40'lı yaşlarda botox Yaşla birlikte ağırlaşan ve sarkan cilt yapısı için botox 40'lı yaşlarda daha az etki sağlamaya başlar. Bu nedenle daha erken başlanması önerilmektedir .
3-7 gün sonra kırışıklıklar üzerinde etki göstermeye başlayan ve 4- 6 ay arasında etkisi görülen Clostridium Botulinum isimli bakteriden oluşan Botoks uygulamasını yaptırmak için doğru yaş diye bir sınırlama yoktur.
Ayrıca evet düzenli seanslarda Botoks cildi olduğundan daha genç gösterir. Ayrıca hatırlatmakta fayda var:İki yıl boyunca düzenli olarak botoks yaptıran kişiler aynı şekilde devam ettiklerinde kaslarında belirgin bir azalma ve buna bağlı yüz ifadelerinde değişim olabilir.
sorusu bize en sık sorulan sorulardan birisidir. “Botoks'a başlamak için en iyi yaş, yüzünüzde bu çizgileri görmeye başladığınız yaştır.” Genel bir kural olarak, yüzünüzde istirahat halinde çizgiler görülmeye başladıysa zaman geçirmeden Botoks'a başlamanız önerilir.
Botoks için yaş sınırı yoktur, ancak hastanın ihtiyaç durumu degerlendirilerek 18 yaşın altındaki kişilerde kozmetik nedenlerle kullanılmamalıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Botoks genellikle 6-7 ay sağladığı kalıcı etkiyle yüz güldürücü sonuçlar sunuyor. Bu süreden sonra botolinum toksininin etkisi azalmasıyla ciltte çizgiler yeniden görülmeye başlar. Botoks etkisinde uygulanan bölge ve botolinüm toksininin tipi de önemlidir. Bu uygulamanın süresini daha uzun veya kısaltabilir.
Botoks yaş sınırı açısından 18 ile 65 yaş arasında olan her bireye uygulanabilir. Bu yaş aralığında ve yukarıdaki rahatsızlıkları yaşamamış olan kişiler etkin sonuçları görebilirler. Bunun haricinde uygulanmaması için temel bir sebebin gebelik olduğu unutulmamalıdır. Hamilelikte Botoks yaptırmak tehlikeli olabilir.
Genel olarak botoks işleminin 6-7 aylık periyotlarla yenilenmesi tercih edilir. Etkisini yitirdikçe yenilenebilen botoks işlemi aynı zamanda farklı yaşlanma karşıtı uygulamalarla kombine şekilde de kullanılabilir.
Kalıcı botoks yoktur. Botoks, 3-5 ay kadar bir etki gösterir. Belli aralıklarla kişi botoks yaparak botoks etkisini doğal olarak uzatmış olur. Botulinum toksininin kısaltması olarak botoks ifadesi kullanılır.
Botoks uygulaması devam ettiği sürece kırışıklık oluşumu engellenir, yani yaşlanma kırışıklık açısından geçici olarak durdurulmuş olur.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz. Botoks'un etkisi mimik kaslarına bağlı dinamik kırışıklılar üzerindedir. Etkisi yalnızca uygulama alanı ile sınırlıdır. Kaslarda yarattığı etki ise 3-6 ay sona erdiğinde kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner.
Botoks cildi parlatır mı? Uygulamanın en önemli etkisi kırışıkları giderme ve çizgileri yok etmedir. Bu durum da cilde belirli bir parlaklık ve canlılık kazandırır.
Botoks cilt çizgilerinin ve kırışıklıkları hafifletip ortadan kaldırırken taze ve doğal bir görünüm ortaya çıkarır. Doğal güzelliğin ortaya çıkması ile minimal makyaj renge katması için yeterli olacaktır. Botoksun etkisi geçicidir, nörotoksin uygulandıktan 4-6 ay sonra etkisi başlar 4-6 ay içinde kaybolur.
Yeşil çay, C ve E vitaminleri, balık yağı, sarımsak, ginseng, ekinezya ve gingo biloba gibi gıdalar, pıhtılaşmayı engelleyici etkilere sahip olmaları bakımından botoks uygulamasından 2 hafta kadar önce kesilmelidir.
Genelde botoks etkisi 6-7 ay kalıcı etki göstermekte ve ciltte pürüzsüz, kırışıklıkların olmadığı bir görünüm sağlamaktadır. Bu 6-7 aylık süreç sonrasında ise kas sinirlerine uygulanan botolinum toksininin etkisi azalmaya ve ciltte kırışıklık ve çizgiler tekrardan belirmeye başlayabilecektir.
Kimlere botoks uygulanmaz? Hamile ve emziren kadınlara Botoks uygulanmaz. Kas hastalığı olanlar, aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ve Botoksa alerjisi olanlara uygulama yapılmamalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlar, kalsiyum kanal blokeri, kas gevşetici ilaç kullananlara Botoks uygulanmamalıdır.
İstenilen görünüme ulaşılması için enjeksiyondan sonra yaklaşık 10 gün geçmesi gerekir. İlk uygulamadan sonra 4-6 aylık bir etki süresi vardır.
Botoksun tutmama ihtimali var mı? Botoks enjeksiyonunun, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulandığı takdirde istenilen sonucu sağlamaması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur.
Botoks enjeksiyonunun tutmamasının en yaygın nedeni, hastaya enjekte edilen dozun yeterli olmamasıdır. Botoks tedavisinde her hastada en iyi sonucun elde edilmesini sağlayacak tek bir doz yoktur. Bu nedenle aynı dozun her hastada işe yaraması mümkün değildir.
Botoks uygulamasında amaçlanan kırışıklık bölgesindeki kas dokusunun hareketlerini kısıtlamaktır. Uygulama yaklaşık 10-15 dakika sürer. Göz çevresindeki deri çok ince olduğu için hissedilebilecek acı hissi uygulama öncesi anestezik krem ile önlenir.
Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir. Kaş uç kısımları için 5-10 ünite ek doz uygulaması yeterlidir. Kaş kaldırma için botoks dışında alternatif ya da kombine edilecek ek tedaviler vardır.
Botoks arası, kişinin kas yapısı, cilt tipi ve uygulama yapılan bölgeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak botoksun etkisinin tamamen kaybolmasını beklemek yerine etkinliğin azalmaya başladığı dönemde tekrarlanması önerilir. Bu nedenle botoks aralığı genellikle 3 ila 6 ay olarak belirlenir.
Botoks enjeksiyonları sonrası birkaç gün içinde sonuçlar belirginleşmeye başlar ve genellikle yaklaşık 3-4 ay sürer.
Estetik uygulamalarıyla ilgili pek çok soruya yanıt veren de Maio, botoks hakkında da "Yaşlanmayı engellemez ama kırışıklıkları azaltır" dedi.
Botoks enjeksiyonunun etkisi yaklaşık 4 ay sürmektedir. Bu sürenin sonunda botoks etkisi geçer ve tekrarlanması gerekmektedir. Bazı hastalar 6 aya kadar kendini iyi hissettiği için yılda iki kere bu uygulamayı yaptırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri