Vergi ve sigortası bulunmaması dikkat çekiyor. Sigorta vergisi olmaması da yine dikkat çeken en önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Böylece çok daha düşük maliyetler ile ehliyet almaya gerek olmadan ve birtakım prosedürler ile uğraşmadan bu motosiklet keyifle şehir içi kullanılabilmektedir.
Fakat 50 cc motosiklet kullanımı için B sınıfı ehliyet uygun olarak geçmektedir. 50 cc motosikletlerde muayene: 50 cc motosikletin sıfır olması durumunda 3 sene sona ilk muayenesinin olması, 3 seneden sonra ise 2 senede bir muayene işlemlerini yapılması gerekmektedir.
Motorlu bisikletlere Sigorta zorunluluğu geliyor. 50 CC altı motorlar, bilinen bir başka adıyla da motorlu bisikletler, hem motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuluyor, daha da önemlisi zorunlu Trafik sigortası kapsamına da girmiyor. Bir başka anlatımla 50 CC altı motosikletlere trafik sigortası yapılmıyor.
50 cc motor otobana çıkabilir mi? Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır.
80 CC kiti sadece karbüratörlü yakıt sistemine sahip olan scoter modelleri için uygundur. Enjeksiyon sistemi ile çalışan 50 cc scoter modelleri yakıt miktarını ECU yardımı ile püskürttüğü için 80 CC.`ye yükseltilmiş bir enjeksiyonlu motorda bu kit yarardan çok zarar getirir.
İlgili 27 soru bulundu
100 kilometrede 2 ila 4 litre yakıt tüketimi ile 50 cm3, cüzdanı rahatlatmak için kesinlikle iyi bir seçenek. 45 km/s azami hıza sahip 50cc scooter, şehirlerde kullanım için ideal araç türüdür. Dolu bir benzin deposu, sürüş tarzına bağlı olarak 400 kilometreye kadar yol alabilir. Yakıt tüketimi nasıl azaltılır?
Hayır, 0-100 cc arasındaki motorlardan vergi alınmaz.
Motorlu bisikletlere Sigorta zorunluluğu geliyor. 50 CC altı motorlar, bilinen bir başka adıyla da motorlu bisikletler, hem motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuluyor, daha da önemlisi zorunlu Trafik sigortası kapsamına da girmiyor. Bir başka anlatımla 50 CC altı motosikletlere trafik sigortası yapılmıyor.
"EHLİYETSİZ SÜRÜCÜLERE EN AZ 4 BİN LİRA CEZA UYGULANIR"
Açıklamanın şu anda yürürlükte bir yeri olmadığını belirten Avukat İyaz Çimen, “50 cc ve 125 cc silindir hacmi arasındaki motosiklet kullanıcıları eğer ehliyetleri yoksa cezaya tabi.
Polis yakaladığında ne yapabilir ki ? Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin (49 cc) Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır. Polis çevirdiğinde, yoluna uygun olmayan aracı kullanmaktan ceza alabilirsiniz.
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden muaf, Zorunlu Trafik Sigortası da zorunlu olmayan 50 cc'lik motorlu bisikletler risk oluşturmaya devam ediyor. Kaza anında büyük mağduriyetler ortaya çıkıyor.
50cc Motor Hangi Ehliyet İle Kullanılır
50cc'lik bir motosikleti M sınıfı ehliyet kullanabilmektedir. Yalnız otomobil ehliyeti yani B sınıfı ehliyet, M sınıfını da kapsadığı için B sınıfı ehliyetle de kullanılabilir.
İki veya Üç Tekerlekli Araçlar (L kategori motosiklet ve motorlu bisikletler) İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.
50 cc motorların maksimum hızı, motorun yapısına, ağırlığına, hava koşullarına ve sürücünün sürüş tarzına göre değişir. Genel olarak, 50 cc motorlar saatte 50-60 km hıza ulaşabilir. Ancak, bazı 50 cc motorlar saatte 70-80 km hıza kadar çıkabilir. 50 cc motorların, yokuş çıkarken zorlanabileceği doğrudur.
Yapmaz. O motor rampasız şehirlerde kısa mesafeler gitmek için tasarlanmış. Her 30-40 km'de bir motosikleti dinlendirmen gerekir. Hız yapamayacağın için bu yol çok uzun olacak.
50 cc motorlu bisikletler Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları gereğince Zorunlu Trafik Sigortası'na tabi değil. Bu nedenle 50 cc'yi aşmamasından dolayı olası kaza ve sonrasındaki maddi ödemeler için risk oluşturuyor.
Tüm bakımları yapılmış bir motor ile ortalama 50.000-75.000km yol alabilirsin. Ama mesela yağını zamanında değiştimeyen, fazlaca zorlayan birisi 10.000km'yi görmeden motor yaptırabilir.
Birçok motosiklet kullanıcısı 50 cc scoter kullanmakta iken sonra 50 cc scoteri 100 cc ye çevirme işlemi yapmak istemektedir. Bu işlem motorun gücünü artırmak için yapılmaktadır. Sadece karbüratörlü modellerde bu silindir kiti uygundur. Birçok kişi scoter 100 cc yapma kiti kullanmak zorunda kalır.
Gerekmez arkadaslar ehliyet icin motor hacmi sınırı var 50cc ve altı motorlarda ehliyet gerekmiyor. Dostum sen rahatol git istedigine sor. yukaridaki bilgi,http://trfdenetleme.iem.gov.tr/ehliyetsinif.htm sayfasindan alinmistir. Resmi bilgidir.
İki kişiyi rahatlıkla taşıyan bu Mondial 50 cc scoter tarzı motosikletler, sağlam ve kullanışlıdır. Fren sistemi özeldir.
Motorlu Taşıtlar Vergisi, Türkiye'de her motorlu araç sahibinin yılda 2 kez ödemek zorunda olduğu vergidir. Yeni araç alımlarında, aracın sicil kaydının oluşturulması ile birlikte araç sahibinin de Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme yükümlülüğü başlamaktadır.
50 cc motorlar 750-800 ml yani 1 litreden az yağ alıyor, sana tavsiyem 700 ml koy motorun içine , 1 litrelik yağ bidonunun 4 de 1'i (çeyreği) den fazla bidonda yağ kalsın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri