Bu bağlamda, emekli personel kimlik kartı talebi bulunan emekli personelin, ikamet ettikleri yere en yakın adalet komisyonuna, son 6 ay içerisinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf ile müracaatları yeterli olacaktır.
Emekli kimlik belgesi alma işlemi internet üzerinden E devlet sisteminde yer alan SGK hizmet bölümüne girerek 4A emeklilik kaydı bölümünden mütahaklık belgesi bilgisayara indirilebilir. Belge indirildikten sonra yazıcı üzerinden çıktısı alınabilir.
Emekli personel kimlik kartının basımında anlaşmalı olan kurum/kuruluş yetkili ve görevlidir. Kimlik Kartının Çeşidi MADDE 6 Emekli Kimlik Kartı: Üniversiteden emekli olarak ayrılan personellere verilir.
Genel Müdürlüğümüzün 12/10/2018 tarih ve 150293 sayılı yazısı ile emekliye ayrılan personele emekli kimlik kartı dağıtılmaya başlanmıştır.
Emekli Bonus Kart Özellikleri
Emekli Bonus, Bonus Card'ın tüm özelliklerine sahiptir. Yurt içi ve yurt dışında yaptığınız tüm harcamalardan bonus kazanır (1 bonus=1 TL), taksit imkanlarından yararlanır, biriken bonusunuzla Bonus Program Ortaklarından bedava alışveriş yapabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Şirketimiz aracılıyla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaşınızı Türkiye genelinde dilediğiniz PTT işyerinden alabilirsiniz.
Türkiye'de 11 milyon emekli var. 65 yaş ve üzeri emekliler, şehiriçi demiryolu, denizyolu ile ulaşım ve otobüslerle toplu taşımalardan ücretsiz yararlanıyor. Emekliler demiryolları ve denizyollarının şehirlerarası hatlarından ise yüzde 50 indirimli olarak yararlanma hakkına sahip.
kimlik numarası ve şifreyle e-Devlet sistemine girilir. Arama bölümüne aylık, emekli ve gelir kelimelerinden herhangi biri yazılır. Daha sonra “Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi” bağlantısı seçilir. Yeni çıkan ekranda “Yeni Başvuru” butonu tıklanır.
Bu süreç başvuru yaptığınız Sosyal Güvenlik Merkezi'nin yoğunluğuna göre ortalama 1,5 ile 2 ay arasında sürer.
Emekli olup olmadığını görmek isteyenler, SGK Hizmet Dökümü hizmetini kullanabilir. e-Devlet üzerinden erişilen SGK hizmetleri sayfasından döküm alınabilir. Burada yer alan bilgiler EYT şartlarını karşılıyorsa, "emekli olabilir" yazısı alınabilir.
Bu kartı alabilmek için öncelikle 60 yaşınızı doldurmanız gerekiyor. Bu koşulu sağlıyorsanız yapmanız gereken nüfus cüzdanınız ve 1 adet vesikalık fotoğrafınızla beraber en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne giderek başvuruda bulunmak.
2 Ocak 2017 tarihinden itibaren eski nüfus cüzdanları değiştirilerek üzerinde çip ve biyometrik veriler bulunan kimlik kartına geçiş yapılmıştır. Kart; İçişleri Bakanlığının, tüm Türk vatandaşlarına verdiği AB benzeri bir kimlik kartıdır. Hükûmet, eski nüfus cüzdanlarının geçerlilik süresini 2023'e kadar uzatmıştır.
Emeklilik tahsis numarasının son hanesi 8 olanlar ayın 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 5 olanlar 25'inde ve nihayet 0 olanlar ise her ayın 26'sında maaş ödemelerini alırlar.
SGK hizmet dökümü, sigortalı kişilerin sigorta bilgilerini gösteren bir belgedir. SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemi kullanılarak alınabilir.
Sosyal Güvenlik Kurumu'na giderek ya da kurumu telefonla arayarak emeklilik başvurusunun durumu hakkında bilgi alınabilir. Aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet adresi üzerinden de emeklilik başvurusu yapılabilir.
EYT başvurusu sırasında banka tercihi yapmayanların ilk maaşları ise doğrudan PTT'ye yatırılıyor. Aylığı bağlanan binlerce EYT'li ise ilk ödemeyi banka hesabına beklediği için aylığının hesaplandığından haberdar değil. Bunun için elektronik ortamdan takip sağlamak mümkün.
Emekli maaşını İş Bankası'na taşıyan SGK emeklilerine, 3 yıl süre ile emekli maaşlarını İş Bankası aracılığıyla almayı taahhüt etmeleri ve promosyona esas emekli maaşının İş Bankası hesabına aktarılmasını takiben promosyon ödemesi yapılacaktır.
Emekliliğe hak kazandıktan sonra tercihinize göre birikimlerinizi ister toplu para, ister aylık maaş ya da bir kısmını toplu para, bir kısmını maaş olarak alabilirsiniz.
Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan kimlik yenileme işlemi için; üzerinde TC kimlik numarası yazan mevcut nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaport, 1 adet biyometrik fotoğraf ve yenileme ücreti olan 37,5 TL'nin ödendiğine dair makbuz gerekiyor.
Kimlik Kartı başvurusu; yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır. Kimlik Kartı başvurusu, yurt içinde; Alo199 üzerinden veya https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresinden yapılır. On beş yaşını tamamlamış olanların şahsen başvurmaları esastır.
Ülkemizde toplu taşıma kullanan 65 yaş üstü vatandaşlar, ücretsiz kartlarıyla herhangi bir ücret ödemeden seyahat ediyor.
Emekli olan kişiler elektrik indirimi hakkından faydalanamaz.
Emekli ulaşım indiriminde yararlanmak için emekli indirimli ya da ücretsiz seyahat kartı gerekiyor. Bu kartı almak için ilgili belediyelere başvurmak lazım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri