6 aydan önce çok miktarlarda meyve suyu verilmemesi gerekir, bu durum bebekte doygunluk yaparak anne sütünü almasını zorlaştırabilir ve böylelikle yetersiz kilo alınımına yol açabilir ama 5 aylıkken çok az miktarlarda (1-2 tatlı kaşığı) meyve suları ve havuç suyu bebeğin tatlarla tanışması açsından verilebilir. 6 aydan ...
4. Aydan sonra ek besin takviyesine ihtiyacı olan bebeğinize havuç püresi yedirebilirsiniz.
Havucun içerisinde A vitaminin yüksek olmasının yanı sıra zengin bir C vitamini kaynağıdır. Bu nedenlerden dolayı bebeğinizin ilk besin takviyesine havuç yedirerek başlayabilirsiniz. Havuç püresini, havuçları dilimleyerek yada birkaç parçaya bölerek buharda yada suda haşlayabilirsiniz.
Bebekler Havucu Nasıl Tüketebilir? Havuç hem çiğ olarak hem de buharda pişirilerek veya suda haşlanarak hemen hemen her salata, çorba ve yemeklere katılarak Bebeklere verilebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Havucu güzelce yıkayın ve soyun. Havucun dış kısmı bebeklerin sindirim sistemi için yorucu olabilir. İnce ince dilimledikten sonra tencerenin üstüne koyduğunuz rendenin ya da buharda pişirme aparatının üstüne yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika, havuçlar iyice yumuşayana dek buharda pişirin.
Alerjik reaksiyona neden olabilen pek çok yiyecek vardır. Bu yiyeceklerden biri de havuçtur.
Soyulan havuçlar 1-2 cm büyüklüğünde parçalara bölünerek blendera atılır. Püre haline gelene kadar blenderda kıyılan havuçlar, bölünmüyorsa az miktarda su eklenebilir. Sebzeler tamamen püre haline geldikten sonra elde ettiğiniz karışıma bir miktar su ekleyebilirsiniz.
Havuç ve patates yumuşayana kadar pişirelim. İsterseniz çatalla ezin isterseniz blenderdan geçirin. Püre haline getirdikten sonra bebeğinize verebilirsiniz.
Ek gıdaya ilk başlandığında havuç, kabak, patates, elma, armut, muz gibi mevsime özgü sebze ve meyvelerin püreleri ya da yoğurt verilebilir.
Meyvelere 5.. aydan itibaren özellikle yoğurda alıştıktan sonra başlanabilir. Meyveler A ve C vitamini ile früktoz adlı meyve şekeri içerirler. İyice yıkanıp kabukları soyulduktan sonra verilmelidirler. Başlangıç olarak en az alerji yapan elma, armut, şeftali, kayısı, nektarin, üzüm, kırmızı erik uygundur.
Beyaz ekmek, peynir, yoğurt, muz, patates ve havuç gibi sık yedirildiği zaman bebeklerde kabızlık yapan meyve ve sebzeler bir süreliğine yedirilmemelidir.
Havucun da içinde tıpkı ıspanak ve pancarda olduğu gibi nitrat var. Bu nedenle bu yiyeceklerin bebekler 6 aylık olana kadar kesinlikle kullanılmaması gerekiyor.
Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir. İlk meyveler ise mevsimine göre elma, armut, muz, şeftali, kaysı, erik ve avokado olabilir. Daha sonrasında ise yoğurt ek gıdalara eklenebilir.
6.ayında mide kapasitesi 180 ml olan bebeğiniz, ek gıdaları küçük miktarlarda tüketebilir. 1 çay kaşığı ölçüsünde tek bir ek gıda vermeye başlayabilirsiniz. 3 gün kuralına uyarak, aynı gıdayı 3 gün boyunca aynı miktarda vermelisiniz.
1) 6. Aydan İtibaren Tüketilebilen Meyveler Nelerdir? Kaşık mamasına ve ek gıda takviyelerine başlangıç yapılan 6. aydan itibaren meyve tüketimine başlanabilir. Elma, muz, armut, şeftali ve kayısı gibi meyveler, ezilmeye veya rendelenmeye uygun oldukları için birinci aşama döneminde tercih edilmeye son derece uygundur.
6.Ay. Bebek 6 aylık iken sebze, havuç, tahıl, patates, bal kabağı ağırlıklı gıdalarla beslenmelidir. Bunun yanında armut, şeftali, elma, kayısı, avokado ve erik gibi meyveler de takviye gıda ürünü olarak bebeğe verilebilir. Ayrıca düzenli peynir ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemelidir.
Muzu küçük gurmenizle en erken 4. ayında tanıştırabilirsiniz. Ama tavsiye edilen dönemin 6. ay olduğunu lütfen aklınızdan çıkarmayın.
½ bebek kavanozu (yarım çay bardağı) meyve püresi bebeğiniz için iyi bir ara öğün olabilir.
Havuç - Pişmiş Genelde çiğ yediğimiz havuç, bünyesindeki beta karoten seviyesi arttığından pişirilip yenmeli. Kıvırcık, sağlıklı bir cilt ve bağışıklık sistemi için gerekli olan A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Pişirildiğinde bu C vitamini etkinliğini yitireceğinden çiğ yenmesi önerilir.
Peki Havuç? Sıkça sorulan “Havuç meyve mi sebze mi?” sorusuna da bir yanıt bulalım. Köklü bir besin olduğu için havuç kök sebze grubuna girmektedir.
Havuç Alerjisinin Teşhisi
Deri delme testi yaygın olarak kullanılan bir testtir ve derinizin altına çok az miktarda havuç alerjeni yerleştirilmesine dayanır. Alerjenin yerleştirildiği bölgede kızarıklık, kabarma ya da kaşıntı gibi bir durum olması alerjiniz olduğu anlamına gelebilir.
Dolayısıyla çocuğunuzun havuca alerjisi olabilir ancak havuç yediğinde egzamaya eğilimli cildi bundan etkilenmeyebilir.
Bebekler alerji olduğunu gösteren belirtiler; bebeğin nefes alıp vermesi, burun akıntısı, kakada kan, kabızlık, ishal, tekrar eden karın ağrısı, ciltte kızarma, kabarma şeklinde özetlenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri