“50 CC SİLİNDİR HACME SAHİP MOTOSİKLETLER OTOBANA ÇIKAMAZ” Ayrıca bu düşük motor hacmine sahip motorlar için bir yasa var. Otoban köprüler ve ana yollara bu tarz motorların çıkması yasak. Bu tarz motorların sokak aralarında mahallelerde kullanımı şu anda serbest” ifadelerini kullandı.
Bu nedenle Scooter motorla 50 km hızı geçmek ve otoyola çıkmak kanunen yasaktır.
Bu motorla boğaz köprüsü ve fatih sultan mehmet köprüsünden geçebilir miyim? hgs ve ogs de yok, bir sorun olur mu? Cevap; Tabi ki 50 cc ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden geçebilirsiniz, bunun için herhangi bir yasal engel yok.
50 cc motosikletler genelde şehir içi trafiğinde kullanılır.
Yapmaz. O motor rampasız şehirlerde kısa mesafeler gitmek için tasarlanmış. Her 30-40 km'de bir motosikleti dinlendirmen gerekir. Hız yapamayacağın için bu yol çok uzun olacak.
İlgili 19 soru bulundu
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden muaf, Zorunlu Trafik Sigortası da zorunlu olmayan 50 cc'lik motorlu bisikletler risk oluşturmaya devam ediyor. Kaza anında büyük mağduriyetler ortaya çıkıyor.
OTOYOL KULLANIM KURALLARI
Yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlerin otoyola girmesi yasaktır.
"EHLİYETSİZ SÜRÜCÜLERE EN AZ 4 BİN LİRA CEZA UYGULANIR"
Açıklamanın şu anda yürürlükte bir yeri olmadığını belirten Avukat İyaz Çimen, “50 cc ve 125 cc silindir hacmi arasındaki motosiklet kullanıcıları eğer ehliyetleri yoksa cezaya tabi.
50 cc motosikletlerde muayene: 50 cc motosikletin sıfır olması durumunda 3 sene sona ilk muayenesinin olması, 3 seneden sonra ise 2 senede bir muayene işlemlerini yapılması gerekmektedir.
Motorlu bisikletlere Sigorta zorunluluğu geliyor. 50 CC altı motorlar, bilinen bir başka adıyla da motorlu bisikletler, hem motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuluyor, daha da önemlisi zorunlu Trafik sigortası kapsamına da girmiyor. Bir başka anlatımla 50 CC altı motosikletlere trafik sigortası yapılmıyor.
Motosikletler 6. sınıf araç olarak HGS'ye abone olabilir.
Motosiklet sürücüleri, 1. Sınıf araç ücretinin yarısı kadar bir ücret ile Otoyol ve Köprülerden geçişlerini sağlar.
Karayollarının yönetmeliğine göre bizim motosikletler HGS sınıflandırmasında 6. Sınıf Araç olarak tanımlanmaktadır.
B sınıfı ehliyet hangi motosikleti sürer? Her aracın ehliyet sınıfı farklı olmakla birlikte, B ehliyet motor kullanımını da kapsamaktadır. Bunun için moped sınıfı yani hacmi 50 cc ve 45 km/ s hıza sahip B motorsiklet edinmek gerekir.
50 Cc Motor İçin Hangi Ehliyet Gerekiyor? 50 cc motorları kullanmak için B sınıfı ehliyete sahip olmak yeterlidir. Bunun yanında A1 ve A2 türünde motor ehliyetine sahip olan kişiler de 50 cc motor kullanabilirler. Ehliyetsiz şekilde kullanılabilecek motor türleri elektrikli motorlardır.
Araba ehliyeti olan kişiler, 50cc'ye kadar olan motor gücüne sahip motosikletleri rahatlıkla kullanabilmektedir. 50cc'ye kadar olan motor gücüne sahip motorlar, genellikle scooter ve mopet olarak adlandırılmaktadırlar.
100 kilometrede 2 ila 4 litre yakıt tüketimi ile 50 cm3, cüzdanı rahatlatmak için kesinlikle iyi bir seçenek. 45 km/s azami hıza sahip 50cc scooter, şehirlerde kullanım için ideal araç türüdür. Dolu bir benzin deposu, sürüş tarzına bağlı olarak 400 kilometreye kadar yol alabilir.
Öncelikle 50 cc motosiklet nedir ve neden tercih ediliyor buna bakmak gerekir. Bunun belli başlı bazı unsurları bulunuyor. L1 sınıfında yer alan ve 49 cc olarak geçen ruhsat eşliğinde sağladığı olanaklar bu motosikletleri bir adım öne çıkarmaktadır. - Sigorta bulunmuyor (İsteğe bağlı olarak yaptırabiliyorsunuz.)
2023 araç muayene ücreti traktör, motosiklet, motorlu bisikletler için 575,84 TL; otomobil, minibüs, kamyonet, römork, yarı römork, arazi taşıtı için 1130,44 TL; kamyon, tır, çekici, otobüs için ise 1528,10 TL olarak belirlenmiştir.
Birçok motosiklet kullanıcısı 50 cc scoter kullanmakta iken sonra 50 cc scoteri 100 cc ye çevirme işlemi yapmak istemektedir. Bu işlem motorun gücünü artırmak için yapılmaktadır. Sadece karbüratörlü modellerde bu silindir kiti uygundur. Birçok kişi scoter 100 cc yapma kiti kullanmak zorunda kalır.
80 CC kiti sadece karbüratörlü yakıt sistemine sahip olan scoter modelleri için uygundur. Enjeksiyon sistemi ile çalışan 50 cc scoter modelleri yakıt miktarını ECU yardımı ile püskürttüğü için 80 CC.`ye yükseltilmiş bir enjeksiyonlu motorda bu kit yarardan çok zarar getirir.
50 cc motorların maksimum hızı, motorun yapısına, ağırlığına, hava koşullarına ve sürücünün sürüş tarzına göre değişir. Genel olarak, 50 cc motorlar saatte 50-60 km hıza ulaşabilir. Ancak, bazı 50 cc motorlar saatte 70-80 km hıza kadar çıkabilir. 50 cc motorların, yokuş çıkarken zorlanabileceği doğrudur.
18 yaşından küçüklere trafik cezası yazılmaz diye bir şey kesinlikle düşünmeyin. 15 yaşını dolduran ve trafik ihlali yapan tüm sürücülere trafik cezası yazılmaktadır. Yani trafik cezalarında ceza yazılma yaşı 15'dir. 15 yaşını doldurmuş olan tüm kişilere ceza yazılabilmektedir.
Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin (49 cc) Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır.
Motosiklet Sürücülerinin Dikkatine, Avrasya Tüneli, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın kararıyla 1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren motosikletli sürücülere de hizmet veriyor.
Kanunen yasak. Herkes şeridini bilecek. Fakat dünyanın neredeyse heryerinde motosikletler şerit aralarına girer. Bu akan trafik için değil duran trafik için geçerli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri