Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS'ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir. Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek.
7.sınıf hem akademik müfredat açısından hem de LGS' ye hazırlık açısından çok önemli. Eğer çok iyi bir lise hayatı kuruyorsak, hedefimizde iyi puanlar almak varsa; evet 7.sınıftan LGS' ye yavaş yavaş hazırlanabiliriz.
Geçtiğimiz yıl 5 Haziran 2022 Pazar tarihinde uygulanan LGS sınavının, bu yıl 4 Haziran Pazar günü gerçekleşmesi bekleniyor.
Eğer çok iyi bir lise hayali kuruyorsak, hedefimizde iyi puanlar almak, nitelikli bir liseye yerleşmek var ise; evet 7.sınıftan LGS' ye yavaş yavaş hazırlanabiliriz. 7.sınıf olarak önce LGS'yi tanıyalım. Sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşan LGS'de 50 sözel, 40 sayısal olmak 90 soru var.
Bu sisteme göre altı temel ders için -Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi- 8. sınıfın sonunda tek günde iki oturum hâlinde bir sınav yapılır. LGS, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
2020 LGS: Yerleştirmede yaş kriteri değişmeyecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirmelerinde puanı eşit öğrenciler için kullanılan 'yaş' kriteninin değişmeyeceğini söyledi.
Özer, "LGS'yi sadece 8'inci sınıfın I. dönem konularından yapacağız.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılır. 📢 Kısaca, okul başarı puanı (OBP) yüksek olan öğrencilerin, yerleştirme işlemlerinde öncelikli olduğunu söyleyebiliriz.
Günde ortalama 60 ile 100 arasında soru çözmeliyiz.
Stresimizi dengede tutmayı sağlar ve kendimize olan güveni yükseltir. Sınav öncesi prova yapmanızı sağlayarak, hata yapma riskimizi azaltır. Bunun için günde 60 ile 100 soru arasında soru çözmeye özen göstermeliyiz.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Merkezi Sınav Nedir? LGS, Türkiye'de 8. sınıf öğrencilerinin, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları gibi seçkin liselere yerleşebilmek için girdikleri merkezi bir sınav sistemidir.
Sınavda değişiklik yok
LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildiren Özer, "Geçen yıl olduğu gibi 2023 yılında da sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak.
Merkezî Sınav, 04 Haziran 2023 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum 11.30'da başlayacaktır. b. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.
LGS'ye Kimler Girebilir? LGS sınavı hakkında merak edilen konulardan bir diğeri ise sınava kimlerin katılabildiğidir. MEB'in düzenlediği LGS sınav sistemine yalnızca 8. Sınıf mezunu öğrenciler katılabilir.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Liselere yeni eğitim modelinin ilk sınavı 2024 yılında yapılacak.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Dershane gerekli mi? Evet ama 6.Sınıftan itibaren gerekli.
Hedefiniz iyi bir lise ise her gün sınavda çıkacak soru sayısının en az iki katını (180 soru) çözmeniz uygun olacaktır. Unutmayın; çok soru değil hatalarını gösteren kaliteli soru çözmeniz daha önemli. Yaptığınız her yanlış sizi sınavda yapabileceğiniz hatalardan kurtarır.
Günde 700-800 soru çözüyordum. Neredeyse hiç konu çalışmadım sadece soru çözdüm. Bilim insanı olmak istiyorum” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) sonuçlarını açıkladı.
Dünyanın gelişmiş bölgelerinde 13 yaşında bir insan haftada ortalama 200 sayfa kitap okuyor olmalıdır. 7. sınıf öğrencileri yılda yaklaşık 40 kitap okuyor olmalıdır.
LGS'de Devlet 100 Puan Veriyor Mu? Hesaplamaların titizlikle yapıldığı LGS Sınavı'nda devlet tarafından 100 puan verilmesi gibi bir durum söz konusu değil.
MEB'in yayımladığı kılavuz bilgilerine göre devlet tarafından LGS'de ek 100 puan verilmemektedir.
Örneğin, yüzde 2'lik dilimde olan bir öğrenci, sınava giren tüm adayların yüzde 98'inden daha başarılı olmuş demektir. LGS'de baraj puanı ise öğrencilerin sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına başvurabilmeleri için almaları gereken minimum puandır. LGS'de baraj puanı 2023 yılında 150 olarak belirlenmiştir.
LGS'ye girerken toka takmak yasak değildir. Ancak yüzük, küpe, kolye gibi takılar sınav salonlarına alınmayacaktır. Öğrenciler yanlarında kağıt para bulundurabilir.
LGS'de devletin 100 puan vermesi gibi bir durum kesinlikle bulunmuyor. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayan adayların puanları kendi verdikleri yanıtlara göre hesaplanıyor.
LGS 2023 SINAV TARİHİ NE ZAMAN? Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre "Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki mekezi sınav, 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Şimdiden sınava girece tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri