5 GHz hattı ise 2.4 GHz hattına göre daha az yoğundur. Sistemdeki yoğunluk daha az olduğunda veri akışı daha hızlı gerçekleşebilir. Ayrıca 2.4 GHz ağına göre daha yüksek hızlara da sahip olabilirsiniz. Download ve Upload hızınız da daha fazla olur.
Yüksek katlar, duvarlar ve uzak mesafe için 2.4 GHz tercih edilebilir. Apartmanlar gibi kalabalık mekanlar için ise kendi dairenizde 5 GHz bant genişliği daha az kullanımda olacağı için yüksek veri hızları ve daha kararlı bir internet bağlantısı sebebiyle tercih edilebilir.
2.4 GHz ile 5 GHz frekans bantlarını ayırma işlemi, internet hızınıza doğrudan bir etki yapmaz.
2.4 Ghz ISM frekans bandında çalışan teknolojide, veri aktarımında en üst limit mevcut teknoloji şartları dahilinde 24 MBPS'dir. IEEE 802.15.1 standardı kapsamında kapsama alanı ise 100 metreye kadardır.
Açık yerde etkilenmez, menzili 2.4 ile aynıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Kullandığınız modemin kaç GHz olduğunu anlamak için farklı yöntemler vardır. Bu yöntemlerden bazıları şunlardır; Akıllı bir telefonun bağlandığı Wifinin kaç GHz olduğunu anlamak için ilk olarak telefondan “Ayarlar > Wi-Fi (Kablosuz Ağ)” seçeneği seçilmelidir. Burada açılan ekrandan “ağ özellikleri” seçilmelidir.
Genel olarak 3.5 veya 4 GHz işlemci hızları oyunlar için yeterlidir. Bu işlemci hızlarına sahip bilgisayarlar yardımı ile iyi bir oyun deneyimi yaşanır.
2,4 GHz ve 5 GHz iki frekansın hem başarılı olduğu hem başarısız olunduğu alanlarda yer almaktadır. Bu sebeple modemi kullanır iken hangi frekansı kullanacağınızı bilmeniz gerekmektedir.
2.4 GHz; 600 Mbps'e kadar internet hızı desteklerken 5 GHz'de bu oran 1300 Mbps'dir. Bu açıdan bakıldığında 5 GHz frekansının çok daha iyi hizmet verdiğini söyleyebiliriz. Bu gerçekten de doğru bir tanım. 5 GHz frekansını kullandığınızda daha yüksek hızlara ulaşabilirsiniz.
2.4 GHz, 600 MBPS hıza kadar destekleyen bir frekanstır. Geniş aralığa sahip olmasıyla öne çıkar ve bu sayede duvarların içinden geçebilir.
Bant genişliği kısaca internet hızınızı belirler. 5 GHz seçeneğinde internet hızınız 1300 Mbps'ye kadar desteklenirken 2.4 GHz seçeneğinde yalnızca 600 Mbps'ye kadar destek alabilirsiniz.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Neden iki tane kablosuz ağ bandı var diye soracak olursanız, 5 GHz frekansını göremeyen cihazların da bağlanabilmesi için olduğunu söyleyebiliriz. Son 5 yıl içerisinde üretilen bir modeme sahipseniz ya da kendisi bir 802.11ac yönlendiricisiyse (router) 5 GHz frekansında yayın yapabilir.
Wi-Fi repeater 2.4 GHz kablosuz tekrarlayıcı ve kapsama alanı genişletici olarak yüksek performans gösterir. Wi-Fi repeater 1 km mesafeye kadar verimli olabilir.
2,4 GHz bağlantı daha düşük hızlarda daha uzağa seyahat ederken, 5 GHz frekansları daha kısa mesafelerde daha yüksek hızlar sağlar. 2,4 GHz veya 5 GHz seçiminiz, WiFi bağlantınızı en çok nerede ve nasıl kullandığınıza bağlı olacaktır.
2,4 GHz frekanslı ağlar için kanal seçerken:
Kanal 1, 6 veya 11'i seçin. Bu kanallar çakışmaz ve en yüksek güvenilirliği sağlar. 1, 6 veya 11 numaralı kanallardan birini seçerken, erişim noktanızdan veya yönlendiricinizden gelen en güçlü düşük sinyali tercih edin.
5G Özellikleri
Gigabit ve üstü hızlar, ultra yüksek çözünürlükteki içeriklere ulaşabilmeyi ve sanal gerçeklik uygulamalarını kullanabilmeyi sağlamakla beraber; 10 Gbps hızlar mobil bulut servislerinin önünü açacak.
Desteklemiyor sadece iPhone 12 serisi destekliyor diğer IPhone'lar da 5G mevcut değil.
5G teknolojisi, 4G teknolojisine kıyasla neredeyse 10 kat daha fazla iletim hızı sunacak. İletim hızının artması ile birlikte iletilen bit başına enerji tüketimi 5G teknolojisi ile daha da azalacak. 4G teknolojisine kıyasla daha fazla cihaz ile daha hızlı bağlantı imkanı sunacak.
İşlemci Seçiminde Ghz Ne Kadar Önemli? İşlemci seçiminde GHz çok önemlidir çünkü bu, işlemcinin her saniyede gerçekleştirebileceği işlemlerin sayısını belirler. Daha yüksek GHz sayısı, daha hızlı işlemler yapmanıza olanak tanır.
5GHz: Hızlı ama alanı dar. 2.4GHz: Yavaş ama alanı geniş.
İşlemcilerin özelliklerini değerlendirilirken bu ifadelerle karşılaşılmaktadır. Örneğin; 8 çekirdekli bir işlemcide 8 adet fiziksel çekirdek mevcutken, iş parçacığı olarak 16 iş parçacığı yer alır. İş bölümü sağlanarak yük dağıtılır. Bu durum, işlemcinin performansını doğrudan etkiler.
GHz, saat hızı olarak tanımlanmaktadır. Çekirdek kadar işlemciler için önemli olan GHz, performans için önemlidir. Saat hızı, bir saniye içerisinde gerçekleştirilebilecek maksimum işlemi ifade etmektedir. Bir işlemcin yapılacak işlemi GHz ile sınırlandırılmıştır.
Bir oyun bilgisayarı için 3,5 ya da 4 GHz işlemci hızına sahip olduğunuzda her türlü oyunu hiçbir sorun yaşamadan oynayabiliyorsunuz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bu işlemci hızının tek çekirdekli olmaması oluyor.
İşlemcilerdeki çekirdek sayısı, işlemciye ne kadar çok görev yaptırabileceğimiz anlamına gelir. Genellikle, 4 çekirdekli işlemciler, günlük kullanım için yeterli olurken, oyun veya video düzenleme gibi daha yoğun işlemler için 6 veya 8 çekirdekli işlemciler tercih edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri