Kestane (Kavrulmuş) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 239 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 60 gramlık miktarında Kestane (Kavrulmuş) 144 kalori bulunmaktadır. Kestane, C ve B grubu vitaminleri, potasyum, magnezyum, demir, fosfor açısından iyi bir kaynaktır.
1 adet orta boy kestane 26 kalori. 1 adet büyük boy kestane 56 kalori. Orta boy porsiyon ise 106 kaloridir. Çiğ kestane kaç kalori bilgilerinize, 100 gram için olan bilgiyi de ekleyecek olursak yanıtımız 176 kalori olacaktır.
Üç orta boy kestane, 1 dilim ekmeye eşdeğer niteliktedir. Eğer 100 gr'lık bir kestane kesesini ele aldığımızda, toplam alacağımız kalori miktarı 150 kcal civarında olacaktır. Bu gerçekten bir ara öğüne denk gelmektedir.
3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) Çıtır çıtır kızarmış, sıcacık bir kestaneye karşı koymak çoğumuz için imkansız neredeyse. Ancak kış sofralarının bu cezbedici lezzetine kanarak ölçüyü aşmamak, kararında tüketmek çok önemli.
Kestanenin haşlanarak pişirildiğinde kalori oranı düşüyor, kızartıldığında ise kalori oranı yükseliyor ve daha çok enerji veriyor. Bu açıdan günde 3 kestane tüketilmesini öneriyoruz."
İlgili 25 soru bulundu
Ayrıca A vitamini kaynağı olan kestane günde 10 adet yenildiğinde kolay kilo verdirir ve uzun süre tok kalmaya da yardımcı olur.
Kestane yapısında basit karbonhidratlara oranla çok daha yavaş emilen kompleks karbonhidratlar içerir. Fakat yine de yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle diyet yapanlarda kontrollü şekilde tüketilmesi gereken bir besindir.
Kestane, vücudunuza bol miktarda antioksidan sağlayarak sinir sistemi için faydalıdır ve bu da zihinsel sağlığın gelişmesine katkıda bulunur. Kestane, zengin amino asit içeriğine sahiptir. Bu nedenle vegan beslenen kişiler, yaşlılar ve sporcular da kestane tüketebilirler.
Aşırı tüketimde hazımsızlık ve ishal gibi problemlere yol açmaktadır. Yüksek tansiyon ve diyabet hastaları, kestaneyi fazla tüketmekten kaçınmalıdır. Kestane damar sertliğine yol açtığı için, damar hastalığı olan kişilerin kesinlikle kullanmaması önerilir.
Çıtır çıtır kızarmış, sıcacık bir kestaneye karşı koymak çoğumuz için imkansız neredeyse. Ancak kış sofralarının bu cezbedici lezzetine kanarak ölçüyü aşmamak, kararında tüketmek çok önemli. Zira yüksek karbonhidrat içeren kestanenin üç tanesi bir dilim ekmeğe eşit!
Kilonuzu kontrol edebilmek için 1 kilo kaç kaloriye eşit sorusunun cevabını bilmelisiniz. 1 kilo ortalama 7400 kaloriye eşittir. Günlük maksimum kalori alım miktarınızı en başta metabolizma hızınız belirler ve bu miktar metabolizma hızınızla paralel olmalıdır.
Kadınların günde yaklaşık 2 bin kaloriye, erkeklerin ise 2 bin 500 kaloriye ihtiyacı olmaktadır.
Sıcacık doyurucu özelliğiyle kestane besleyici bir yiyecek. Demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, E ve C vitamini gibi birçok besin ögesini bulunduran kestanenin faydası çok. Ama kestanenin yüksek karbonhidrat kaynağı olduğunu unutmadan tüketilmesi gerekiyor. Öyle ki 3 tane kestane 1 dilim ekmeğe eşit.
Kestane bileşenleri arasında karbonhidrat bulunur ve bu karbonhidratlar diğer besin maddelerinde yer alanlara göre daha ağır emilir. Kestanenin içeriğinde yüksek karbonhidrat vardır ve 100 gramında 135 kalori bulunur. Bu yüzden tüketiminde dikkat edilmesi önerilir.
Kasları kuvvetlendiren ve enerji veren içeriğiyle yorgunluk ve halsizliği engeller.
Kestane kebap, kış aylarında tercih edilen keyifle tüketilen yiyecekler arasındadır. Ancak kestane çok sıcak tüketildiğinde kan şekerini hızla yükseltip hızla düşürür. Kısa sürede tekrar acıkmamak için kestaneyi hafif soğuduktan sonra bir bardak sütlü kahve ile tüketin.
Kestanede bol miktarda yağ ve protein bulunmaktadır. Ayrıca potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum minerallerini de içermektedir. Kestanenin Faydaları: Vücuda kuvvet ve enerji veren bir besin olan Kestane aynı zamanda cinsel gücü arttırır.
İçerisinde bulunan mineraller sayesinde ciltteki ödemi veya şişkinlikleri hızla yok eden bir etkiye sahip olan kestane, bu işleviyle ciltte detoks etkisi yaratır.
Karaciğer ve mide için yararlı, sindirim düzenleyicidir. Kestane ishal yapar? mı sorusu yaygın olsa da yanıt tam tersidir. Kestane az yenildiği durumlarda ishalin çaresidir.
Kestanenin faydalarına gelince. En önemli özelliği afrodizyak etkisinden geliyor. Kestane bu özelliği ile cinsel isteği ve cinsel gücü artırıcı bir faydaya sahip.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kestane, lif deposu bir yiyecektir. Lifler ise bağırsaklarda peristaltik hareketi tetikler. Bu kestanenin, bağırsak hareketlerini düzenlediği ve rahatsızlığı önlediği anlamına gelir.
Kestane magnezyum, fosfor ve kalsiyum içeriği bakımından zengin bir mineral kaynağı olarak bilinir. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik ve dişlerin gelişimini destekler. Kestane aynı zamanda zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu sayede normal kan basıncının korunmasına katkıda bulunur.
Sarı leblebi kilo aldırmayan bir besindir; fakat bir öğünde koca bir kase yerseniz; hem mide problemi yaşarsanız hem de fazla karbonhidrat alımından dolayı kilo almaya doğru yaklaşabilirsiniz. Bu nedenle tüm besinlerde uyguladığınız sistemi, sarı leblebi için de uygulayarak ölçülü şekilde tüketebilirsiniz.
En yaygın tüketim şekillerini ise genel itibarıyla çiğ, fırınlanmış veya haşlanmış formu oluşturuyor. Çiğ kestane, kabuğundan ayrılıp direkt tüketilebildiği gibi parçalanarak tatlı ve yemeklerde de kullanılabiliyor. Kestane kebap, fırınlama işleminden sonra genellikle sade olarak tüketiliyor.
Şeker, protein, yağ, sodyum ve potasyum içerir. Kestane birçok hastalığa karşı vücudu korur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri