oluşması. Götünden çok fena sallamış, ama çok ikna edici sallamış.
3'lü prizden önce sadece 1 adet cihaz prize takılıydı. 3'lü prizden sonra 3 adet cihaz prize takılı olabiliyor. yani ek olarak 2 yeni cihaz takabiliyorsun.
Grup priz kategorisi altında yer alan üçlü prizler yaşam alanlarında kullanılan elektronik aletlerin, prize kolay bir şekilde bağlanması amacıyla üretilen ve bu amaçla kullanılan ürünlerdir. Ev ve işyeri gibi günlük yaşamda sıkça kullanılan yaşam alanlarında üçlü priz kullanımı da yaygındır.
Evet, kesinlikle öyle. Aslında kardeşiniz onları birbirlerine takarken anlık kısa devre olmuştur, o nedenle bunları genel bir prize takmadan önce, daha önceden bunları takmış olmak daha güvenlidir.
Toplu olarak prizin değerinden daha fazla akım çeken birden çok aygıtın prize takılması aşırı yüklenmeye yol açarak potansiyel olarak aşırı ısınmaya, kısa devrelere ve hatta elektrik yangınlarına neden olabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Fiş prize takıldığında kıvılcımlar oluşabilir, bunun sebebi elektrik akımı geldiğinde temas alanının yetersiz kalmasıdır. Bu sebeple fişte küçük hasar izleri görebilirsiniz. Bu normal bir durumdur.
Türkiye'de de sıklıkla kullanılan üçlü priz tarzı aygıtlar takılı kaldıkları takdirde enerji kullanmazlar, dolayısıyla boş prizler elektrik harcamaz.
Çoklu priz ve uzatma kablosu kullanmayınız. Hasarlı, yırtılmış veya eskimiş kablolu fişi prize sokmayınız. Asla kabloyu çekmeyiniz, bük- meyiniz veya hasar vermeyiniz.
Bir prize en fazla 15A, 3500w.. yüklenilebilir. Bunu 5-6 cihazda yapabilir, 2-3 cihazda yapabilir. Mesela; 1 adet su ısıtıcı 2500w,, birde soba bağladık 1600w , olmadı,, 4000w ı geçti,,, demekki, priz sadece su ısıtıcısını çalıştırır..
Üç kişi için bu saat başına 27 W ' tur. Mesela sabah telefonunuzu çıkardınız ancak cihazınız hala prizde diyelim. 18 saat prizde kalan cihazlar 27 x 18 = 486 Wh ' lik enerji tüketir.
Komedi | 105 dk.
3'lü Kauçuk Grup Priz 220 Volt.
3'lü priz kablolu modeller 5 metre veya daha uzun kablolara sahip olabilirler.
Prizler tipik olarak cihazın elektrik devresinin fişteki iki kablo ucunun gireceği iki delik ile şebekeye bağlantısını sağlarlar. Bazı şebekelerde delikler yuvarlaktır, bazılarında yassıdır ve bu yassı deliklerin açıları farklı olabilirler.
Topraklama olmazsa olası bir kaçak durumunda elektrik kablolarına dokunan kişi çarpılır. Elektrik voltajı çok yüksek ise ve kişiye zamanında müdahale yapılmaz ise kişide hayati tehlike oluşur. Elektrik kaçağı yapan kablo eğer bir cihaza bağlı ise topraklama olmadığı bir ortamda kaçak meydana gelirse o cihaz patlar.
Eğer elektrik kaçaklarının önüne geçmek ve can sağlığınızı tehlikeye atmak istemiyorsanız her zaman topraklı prizleri tercih edin.
Erkek fişin yuvasıdır. Erkek ve dişi fişler genellikle uzatma kablosu amacıyla kullanılır. Erkek ve dişi fişler burada ek elemanı vazifesi görürler. İki elektrik kablosunu birbirine zahmetsizce eklemeye yararlar.
Erkek priz, aşağıdaki resimde de görüleceği üzere bacakları olan ve prize sokulan elektrik fişi olarak tanımlanabilmektedir. Kısacası, resimde de görülen şekilde metal kısım, erkek fiş veya giriş olarak adlandırılmaktadır.
aynı prize çok güç çeken cihazları bağlamayınız. Buzdolabı, Çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın ve benzerlerinin aynı anda çalışmaları tesisatı bozar, sigortaları attırır....
Ürününüzü güvenliğiniz için çoklu priz veya uzatma kablosu ile kullanmayınız. Hasarlı veya yırtılmış kablolu fişi prize takmayınız.
Özellikle bilgisayar, tablet, buzdolabı, bulaşık makinesi ya da televizyon gibi sık kullanılan ve maddi değeri yüksek olan elektrikli cihazları akım korumalı prizlerle kullanmak gerekir. Akım koruyucu prizler içinde yer alan alternatif devre yüksek voltaj ve dalgalanmalarını algılayabilecek özelliklere sahiptir.
Ankastre fırının kurulacağı yerde topraklı priz hattı bulunmalı ve uzatma kablosu ya da üçlü priz kullanılmamalıdır. Uzatma kablosu ile ürünü kullanırsanız, dönüşü mümkün olmayacak arızalara neden olabilirsiniz.
Fişe takılı olan cihazlar kapalıyken de elektrik harcıyor. Bunların başında uydu alıcıları, televizyon, bilgisayar, ketıl, çay ve kahve makinası, çamaşır ve bulaşık makinası, klima ve sinema ses sistemleri geliyor. Ayrıca cep telefonu şarj aletleri de fişe takılı olduğu anlarda elektrik tüketiyor.
Evet, prizde şarj aleti bırakmak elektrik tüketir. Ancak bu durum her cihaz için geçerli değil. Bazı cihazlar, şarj aletini prizde bıraktığınızda kendilerini beklemeye alır. Bu durumda şarj aleti, cihazın pil seviyesini izler ve pilin tamamen dolması durumunda enerji akışını keser.
Oldukça hassas olan bu ürünler, yanlış kullanımda kişilere zarar verebilmektedir. Prizde şarj aleti bırakmak yangın sebebi bile olabilir. Bu noktada eğer bir bataryalı cihazı sürekli prizde kullanırsanız yangın gibi büyük risklerle yüz yüze olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri