bir tane çörek otuna bir Ayetel Kürsi okuyacak kenara alacak ikinciye okuyacak kenara alacak )41 Ayetel Kürsi olacak sonra 41 topluca 1. Yasin 1 Fetih 7 Felak 7 Nas da okursa AliyulAla olur.....
41 ÇÖREK OTUNA 41 AYETEL KÜRSİ OKU,SONRA CÜZDANINA KOY..! BAK NELER YAŞAYACAKSIN..(Çok kısa sürede) - YouTube.
41 Ayetel Kürsi Mucizesi | Rabbine sığınmak için okumalı Rabbimiz'in büyüklüğünü ve azametini anlatan bu sûre, bizleri her türlü şer ve beladan en güzel şekilde korur ve muhafaza eder. Bunu okuyan kişiye cennetin sekiz kapısı açılır ve dilediği kapıdan cennete girer.
İnsan sağlığına sayısız faydaları olan ve negatif enerjilere karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen Çörek Otu'nu üzerinde taşıyanları nazara, negatif enerjilere karşı koruması, şans kısmet açması, bolluk ve bereket getirdiği bilinmektedir.
-Nazardan korunmak için çörek otu evlerde kapı arkalarına,hamile kadınların elbiselerine konulur ve çocuklara yedirilir. -Hayvanlara nazar değerse yedi mezardan çırpı alınır,hayvanın durduğu yerde tütsülenir.
İlgili 31 soru bulundu
Hz Ali'den rivayetle: Kim cuma günü çörek otunu alır 41 tane sayar her birine ayrı ayrı birer Ayetel Kürsi okuyup (Dikkat sayı fazla da olmayacak eksik de ... )
Uzakdoğu ve Orta Asya geleneksel tıbbında asırlardır nefes darlığı, bronşit, kuvvetli öksürük ve nezle gibi hastalıkların tedavisi için yağ buharının solunması yöntemi uygulanır. Sıcak ve korunmasız ortamlarda ise yakılan çörek otu tütsüsü, böceklerin yaklaşmasını engeller.
Bu etkinin devam etmesi için çörekotu nu ömür boyu almak gerekir. Etkinin devamı için alınmasına 2 günden fazla ara verilmemelidir. Tam şifa elde edildikten sonra bırakılırsa hastalık tekrar nüks edebilir. Ortalama 6 aylık süre tüm hastalıklar için kesin süre değildir.
Yaraların iyileşmesini hızlandırması, adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olması, sindirim sistemini koruyucu etkisi çörek otunun faydaları arasında gösterilir. Çörek otu yağının tümör önleyici etkisinden dolayı; meme, cilt, karaciğer ve kolon kanserinde faydalı etkileri gözlemlenmiştir.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Felak ve Nas Surelerini 41 defa okuyan büyü ve sihirden kurtulur, Allah-u Teala'nın izniyle..
Bu duayı günde 313 kez okumak inananlar açısından oldukça önemli. Ahiret hayatı ve dünyevi istekler için 313 kez Ayetel Kürsi okumak hem büyük sevap kazandırıyor, hem de istekler için aracı niteliğinde oluyor.
Okuyan kişiyi dinlemek üzere melekler gelip o yerde bulunur, saf tutup dururlar. ihlas suresi okunan eve uğradıklarında secdeye kapanırlar. Haşr suresi okunan evde diz üzeri çöküp dururlar. Gece ve gündüz 1000 defa Ayetel Kürsiyi 40 gün okuyana ruhani alem kapısı acılır. Melekler ziyaretine gelir.
Diğer bir okuma yöntemi ise Ayetel Kürsinin durak yerleri kadar 17 kez okumak veya kelimeleri sayısınca 50 kez okumak yahut harfleri sayısınca 170 kez okunması duaların kabulune faydalı olmaktadır. Rasul ve nebilerin ile Ashabı kiram sayısınca 313 okumak da her derde deva bir zikir olmaktadır.
"Kuran'da en büyük ayet, Ayete'l-Kürsi'dir. bu ayeti kim okursa, Allah o kimseye anında bir melek gönderir, o melek o kişinin ertesi güne kadar iyiliklerini yazar, günahlarını siler. Bu ayet bir evde okunduğunda, şeytanlar o evi otuz gün (30) bırakıp terkeder.
Ayetel Kürsi günde 50 defa okunursa okuyan şeytandan korunur. Evinden çıkarken Ayetel Kürsi okuyan kişinin günahları bağışlanır şeytanlar ondan uzaklaşır. Cin şeytan ve insan şerrinden ve korkularından emin olur. Her şeyden muhafaza olunur.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
Halk arasında nazar değen kişileri iyileştirmede kullanılan bir baş- ka yöntem tütsü yakmaktır. Tütsü için genellikle üzerlik otu, bunun yanı sıra çörek otu, tuz, kuru karanfil vb. kullanılabilir.
Hücrelerin serbest radikallerden koruyan antioksidanlar, çörek otu yağında bolca bulunur. Timokinon bu bileşiklerden biridir. Bu bileşik akciğerler için iyidir, iltihap önleyici ve karaciğer hasarını önlemeye yardımcıdır. KOAH hastalığı olan kişilerde çörek otu yağı, akciğerleri iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Çörekotu, yoğurt ve zeytinyağı ile hazırlayacağınız mucize karışımla kabızlığı anında kesmek mümkün. Çörekotu, zeytinyağı ve yoğurt ile yapılacak karışım kabızlığı hemen kesecek daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlayacaktır.
Çörek otu yağı hangi ilaçlarla kullanılmaz
Çörek otu yağının bazı ilaçlarla etkileşime girme ihtimali bulunmaktadır. Özellikle warfarin (Coumadin) ve metoprolol (Beloc zok, mecorlong, saneloc vb.) gibi beta blokerlarla etkileşime girebilmektedir. Dolayısıyla bu ilaçlarla birlikte kullanımı doktora danışılmalıdır.
Üzerlik tütsüsü (nazar otu tütsüsü olarak da bilinmekte) yüzyıllardır Anadolu'da düğünlerde, cenaze törenlerinde, kötü bir olaydan hemen sonra veya iyi bir olaydan sonra yakılarak kötü enerjiyi ve nazarı uzaklaştırmak için kullanılıyor.
Üzerlik otu tütsüsü şeklinde değerlendirilen bu bitki, evlere bereket ve şans getirir. Yıllar öncesinden günümüze kadar gelen bu gelenekten dolayı, hala bazı evlerde üzerlik otunun yakıldığı ve evdeki nazarın atıldığı bilinmektedir.
Tuzun patlamasıyla kişiye değen nazar dağılmış olur. Tuz gömdüren kişi erkekse takkesini, kadınsa yazmasını üzerindeki nazar dağılsın diye ateşe silkeler. Tuz patladıktan sonra ateşten biraz kül alınarak suya konur ve nazar değen kişi bu sudan üç yudum içer ve abdest alır. Geriye kalan su evin dört köşesine serpilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri