80 CC kiti sadece karbüratörlü yakıt sistemine sahip olan scoter modelleri için uygundur. Enjeksiyon sistemi ile çalışan 50 cc scoter modelleri yakıt miktarını ECU yardımı ile püskürttüğü için 80 CC.`ye yükseltilmiş bir enjeksiyonlu motorda bu kit yarardan çok zarar getirir.
Motosiklet motor hacmi büyütmek motosikletiniz yeniyse motor ömrünü kısaltır. Silindir hacmini artırmak için genellikle silindir ve piston genişletme işlemi yapılır. Yapılan bu işlem sonucunda strok zarar görür.
Cup 50 cc`den 80 cc. Silindir Dönüşüm Seti Fiyat: 351,08 TL - Kalyoncu Motor.
50 cc'lik motosikler, tüvtürk muayene işlemine tâbii tutulmaz. Daha büyük motosikletler, 2 yılda 1 muayeneye girer.
Tamda bu noktada 80 cc kaç basar konusu önem kazanmaktadır. 80 cc motor kapasitesine sahip motosiklet araçları ortalama 70-80 kilometre hıza ulaşabilmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Araba ehliyeti yani B sınıfı sürücü belgesine sahip yurttaşlar 50 cc'ye kadar olan motorsikletleri kullanabilmektedir.
Güncel yasalara göre 50 cc'ye kadar olan motosikletler B sınıfı, yani otomobil ehliyetiyle kullanılırken, bunun üzerinde silindir hacmine sahip motosikletler içinse A1 sınıfı ehliyet gerekiyor. 500 cc üzerindeki motor hacmine sahip motorları kullanmak için ise A2 sınıfı ehliyet gerekiyor.
Birçok motosiklet kullanıcısı 50 cc scoter kullanmakta iken sonra 50 cc scoteri 100 cc ye çevirme işlemi yapmak istemektedir. Bu işlem motorun gücünü artırmak için yapılmaktadır. Sadece karbüratörlü modellerde bu silindir kiti uygundur. Birçok kişi scoter 100 cc yapma kiti kullanmak zorunda kalır.
"EHLİYETSİZ SÜRÜCÜLERE EN AZ 4 BİN LİRA CEZA UYGULANIR"
Açıklamanın şu anda yürürlükte bir yeri olmadığını belirten Avukat İyaz Çimen, “50 cc ve 125 cc silindir hacmi arasındaki motosiklet kullanıcıları eğer ehliyetleri yoksa cezaya tabi.
50 cc Scoter tehlikeli mi? sorusu sıklıkla akla gelmektedir. Bu scooter'lar dünya genelinde sıklıkla tercih edilen motosiklet türü sayılmaktadır. Özellikle küçük tekerlekleri sayesinde tehlikeli olmamaktadır.
motorunuzla beraber fabrikadan bir kağıt gelmiş olmalı üzerinde şase numarası v.s. yazılı olan orda motorla ilgili tüm bilgilerde yer alır. Sökebiliyorsanız silindir kapağını söküp,silindir çapını ve pistonu AÖN alt ölü noktaya alıp derinliğini ve kapak conta kalınlığını katarak+kapak hacimini unutmadan.
50 cc motorlu bisikletlerin motorlarına müdahale edilerek 110-125 cc'ye kadar yükseltilebiliyor.
Hıza göre benzin harcaması değişecektir. Motor Hacmi 50 cc olan motosiklet 100 km'de yaklaşık 2 litre benzin yakmaktadır. 2 litre benzin şu anda 50 tl yapmaktadır. Motor Hacmi 80 cc olan motosiklet 100 km'de yaklaşık 2,2 litre benzin yakmaktadır. 2,1 litre benzin şu anda 55 tl yapmaktadır.
50 cc motorların maksimum hızı, motorun yapısına, ağırlığına, hava koşullarına ve sürücünün sürüş tarzına göre değişir. Genel olarak, 50 cc motorlar saatte 50-60 km hıza ulaşabilir. Ancak, bazı 50 cc motorlar saatte 70-80 km hıza kadar çıkabilir. 50 cc motorların, yokuş çıkarken zorlanabileceği doğrudur.
“50 cc motor kaç km hız yapar?” sorusunun cevabı, saatte 75 km hıza ulaşabilmeleri olarak yanıtlanır.
Sikistirma artarsa basinc artar, sicaklik artar. Bunu karsilayabilecek dayanikli malzeme, daha gelismis sogutma sistemi gerektirecek.
100 kilometrede 2 ila 4 litre yakıt tüketimi ile 50 cm3, cüzdanı rahatlatmak için kesinlikle iyi bir seçenek. 45 km/s azami hıza sahip 50cc scooter, şehirlerde kullanım için ideal araç türüdür. Dolu bir benzin deposu, sürüş tarzına bağlı olarak 400 kilometreye kadar yol alabilir. Yakıt tüketimi nasıl azaltılır?
B sınıfı ehliyet ile kullanılabilen motosiklet sınıfları değişti. Artık yalnızca 50 cc motosiklet almanıza gerek yok. Bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan ehliyet açıklaması gündemi sallamayı başardı. Artık B sınıfı, yani otomobil ehliyeti ile 50cc üstü motosiklet modeller kullanılabilecek.
Fakat 50 cc motosiklet kullanımı için B sınıfı ehliyet uygun olarak geçmektedir. 50 cc motosikletlerde muayene: 50 cc motosikletin sıfır olması durumunda 3 sene sona ilk muayenesinin olması, 3 seneden sonra ise 2 senede bir muayene işlemlerini yapılması gerekmektedir.
Polis yakaladığında ne yapabilir ki ? Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin (49 cc) Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır. Polis çevirdiğinde, yoluna uygun olmayan aracı kullanmaktan ceza alabilirsiniz.
Otobana kaç cc motor girebilir? Plakalı, sigortalı, muayenesi yapılmış ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin maddelerine uyan 100 cc motosikletler ile üst cc motosikletler otoyollara, anayollara, karayollarının tümüne girebilir ve yol alabilir.
Motorlu bisikletlere Sigorta zorunluluğu geliyor. 50 CC altı motorlar, bilinen bir başka adıyla da motorlu bisikletler, hem motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutuluyor, daha da önemlisi zorunlu Trafik sigortası kapsamına da girmiyor. Bir başka anlatımla 50 CC altı motosikletlere trafik sigortası yapılmıyor.
Sıkça Sorulan Sorular! Bakan Soylu, 125 cc altındaki motosikletlerle ilgili ehliyet düzenlemesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini anlatarak, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabileceklerini açıkladı.
Motor hacmi 50 CC altında olan motosikletler de zorunlu trafik sigortası kapsamına alınıyor.
A1 sınıfı ehliyete müracaat etmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir. A1 sınıfı motosiklet ehliyetini genellikle 18 yaşına ulaşmamış motosiklet sürücüleri tercih etmektedir. Eğer 18 yaşını doldurmuşsanız size A1 yerine A2 sınıfını öneriyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri