c) 65 yaş üstü yaşlılar, d) 7 yaşından küçük çocuklar, f) Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler, g) Engelliler (Değişik 2010/80 sayılı genelge) polikliniklerimizde öncelikli hizmet alabilmektedirler.
Hamileler. 65 yaş üstü yaşlılar. Yedi yaşından küçük çocuklar. Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler.
Madde 10- Sağlık kuruluşunun hizmet verme imkanlarının yetersiz veya sınırlı olması sebebiyle sağlık hizmeti talebi zamanında karşılanamayan hallerde, hastanın, öncelik hakkının tıbbi kriterlere dayalı ve objektif olarak belirlenmesini istemek hakkı vardır.
Hastanede Sıra Beklemeden Öncelikli Hizmet Almak için MHRS'den Randevu Alarak Muayene Olabilirsiniz. MHRS'den Randevu Alarak Muayene Olabilirsiniz.
65 Yaş üstü yaşlılar, Yedi (7) yaşından küçük çocuklar, Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler, Genel hizmeti aksatmayacak şekilde her poliklinikte öncelik hakkı tanınmaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
Bu sebeple, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerine buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; * Geliniz, 65 yaş üstü vatandaşlarımız randevu almadan tüm sağlık kuruluşlarında muayene olabilsinler!
Acil servise günde ortalama 800 hasta başvurmakta olup, bu başvuruların yaklaşık 50'si 65 yaş ve üstü olan bireylerdir.
Randevulu sisteme geçilmesi sağlık alanında yapılan önemli yeniliklerdir. 2010 yılından bu yana yaklaşık 13 yıldır randevulu sistem ile hastanede muayene olunmaktadır. Dolayısıyla randevusuz hasta kabul edilmemektedir.
Engelli, yaşlı ve sağlık çalışanları, kayıtlarının kısa sürede yapabilmesi ve öncelikli sıra alabilmeleri için 'Engelli, Yaşlı ve Sağlık Çalışanı Kayıt Bölümü'ne başvurunuz. Engelli ve yaşlı hastalarımız, kendileri için ayrılmış bekleme koltuklarını kullanabilirler.
Buna karşılık öncelik belirleme (prioritization, priority setting), kaynakların belirli hizmetlere ya da hasta/hastalık gruplarına ayırımını içermektedir. Bu ayırımın türü ve şekli elbette hizmet sınırlaması için zorunlu ortamı hazırlamakta ve bu sınırlamayı gerekli kılan önemli parametrelerden biri olmaktadır.
Hastane müdürü; hastaneler, klinikler, kamu sağlığı kurumları veya benzer kuruluşlardaki sağlık hizmetlerini planlamak veya koordine etmekle sorumludur.
sağlık personeline, devlete bağlı hastanelerde resmi olarak muayene önceliği yoktur. 2010 yılına kadar olan öncelik, 2010 yılında kaldırıldı.
Devlet hastaneleri ülke genelinde saat 09.00'da hizmete başlayıp öğle tatiline dek kesintisiz çalışmaktadır. Randevu sistemiyle çalışan hastanelerde 12.30 ila 13.30 saatleri arasında doktor ve personeller için öğle molası vaktidir.
ÖNCELİKLİ HASTALAR UYGULAMASI
İhtiyaçları önceliğimiz olan 65 yaş üstü, kanser hastası, kimsesiz, riskli gebe ve engelli vatandaşlarımız için MHRS'de randevu önceliği uygulaması başlatıldı. Hekimlerimizin günlük belli kontenjanları otomatik olarak bu vatandaşlarımıza ayrılmaktadır.
Bu kişinin engelli olması veya 65 yaşının üzerinde olması da ona poliklinik hizmetlerinde yasal olarak öncelik kazandırır. Bu sadece Suriyeliler için geçerli bir durum değildir. Hastane hizmetlerinden yararlanacak olan herkes bu öncelik sıralamasına tabidir.
Evde sağlık hizmeti almak isteyen hasta yaşlılar veya aile bireyleri Sağlık Bakanlığı bünyesindeki ulusal çağrı merkezi 444 38 33 nolu telefonu arayarak müracaat ederler.
65 yaş aylığı alanlar özel hastanelerden yararlanabilecek.
Söz konusu kanun maddesine göre, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tabip ve uzman tabipler ile ilgili Aile Hekimliği Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen aile hekimleri, her yıl Bakanlıkça uygun görülmek şartıyla 72 yaşına kadar çalışabilecek.
Sağlık Bakanlığı (MHRS) Merkezi Hekim Randevu sisteminin 182 nolu telefonundan, www.mhrs.gov.tr veya www.eyupdh.saglik.gov.tr web adreslerinden randevu alarak RANDEVULU MUAYENE olabilirsiniz. Hastanemiz ve bağlı semt polikliniklerinde bazı sınırlamalar hariç RANDEVUSUZ MAUAYENE olmanız da mümkündür.
Sağlık Bakanlığı nezdinde bu kuruma kayıtlı ve bağlı olması şartıyla ilgili hastanelerden saat sabah 07.00'ye kadar uygun şekilde randevular alınabilmektedir. Eğer bu saat o gün için 07.00'yi geçecek olursa o zaman en erken yalnızca 1 gün sonrasına randevu alınabilir.
Sağlık Bakanlığından hekimlere 'MHRS dışı hastalara da bakılması' talimatı Sağlık Bakanlığı, COVID nedeniyle uygulanan 'MHRS dışı hasta bakılmaması' uygulamasının sonlandırıldığını belirterek hekimlerin artık randevulu/randevusuz tüm hastalara poliklinik muayene hizmeti vereceğini belirtildi.
Vatandaşa kulan veren Adalet Bakanlığı, Avrupa Temel Haklar Şartnamesi'nin “yaş nedeniyle ayrımcılığı yasaklaması” hükmünü de dikkate alarak 65 yaş ve üzeri yurttaşları küçük düşürücü bir uygulama olan, “noter başvurusunda sağlık raporu zorunluluğu uygulamasını kaldırdı.
Bu sebeple 65 yaş ve üzeri gruba yönelik işlemler büyük öneme sahiptir. Altmış beş yaş üstü kişilerden, hukuki işlemler için ilgili dairelerden (noter, tapu) rutin olarak sağlık raporu (akli meleke) istenmektedir.
Ülke genelinde 65 yaş üzeri vatandaşlara toplu taşıma ücretsiz hizmet veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri