Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

5400 ek gösterge kimlere verilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 5400 ek gösterge kimlere verilir?

Akademisyen ek gösterge cetveli Buna göre 1. derece öğretim görevlisi ve araştırma görevlileri ile 1-5 derece arasındaki doktor öğretim üyelerinin ek göstergeleri 4200, doçentlerin 5400, profesörlerin ise 5900 oldu. Astsubaylar 3600 ek göstergeden yararlanacak mı?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

5300 ek gösterge kimlere verilir?

Kamuda genel müdür yardımcısı olarak görev yapan personelin ek göstergesi 5300 veya 6400'e kadar çıkacak. Burada kesin rakam çalışmalar sonunda belirlenecek. Üniversite genel sekreterleri, genel sekreter yardımcıları ve üniversite daire başkanlarının ek göstergeleri de yükseliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: posta.com.tr

Hangi memurun ek göstergesi ne kadar?

Bu çerçevede, birinci derece devlet memuru olan tüm meslek gruplarının ek göstergeleri, 600 puanlık artışla 1 Ocak 2023'ten itibaren 3600'e çıkarılacak. Yapılan artıştan, mevcut emekli memurlar da yararlanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Ek gösterge artışı kimleri kapsıyor?

Öğretmen, polis, sağlık çalışanı ve din görevlilerinin yanı sıra avukatlar, il müdürleri, bekçiler ve uzman jandarmalar, uzman erbaşlar gibi 3000 ek göstergeli tüm meslek gruplarının ek göstergeleri 3600'e yükseltilerek kapsama alındı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Ek gösterge emekli maaşını ne kadar etkiler?

Emekli memurlarda ek göstergesi 3.000'den 3.600'e çıkanlardan 25 yıl hizmeti olanların aylıklarına 2.115 TL, 30 yıl hizmeti bulunanların aylıklarına ise 2.240 TL ilave artış yapılacak. Ek göstergesi 2.200'den 3.600'e çıkanlardan 25 yıl hizmeti olanlar 2.463 TL, 30 yıl hizmeti olanlar 2.587 TL ilave zam alacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Bakan Bilgin’in Açıkladığı 3600 Ek Gösterge Kimleri Kapsayacak? Ali Duman TGRT Haber’de Anlattı

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Lise mezunu ek gösterge kaç olur?

“657 Devlet Memurları Kanunu tabi olarak görev yapan kamu çalışanlarının tümüne ek gösterge verilir ve ek gösterge oranları ise ; İlköğretim ve Ortaokul Mezunlarına 2000,Lise ve Dengi Okul Mezunlarına 2200, Ön Lisans Mezunlarına 3000 ve Lisans Mezunlarına 3600 Ek Gösterge verilir.” Şeklindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tec-sen.org

Ek gösterge 600 puan artarsa emekli maaşı ne kadar artar?

Aynı şekilde ek göstergesi 3600'e çıkan polis memurunun emekli maaşı da 2 bin 250 lira artacak. Hizmet sınıfında çalışan ve ek göstergesi 600 puan yükselen memurun emekli maaşı 250 lira artacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diken.com.tr

Ek göstergeden Tüm Memurlar Yararlanacak mı?

Son dakika haberi! 3600 ek göstergeyle ilgili yeni bir düzenleme geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanacağını açıkladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Ek gösterge tüm memurları kapsayacak mı?

Katıldığı canlı yayın programında 3600 ek gösterge kapsamına ilişkin son dakika açıklamalarında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "3600 ek göstergede hazırlığımız tamam. Meclis açılır açılmaz birinci dereceye gelen tüm kamu görevlileri bundan yararlanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Emekli zammından kimler yararlanamayacak?

Madde, 7 bin 500 TL maaş alanları ve EYT'lileri kapsamıyor. Memur maaş teklifinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan önergeye göre memur, işçi ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 25 zam yapılacak. Zam 7 bin 500 TL alan emeklilere uygulanmayacak. EYT kapsamında emekli olanlar da bu artıştan yararlanamayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Memur hangi derecede ek gösterge alır?

Bakan Bilgin Memur-Sen Konfederasyonu 7. Olağan Genel Kurulunda yaptığı açıklamada Birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanacağını duyurdu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Hangi memurların ek göstergesi var?

3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK, HANGİ MEMURLARI KAPSAR? 3600 ek gösterge düzenlemesi, dört meslek grubunu yani polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireleri kapsayacak. Böylece memurların ek gösterge cetveli belirlenmiş olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur ek gösterge neye göre belirlenir?

“Ek Gösterge: Bu Kanuna tabi kurumların kadrolarında bulunan personelin aylıkları; hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık alınan dereceler dikkate alınarak bu kanuna ekli I ve II sayılı cetvellerde gösterilen ek gösterge rakamlarının eklenmesi suretiyle hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuattakip.com.tr

4800 ek gösterge kimler alıyor?

Bakanlık Daire Başkanlarının ek göstergesinin 4800 olması öngörülüyor. Üniversite genel sekreterleri, genel sekreter yardımcıları ve üniversite daire Başkanlarının ek göstergeleri de yükseliyor. Böylece müfettiş, denetçi ve kaymakamların ek göstergeleri artmış olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

4300 ek gösterge kimlere verilir?

Teftiş Kurulu Başkanı, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları ile Ankara, İstanbul, İzmir Emniyet Müdürleri'nin ek göstergesi ise 4300. Daire başkanları ile diğer birinci sınıf emniyet müdürlerinin ek göstergeleri de 3600.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medyascope.tv

4200 ek gösterge kim alıyor?

Akademisyen ek gösterge cetveli

Buna göre 1. derece öğretim görevlisi ve araştırma görevlileri ile 1-5 derece arasındaki doktor öğretim üyelerinin ek göstergeleri 4200, doçentlerin 5400, profesörlerin ise 5900 oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Ek gösterge neye göre belirleniyor?

EK GÖSTERGE TABLOSUNA GÖRE HESAPLAMA

Memurun aylıkları hesaplanırken ek gösterge tablosu ile hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık alınan dereceler dikkate alınır. Alınan zamlar bu cetvelde yazan rakamlara göre belirlenir. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Önlisans mezunlarına 3600 ek gösterge var mı?

2023 yılında yürürlüğe giren 3600 ek gösterge uygulaması ilahiyat ön lisans mezunlarını kapsamıyor. Yapılan düzenlemede 4 yıllık ilahiyat bölümlerinden mezun olan din görevlilerinin uygulamadan yararlanabileceği belirtilmiştir. 2 yıllık yüksekokul mezunu ek göstergesi üst sınırı 3000 olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalovadabugun.com

3600 den daha önce emekli olanlara verilecek mi?

Yani emekli aylığında 765 TL. emekli ikramiyesinde 27606 TL. artış olacaktır. Sonuç olarak; 3600 ek gösterge düzenlemesi, daha önce emekli olmuş olan memurların da emekli maaşını artıracaktır. Ancak emekli ikramiyesi açısından bir fark ödemesi olmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Lise mezunu ek göstergeden yararlanacak mı?

Din hizmetleri, emniyet hizmetleri ve sağlık hizmetlerinde, yüksek öğrenim mezunlarına 3600 ek gösterge verilirlen, lise mezunları uygulamanın kapsamı dışında tutulmuştur. Yükseköğrenim mezunlarının ek göstergeleri 8. dereceden 1400 ile başlayıp 1. derecede 3600 ile sona ermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetememur.com

3600 hangi derecelere verilecek?

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "3600 ek göstergeden 2 yıl ve üzeri üniversite mezunu olanların faydalanmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. 2 yıl üniversite mezunu olanlar 10. derece 2 dereceden başlamakta birinci dereye kadar yükselmekte. 4 yıllık üniversite mezunu olanlar daha avantajlı çünkü 9. derece 1. ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Memura 1 derece en son ne zaman verildi?

1- Bir derece 15 Ocak 2016'da görevde bulunan kamu personeline verilecek. Ayrıca bu tarihten önce emekli olanlarda 1 dereceden yararlanacak. 2- Düzenleme, 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek. 3- Bir derecenin yürürlüğe girmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç olmayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

600 ek gösterge herkese verilecek mi?

Tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gitmeyi kararlaştırdık.5,3 milyon kamu görevlisinin tamamı yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır. Birinci dereceye gelmiş olma şartıyla tüm hak sahipleri 3600 ek göstergeye yükseltilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bigpara.hurriyet.com.tr

600 ek göstergeden Kimler Yararlanacak?

Tüm memurların ek göstergelerine 600 puan eklenecek

Düzenlemeyle, birinci derece memur olmak kaydıyla tüm öğretmenlerin, 2 yıl ve üzeri yükseköğrenim mezunu polislerin, alan sınırlaması olmaksızın 4 yıllık yükseköğrenim mezunu sağlık çalışanları ile din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

Milyonları ilgilendiren ek gösterge düzenlemesi yasalaştı. Düzenlemeyle tüm memurların ek göstergesine 600 puan eklendi. Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3 bin 600'e çıkartıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT