3 veya Daha Fazla Diş Eksikliği 3 ve daha fazla diş eksikliğinde ise en az iki adet implant yaparak köprü protezler yapılmaktadır. Diş eksikliklerinde bir implant yapılarak, doğal dişten de destek alan köprülerin yapıldığı da görülmektedir. Klasik bilgiye göre bu tür implant uygulamaları önerilmez.
Genel olarak; üst ve alt çeneye ayrı ayrı olmak üzere, farklı sayılarda implant diş tedavisi alınabilir. Üst çene üzerindeki dişlerin durumu, tedaviyi alan bireyin yaşı ve sağlık durumu, farklı tedavi yöntemlerine cevap alınamaması gibi durumlara bağlı olarak; altı ile on diş arasında implant tedavisi yapılabilir.
Implant üzerine ağız büyüklüğü ve çene yapısına göre tüm çene implant için genelde 26 ila 28 adet dişten oluşan protez yapılır. İmplant sayılarındaki farklılık, kişinin kemik durumuna göre değişir.
Hiç dişi olmayan bir kişiye 6 ila 13 arasında implant uygulanır. Genel olarak üst çene için 4 ila 8 arası implanta ihtiyaç duyulur. Alt çene için ise 2 ile 6 arası implant takılmaktadır. İmplant sayılarının farklı olması hastaların çene yapıları ve yapılacak olan protezlerin çeşidi nedeniyledir.
Tek diş implant tedavilerinde kullanılacak olan implant markasına göre ortalama fiyatlar 2500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.
İlgili 36 soru bulundu
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir.
İmplant tedavisinde geçici dişler, implantın yerleştirildiği günden 1 gün sonra uygulanır. Geçici diş adı verilen bu yöntem, implantın üzerine özel parçaların yerleştirilmesi ile uygulanır. İmplant üzerine yapıştırılan ve geçici diş görevi görmesi planlanan bu parça ancak hekimler tarafından takılıp çıkartılabilir.
İmplant ve çene kemiğinin kaynaşması beklenmelidir. Her hasta için farklı olsa da fikir vermek amacıyla, bekleme süresi; alt çene için en az 2 ile 3 ay, üst çene için ise en az 3 ile 4 ay olarak ifade edilebilir. Ardından implant üstüne protez diş takılır.
İmplant takılmasında uyguladığımız 2 yöntem vardır. İmplant tedavisinde uyguladığımız birinci yöntem; hemen yüklemedir. Bu yöntemde diş çekildikten hemen sonra beklemeden implant tedavisine geçiş yapıp yeni diş yerleştiririz. İkinci yöntem ise; diş çekildikten sonra bir süre beklemektir.
Ortalama 30 dakika süren implant diş ameliyatı nasıl yapılır sorusu herkesin aklını kurcaladığı yadsınamaz bir gerçek. Tüm operasyon süreci toplamda 5 aşamadan oluşmaktadır. İlk olarak lokal veya genel anestezi uygulanır.
İmplant tedavilerinin süresi hastanın çene kemiğine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. İmplant tedavisi için 3 ay bekledikten sonra implantın kemik ile bütünleşmiş olur. Daha sonra alınacak randevu ile bir iki seans protez uygulaması yapılır. Toplamda bu süreç 4 ayı bulabilir.
Eğer en arka dişler kaybedilmişse, sabit protez yapılabilmesi için implant uygulaması zorunlu olmaktadır.
İmplant tedavisinin süresi; 2 ay ile 9 ay arasında değişiklik gösterebilmektedir.
İmplant tedavisinden önce radyolojik ve klinik bir muayene olunması gerekmektedir. İmplant tedavisinde hastanın durumuna ve diş hekimini performansına göre bir günde 12 ve 15 tane implant yerleştirilebilir.
Diş çekimi sonrası hemen implant yerleştirilir mi sorusuna, implant tedavisi için herhangi bir bekleme süresi olmadığı yönünde cevap verilebilir. Diş çekildikten sonra doktor hastanın durumunu uygun görürse implant tedavisine başlayabilir.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
Bu tedavi dental implant ameliyatına engel teşkil edecek herhangi bir sistemik hastalığı bulunmayan ve yeterli kemik hacmine sahip, tam dişsiz (hiç dişi olmayan) hastaların hepsine uygulanabilir. İşlem sonrası dental implantların üzerine sabitlenen geçici diş protezi hemen kullanılabilir.
Diş çekiminden 2 yıl sonra implant yaptırmak mümkündür. Ancak bir diş çekildiğinde, çene kemiği zamanla küçülme eğilimi gösterir.
Diş çekimi yapılan bölgenin komplikasyonlardan arınıp implant için uygun hale gelmesi için 2 ile 3 ay beklenmesi yeterli bir süredir. Bekleme süresi ardından yapılan kontroller sonucunda tedaviye başlanabilir.
Diş eksikliği olması durumunda implant tedavisi SGK tarafından karşılanacaktır. Konjinetal diş eksikliği bulunan hastalara ait implant ücretleri de karşılanacaktır. Dudak, damak yarığı gibi durumlarda her çeneniz için en çok 4 tane implant olacak şekilde SGK ücretleri karşılayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri