Hadislere göre Muhammed bu yükselmede gök katlarını Cebrail ile birlikte aşarken sırayla Âdem, Yusuf, Yahya ve İsa, İdris, Harun, Musa ve İbrahim peygamberleri görmüş, yedinci kat gökten sonra Sidret'ül Münteha'ya çıkmıştır.
Sonra Cebrâîl beni üçüncü semâya çıkardı ve orada Hazret-i Yûsuf -aleyhisselâm- ile karşılaştık. Dördüncü kat semâda Hazret-i İdrîs -aleyhisselâm- ile, beşinci kat semâda Hârûn -aleyhisselâm- ile, altıncı kat semâda ise Hazret-i Mûsâ -aleyhisselâm- ile karşılaştık.
İkinci kat semada "kudret" sıfatı hâkimdir. Hz. İsa (a.s) ve Hz. Yahya (a.s) bulunduğu makamdır.
Yusuf, dördüncü katta Hz. İdris, beşinci katta Hz. Hârun, altıncı katta Hz. Mûsa ve yedinci katta da Hz.
Peygamber (asm)'in cenneti, cehennemi ve her iki yerdeki insanları gördüğü bildirilmiştir.
İlgili 19 soru bulundu
Efendimiz (asm) mi'racda Cenab-ı Hakk'ı baş gözü ile mi yoksa ruh gözü ile mi gördü? Değerli kardeşimiz, Peygamberimiz (asm) mi'racta Cenab-ı Hakk'ı bizzat baş gözü ile görmüştür. Mü'minlere en büyük müjde: cemâl-i ilâhiyi seyretme bahtiyarlığına kavuşacaklar.
Cennete girecek ilk üç kişi şunlardır:
Biri şehit, birisi çoluk çocuk sahibi ve fakir olduğu halde iffetini muhafaza edip dilencilik ve yüzsüzlüğe düşmeyen adam, diğeri de Rabbine ibadeti güzel yapıp efendisinin hakkını da eda eden köledir.
Selâmlaştılar ve onlar Peygamber Efendimize, 'Hoş geldin, safa geldin sâlih peygamber, sâlih kardeş. ' dediler." Bu hadisten Hazret-i İsa (as)'in semanın ikinci katında olduğu anlaşılıyor.
Burak (Arapça: براق), İslam inancına göre, Muhammed'in Miraç'ta kullandığı binektir. Burak, anlam olarak Allah'a yaklaşan ve yaklaştıran demektir. Burak, Arapça yıldırım, şimşek, parıldamak, ışıldamak anlamlarına gelen Berk kelimesinden türetilmiştir.
Adem, İdris, Nuh, Hud, Salih, İbrahim, Lut, İsmail, İshak, Yakub, Yusuf, Eyüp, Şuayb, Musa, Harun, Zul-Kifl, Davud, Süleyman, İlyas, Elyesa, Yunus, Zekeriya, Yahya, İsa ve Muhammed. İslam peygamberlerinin büyük bir kısmı Yahudilik ve Hristiyanlıkta peygamber kabul edilmez, sadece din büyüğü olarak anılırlar.
Cenab-ı Allah yedi semâ (7 kat gök) yaratmıştır. Bunlardan dünya seması (bize en yakın gök) yıldızlarla donatılmıştır: "Gerçekten en yakın göğü bir ziynetle ve yıldızlarla donatıp süsledik" (es-Saffat, 37/6). "O Centauri" ismi verilen dünyaya en yakın yıldızın ışığı bize 4,3 ışık yılında gelir.
Şüphesiz Cennet yedi kat semanın üzerindedir.
Hamza bin Abdülmuttalib ( y. 568 – 23 Mart 625), İslam Peygamberi Muhammed'in amcası ve süt kardeşidir. Abdülmuttalib bin Haşim'in on oğlundan biridir. Künyesi Ebu Umare ve Ebu Ya'la olup, lakâbı "Esedullah", yani "Allah'ın Aslanı"dır.
Nûh, İbrahim, Mûsa, İsa ve Hz. Muhammed'e “ülü'l-azm” sıfatı verilmiştir (Ahzâb, 33/7).
Ahzâb Suresi'nin 7, Ahkaf Suresi'nin 35 ve Şûrâ Suresi'nin 13. ayetlerinden yola çıkan İslam âlimleri, ulu'l-azm peygamberlerin ilgili ayetlerde ismi geçen Nuh, İbrahim, Musa, İsa ve Muhammed peygamberler olduğuna karar vermişlerdir.
- Hz. İsa (as) ve Hz. Muhammed (asm) arasındaki dönemde peygamber gönderilmemiştir, deniliyor ve bu dönem fetret dönemi sayılıyor.
Hz. Muhammed (s. a. v)'de akrep burcuymuş. Özellikle bakımından bu bura mensup insanlar çok şanslı bence. Kimler akrep burcu?
Ali, Fars edebiyatı ile Türk edebiyatının klasik, tasavvufi, dini-destani metinlerinde genellikle Zülfikar adlı kılıcı ve Muhammed'in kendisine hediye ettiği Düldül isimli atıyla birlikte anılmakta ise de bu binek bir katırdır.
Burak Arapça kökenli isimlerden biridir. Çok uzun yıllardır Türkiye'de yer alan ve yerleşik olarak erkek çocuklar için kullanılan adlar arasında bulunur. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında Türkçede 'Şimşek, parıldamak ve ışıldamak' anlamlarına sahiptir.
Yedinci kat (gök ise) üzerindeki kubbedir. Allah-u Teâlâ'nın Arş'ı yedinci katın üzerindedir. Allah-u Teâla'nın, 'Yedi kat göğü yaratan...' ayetinin anlamı da budur." (el-Bihar, 60/79/4). (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).
Kudüs'teki Kutsal Kabir Kilisesi'nde Hz. İsa'nın mezarının yer aldığına inanılıyor. Hristiyanlık inancına göre Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra burada defnedildi.
Filistin Hristiyan Aramicesi: Hristiyan Galile lehçesi İsa'nın anadiliydi.
Cennetin Dört Hanımefendisi: Hz.Asiye, Hz.Meryem, Hz.Hatice, Hz.Fatıma.
“Resulullah (asm): “Cennete en son giren kişi Cehennemden çıkarken bazen yürür, bazen düşer. Cehennemden kurtulduğu vakit döner ve: “Beni senden kurtaran Allah'ın şanı ne yücedir” der. Allah bana öncekilere ve sonrakilere yapmadığı ihsanı yapmıştır, der. Ona bir ağaç gösterilir.
Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Üç kimse cennete giremez ve Allah kıyamet günü onlara nazar etmez; Ana babasına isyan eden kimse, erkeklere benzeyen kadın ve karısına kötülük yapılmasına razı olan kimse.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri