40 ila 45 yaşında ise beklentilerin çok iyi değerlendirilerek işleme alınması gerekmektedir. 45 yaşından sonrası için yakın görme problemleri için 55 yaşına dek iyi bir inceleme sonrasında ameliyat kararı verilmekte olup göz muayenesinin sonucu ameliyat olanağını doğrudan etkilemektedir.
Lazerle korneanın çizilmesi olarak bilinen lazer cerrahi yöntemi, 40 yaş üstü, gözlük kullanmak istemeyen, miyop, hipermetrop ve asigmatı olan hastalarda uygun bir yöntemdir. Damla anestezi ile işlem gerçekleştirilir ve hasta hemen sosyal hayatına geri döner. Eşlik eden kırma kusurları da aynı seansta düzeltilebilir.
Presbiyopi, gözlerin yakındaki nesnelere odaklanma yeteneğinin kademeli olarak kaybolmasıdır. Ve presbiyopi yaşlanmanın doğal ve çok can sıkıcı bir parçasıdır. Presbiyopi genelde 40'lı yaşların başlarında fark edilir ve 65 yaşına kadar durum ilerlemeye devam eder.
Doğru: Lazer ameliyatı 1 ile 10 derece arası miyop, 1 ile 5 derece arası hipermetrop ve astigmat rahatsızlığı olan ve lazere uygun bulunan gözlere başarı ile uygulanabilir. Yanlış: Lazer tedavisi sadece bir kere yapılabilir. Gelecekte göz numarası artarsa asla tedavi yapılamaz.
Lazer ameliyatları korneaya uygulandığı için bu tabakanın kalınlığının yeterli olması gerekir. Bunun yanında doğumsal ya da genetik olarak kornea hastalığı olanlara LASIK önerilmez. Gebelerde ve emziren kadınlara excimer lazer uygulanmaz. Bunun yanında gözlük numaralarında son bir senede değişiklik olmaması gerekir.
İlgili 43 soru bulundu
Excimer Lazer tedavisi sonrasında, bazı kişilerde geçici olarak göz kızarıklığı, göz sulanması, ışığa hassasiyet, gece görüşünde azalma gibi yan etkiler görülebilir. Ayrıca, nadir durumlarda enfeksiyon veya korneada düzensizlikler gibi ciddi yan etkiler de meydana gelebilir.
Göz Çizdirme Riskleri Nelerdir? En sık görülen hafif problemler; kamaşma, ışıklar etrafında haleler görme veya hafif tozlu görmedir. Daha nadir ve ciddi problemler; göz enfeksiyonu, kuru göz ve ameliyat sırasında flep oluşturulmasına bağlı sorunlar.
Genellikle tedavinin tamamlanması için cilt/kıl yapısı ve kişisel özelliklere bağlı olarak tedavi vücut bölgeleri için bayanlarda 4 – 6, erkeklerde 6 – 10 seansta tamamlanabilmektedir. Yüz bölgesinde 8 – 10 seans gereklidir. Lazer epilasyon seans araları vücut bölgelerinde 6 – 8 hafta, yüz bölgesinde 4 – 6 haftadır.
Lazer epilasyon uygulamaları, genital bölgede iyi sonuçlar vermektedir. Ortalama 6 seans uygulama yeterli olmaktadır.
Ameliyattan sonra gözler tekrar bozulur mu? Lazer olan bir kişinin gözünün tekrar bozulmasında yaşı, numarası, kornea kalınlığı ve şekli etkili olurken, bununla birlikte hangi göz bozukluğuna sahip olduğu (miyop, hipermetrop ya da astigmat) gibi faktörler etkili olur.
Presbiyopi, 40 yaş üstü kişilerde, göz merceğinin yaşlanmaya bağlı olarak uyum özelliğini yani esnekliğini kaybetmesi sonucu ortaya çıkan yakını görememe sorunudur. Presbiyopi sorununun ilerleyişi 60'lı yaşların ortasına kadar ilerleyişi sürmektedir.
► 40 cm mesafede okumayı deneyerek yakın görmenizi test edebilirsiniz. ► (10/10 ile1/10 satırlarI sizin 40 cm'den ondalık yakın görüsünüzü ifade eder.)
Halk arasında göz çizme ya da lazer ameliyatı olarak bilinen lasik, prk, smile gibi lazer yöntemleri, en çok miyopinin tedavisinde kullanılmaktadır. Miyopisi olan bireylerin en büyük korkularından birisi numara artışıdır. Genellikle miyopi büyüme çağında artar, büyüme çağının sona erdiği 18-21 yaşlarda artış durur.
Presbiyopi; ileri yaşla beraber gözün yakında bulunan nesnelere karşı kırma yeteneğinin zayıflamasına bağlı olarak yakın görme bozukluğunun ortaya çıkmasını ifade eder. İleri yaştaki kişilerde presbiyopi görülmesi durumunda, bu kişiler uzağı rahatça görebilse de yakını görmede sorun yaşamaya başlar.
PRESBİYOPİ TEDAVİSİ
Presbiyopi ortalama 45 yaşlarında (+1,50) D yakın gözlük ihtiyacı ile kendini gösterir.
ortalama olarak normal seanslardan 15-20 gün sonra gerçekleşmektedir.
Her seanstan önce kılların jiletle alınması doğru bir uygulamamı, bir de jiletin kaç gün önce yapılması daha doğru olur? Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir.
15 günde bir lazer yapılır mı konusunda ilk seans sonrasındaki 15 gün genel kontrol yapılır. Ortalama iki ay seanslar arasında olabilir. Bu süre içinde lazer epilasyon işlemi yapılan alanda tüyler dökülmeye başlayacaktır. Tüylerin tekrar çıkmaya başladığı ikinci seans sonrasında ise kıl kökleri zayıflamaya başlar.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Bir yıl boyunca vücutta kıl çıkmadığı için sonucun kalıcı olduğu sanılabilir, ancak muhtemelen 2 ay sonra tüm kıllarınız geri gelecektir. Yapılan ağda benzeri bir işlemdir. Lazer epilasyon seans araları standart değildir. Her bireyde farklı olabileceği gibi her seans sonra aralık biraz daha uzar.
Excimer Lazer ile göz numarası sıfırlanır mı? PRK ve LASİK yöntemleri ile genellikle göz numarası sıfırlanır. Ancak bazen göz numarası çok yüksekse ve kornea kalınlığı yeterli değilse geride biraz numara bırakılabilir.
Hipermetropların yakın görmesi aynı akşam düzelmekle birlikte uzak görme önce miyoplaşma nedeniyle bozuk olabilir ilk 1-2 ay dalgalanmalar gösterdikten sonra normale döner.. -Birinci gün televizyon, bilgisayar ,telefon ve okuma yasaklanır. -1 ay dış ortamda ve özellikle güneşte güneş gözlüğü önerilir.
Hayır, böyle bir risk yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri