SGK Hizmet Dökümü nasıl alınır? SGK hizmet dökümü belgesini herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek veya internet üzerinden e-Devlet sistemi ile alabilirsiniz.
e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama kısmına '4A Hizmet Dökümü' yazabilir ya da Hizmetler kısmından 'SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi' bölümüne girebilirsiniz. Gerekli bilgileri yazdıktan sonra karşınıza 4A Hizmet dökümü belgeniz çıkar.
SGK hizmet dökümü 4A, 4B ve 4C olmak üzere üçe ayrılmaktadır: 4A hizmet dökümü: Eski sistemde SSK'ya bağlı olan kişiler 4A grubundadır. Bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişiler bu grubu ifade eder. 4B hizmet dökümü: Eski sistemde Bağ-Kur'a bağlı olan kişiler 4B grubundadır.
e- Devlet Kapısı → Sosyal Güvenlik Kurumu → SGK Tescil ve Hizmet Dökümü kısmından sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” linkine tıklayarak SGK onaylı üzerinde barkod bulunan hizmet dökümü alabilirsin.
4A hizmet dökümü, SGK'ya bağlı çalışanların sigortalarının başlama tarihleri, prim miktarları ve toplam gün sayılarını öğrenebildiği bilgi sistemini ifade eder. 4A hizmet dökümü alarak sigortanıza dair tüm bilgileri listeyebilir, gerekli işlemler için bu bilgileri kullanabilirsin.
İlgili 30 soru bulundu
ile Sigorta Sorgulama 4A hizmet dökümü sorgulamak e-devlet sistemi sayesinde artık çok daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. E-devlet üzerinden SGK birimine giriş yaparak 4A hizmet dökümünü seçerek bilgilerinizi sorgulatabilir ve çıktı olarak alabilirsiniz.
01/07/2023-31/12/2023 döneminde bu kapsamda sigortalı olmak isteyen bir kişi 30 gün üzerinden aylık en düşük 13.414,50 (aylık brüt asgari ücret) x %34,5 (ödenecek prim oranı) = 4.628-TL prim ödeyecektir.
İşe giriş bildirgesine dair detayları, e-Devlet üzerinden görmek mümkündür. İşverenler, bu işlemi yaptıktan hemen sonra ilgili belgeye sistemden ulaşabilir. Çalışanların ise işe başladığı tarihi takip eden ayın 26'sından sonra sigorta giriş tarihine ve diğer detaylara ulaşma şansı olur.
Kullanıcı girişi yaptıktan sonra arama butonunda “Sosyal Güvenlik Kurumu” araması yaparak SGK'nın anasayfasına ulaşabilirsiniz. Daha sonra buradan SGK Tescil ve Hizmet Dökümü kısmından sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” linkine tıklayarak SGK onaylı üzerinde barkod bulunan hizmet dökümü alabilirsiniz.
E-devlet sitesinden SGK kurum sayfasına ulaşmalısınız. SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/ İşyeri Unvan Listesi bölümünden hizmet dökümünüzü görüntüleyebilirsiniz.
Önce SSK'lı sonra devlet memuru olanlar için 4/a tescil başlangıç tarihi ilk kez SSK'lı olunan tarihi ifade etmektedir. 01.01.2001 ise muhtemelen devlet memuru olarak hizmete başladığınız tarih. Devlet memuru olarak emekli olacaksanız SSK'lı girişiniz sigorta girişi olarak değerlendirilmez.
4a uzun vade hizmetiniz bulunmamaktadır: ifadesi, genellikle çalışanların sigorta kapsamında yer almadığı veya sigorta primlerinin düzenli olarak ödenmediği durumlarda kullanılır.
4A Sigorta Primi Hesaplama
Tabloda da görüldüğü gibi sigorta kollarına, işçi ve işveren payı oranlarına göre 4A sigortalı bir çalışanın brüt kazancından toplam %37,5 oranında prim ödemesi alınır. Ancak düzenli ödeme yapılması halinde %5 oranında indirim uygulanır ve sigorta prim ödemesi %32,5 oranından hesaplanır.
E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra Hizmet Dökümü sayfasını bulmalısınız. SGK Hizmet ve Tescil dökümü sayfasından erişebilirsiniz. Bir doğrulama sistemi olarak da alacağınız döküme barkod ekleyebilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumu'na şahsen gidilerek başvuru detayları öğrenilebileceği gibi SGK'nın sitesi üzerinden de başvuru sonucu takip edilebilir. SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalar için öncelikle T.C. kimlik numarası girilir, ardından “sorgula” butonuna basılarak sorgulama gerçekleştirilir.
kimlik numaranızı ve e-devlet şifremizi girdikten sonra sisteme giriş yap butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra yönlendirildiğiniz sayfada başvuru yılınızı seçerek Sorgula butonuna tıklamanız gerekmektedir. Böylelikle e-devlet üzerinden emeklilik başvuru sorgulaması tamamlanmış olur.
SGK 4a hizmet dökümü eski sistemde SSK'ya bağlı olan vatandaşları belirtir. Bu kapsam içerisinde herhangi bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişiler yer alır. Eski sistemde Bağ-Kur kapsamı içerisinde bulunan vatandaşlar kariyer meslek grubu dışında kalan kadrolar olarak 4b grubu içerisinde yer alır.
Özel sektörde çalışanlar için istisnalar hariç en eç takip eden ayın 23'ünde prim belgesi verilmesi gerektiğinden, bu kişi en geç 23 Ağustos'tan sonra Temmuz ayına ait sigorta prim günlerini internetten görebilir.
Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.
İşveren tarafından düzenlenerek imzalanan ve Kuruma verilen sigortalı işe giriş bildirgesinin, işçinin en az 1 gün süreyle o işte çalıştığına karine teşkil edeceği kabul edilmelidir.
Günlük Sigorta Primine Esas Kazanç (SPEK) matrahının alt sınırı yani günlük asgari ücret sigorta primi 333,60 TL, günlük olan SPEK matrahının üst sınırı 2.502,00 TL, aylık SPEK matrahının alt sınırı yani aylık asgari ücret sigorta primi 10.008 TL ve aylık SPEK üst sınırı 75.060 TL olarak belirlenmiştir. 70.060 için SGK ...
Bu kapsamdaki genel sağlık sigortalılarının 2023 yılı temmuz ayı ve sonrası için ödemesi gereken genel sağlık sigortası prim tutarı aylık 402,44 TL'dir.
www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama adresine giderek aracının plakasını yaz. Ardından “sorgula” butonuna tıkladığında aracınla ilgili poliçe detaylarını görebilir, sigortanın başlangıç-bitiş tarihlerini, sigorta yaptığın şirketi öğrenebilirsin.
Sigorta primleri, işverenler tarafından bir sonraki ayın son gününe kadar yatırılabilir. Ayın son gününün tatil gününe denk geldiği durumlarda, prim ödemeleri takip eden ilk iş gününde yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri