4 aylık bebek anne karnında küçük tekmelerine devam eder. Kasları güçlendiği için bu hafta hareketleri daha da güçlendi. 4. ayda bebek hareketleri hissedilebilir. Eğer bebeğinizin hareketlerini hala hissetmiyorsanız endişelenmeyin.
Evet, 4 aylık gebelikte bebek hareketleri hissedilmeye başlar. Bebeğin bu dönemdeki en belirgin özelliklerinden biri, hareketlerinin daha da belirgin hale gelmesidir. Bebek, artık kollarını ve bacaklarını rahatlıkla hareket ettirebilir. Aynı zamanda anne adayı da bu hareketleri hissedebilmektedir.
Tıpkı kelebeklerin çırpınması veya midenize hafifçe çarpması gibi hissedilir. Bazen bebek hareketleri, hamileliğin yan etkileri ile açlıkla veya rüzgar çarpması ile de karıştırılabilir.
Anne karnında bebek 7. haftadan itibaren hareket etmeye başlar. Ancak daha henüz 2 santim civarında olduğu için hareketler ultrasonografik olarak görülebilir ve anne adayının bunu hissetmesi mümkün değildir. Anne adayları, bebek hareketlerini genellikle 16 ile 20. hamilelik haftaları arasında hissederler.
Anne karnındaki bebeğin ilk hareketi daha 8. haftada başlasa da, anne adayı bunu daha geç hisseder. İlk gebelikte, 18-22. haftaya kadar ilk hareket hissedilebilirken, ikinci ve sonraki gebeliklerde, 16. hafta kadar erken hissedilebilir.
İlgili 36 soru bulundu
Annenin karnı dıştan görülebilir şekilde kabarmıştır. Rahim yüksekliği leğen kemiğinin üstündedir. Haftada 1 cm kadar yükselerek 20. haftada göbek seviyesine erişir. Büyümeye bağlı rahim yan bağlarının gerilmesi sonucu anne istirahatle geçen ağrılar hissedebilir.
Bunun sebebi, kalp atım hızının artması, kan hacminin artması ve tüm vücuttaki damarlarda, kan akımına karşı direncin azalmasıdır. Kalp atım hızı istirahatta ortalama dakikada 10 atım artar. Büyüyen rahmin etkisiyle, ortalama 4 cm yukarı itilen diyafram, kalbi sola ve yukarı doğru ittirerek, kalbin aksını değiştirir.
“17 haftalık gebelik bebek hareketleri hissedilir mi?”, “17 haftalık gebelikte tekme atar mı?”, “17 haftalık gebelikte bebek çok hareketli olur mu?” gibi sorular gündeme gelmektedir. 17 hafta hamilelikte bebek hareketleri hissedilebilir.
Büyüdükçe annesinin rahimini de genişleten bebek, hamileliğin 17 haftasına gelindiğinde anne karnında daha büyük bir yer kaplamaya başlar. 17'nci haftada bebek, anne karnında leğen kemiklerinin üstüne doğru konumlanır. Rahim büyüdükçe leğen kemiklerinin arasına sığamaz ve anne karnında yukarı doğru çıkar.
Anne karnında 17 haftalık bir bebek, yaklaşık olarak br ayva boyutundadır. Parmak emme, elleri birbirine kenetleme veya çeşitli el ve kol hareketleri ultrason muayenelerinde bebeğin uyanık olduğu saatlere denk gelmeniz halinde görebileceğiniz bazı hareketlerdir.
4 aylık bebek anne karnında küçük tekmelerine devam eder. Kasları güçlendiği için bu hafta hareketleri daha da güçlendi. 4. ayda bebek hareketleri hissedilebilir. Eğer bebeğinizin hareketlerini hala hissetmiyorsanız endişelenmeyin.
20 haftalık gebelik döneminde, bebeğin boyu yaklaşık olarak 20 cm civarındadır. 20 haftalık bebek hareketlerini anne adayı net bir şekilde hisseder. Karın içindeki boşluk uygunsa, bebek takla atabilir veya bacaklarıyla annesini uyarabilir.
Kivi boyutundaki bebeğin boyu 9 santimetreye kadar ulaşır ve ağırlığı da 45 grama kadar artar. 14. haftada bebek anne karnında elleri göğsünün üzerinde ve başı sağ tarafa yönelmiş şekilde durur. Ultrason ile kontrol esnasında bebeğin istemsizce gerçekleştirdiği refleksler görülebilir.
4 aylık bebek ayına uygun olarak dönme hareketi yapabilir. Göz teması kurabilir, mimiklere cevap verebilir. Ses hassasiyeti artışı nedeni ile seslendiğinizde veya ismi ile çağırdığınızda tepki vermeye başlar. Mimiklere sesli ve kahkaha şeklinde gülme ile cevap verebilir.
Hafif yürüyüşlerle destekleyeceğiniz gebeliğinizde bebek de hareketlenip, ilk tekmelerini daha erken atabilir. Bebeğin hareketleri karnın neresinde hissedilir? Bebeğin duruşuna göre değişiklik gösterebilir. Ancak bebek hareketleri genellikle; alt karın, göbek deliği ve karnın sağ alt tarafında hissedilmektedir.
Bebek hareketlerinin hissedilmesi için 15 hafta biraz erkendir. Bebek hareketleri genellikle 17-20. haftalar arasında hissedilmeye başlanır. 15. haftalık gebelik kilo olarak anneye yaklaşık 2 kg ekler.
Takip sırasında en çok merak edilenlerden biri de 18. haftalık gebelik kaç aylık sorusudur. Hamilelikte 18. haftada olan bir anne yaklaşık 4 aylık hamile demektir.
Bu aylarda rahim küçük olduğu için damarlara baskı yapmadığı için dolaşımı bozmaz. Gebelikte özellikle sol yana doğru yatış pozisyonu önerilir. Bunun nedeni vücudumuzun ortasında özellikle sağ tarafından geçen en büyük ana toplardamar (Vena Cava İnferior) geçmektedir.
Üç aylık dönemlerde ortalama kilo artışı nasıl olmalıdır? - 1'inci Trimester: Toplam 900 gram – 1.8 kilogram. - 2'nci Trimester: 4-6 ay arasında 500 gram/hafta olmak üzere toplam 5-6 kilogram. - 3'üncü Trimester: Yaklaşık 500 gram/hafta üzerinden toplam 3-5 kilogram.
Gebelikte Bebeğin Vajinaya Vurması
Bebeğiniz gebeliğin yaklaşık 32. haftasına dek rahim içerisinde sürekli olarak pozisyon değiştirebilir. Bu nedenle bebeğin kasıkta hareket etmesi ya da bebek hareketlerini pelvik tabanda veya vajinada hissetmek oldukça doğaldır.
Evet, bebeğin cinsiyetinde yanılma 17. haftada da ilerleyen haftalarda da olabilmektedir. Bebeğin cinsiyeti 16. haftadan itibaren yüksek oranda doğrulukla tespit edilebilmektedir. Bunun yanında ultrason ile cinsiyet tahmininde her zaman bir yanılma payı bulunmaktadır.
17 haftalık gebelikte anne karnı, göbek deliğinin 1-2 parmak altına kadar gelmiştir. Anne adayları bu dönemde, gebeliğin başlangıcından beri toplamda 3-5 kilo almalıdırlar.
Rahim her gün biraz daha genişlediği için anne adayında karın bölgesinde sertleşme ve ardından da belli rahatsızlıklar görülebilir. Zaman içinde karın bölgesinde yaşanan bu sertleşme anne adayı için bir problem olmanın dışına çıkar. Gebeliğin ilerlemesine bağlı olarak yaşanan sertlik ve gerginlik daha normalleşir.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
Karında damar atması: Fazla kilosu olmayan, zayıf yapılı kişilerde karın bölgesindeki yağ dokusu az olduğundan anevrizma belirli bir büyüklüğe geldiği zaman elle de fark edilebiliyor. Bu sinsi hastalık karında bir damar atma görüntüsü olarak kendini belli ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri