Google DNS, hatırlanması çok kolay olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 IP adresleriyle yaklaşık 10 yıldır kullanılmaktadır. Google, hız avantajlarının yanı sıra saldırılara karşı güçlendirilmiş güvenli bir DNS bağlantısı da sunuyor.
İnternet ayarlarınızda belirleyebileceğiniz ve yukarıda tarif edilen problemlerin bazılarından kurtulabileceğiniz Cloudflare (1.1.1.1) veya Google (8.8.8.8) gibilerin iyi itibara sahip genel sunucuları mevcuttur. Reklam sunucularına erişimi engellemek gibi ek fonksiyonları olan DNS sunucuları da vardır.
Güncel DNS Sunucuları Nelerdir? DNS sunucuları arasından popüler olanları tercih edebileceğiniz gibi güncel DNS sunucularını takip ederek güvenli bir DNS sunucusu da tercih edebilirsiniz. Genel olarak 8.8.8.8 / 8.8.4.4 en çok bilinen DNS adresleridir.
Sonuç: İnternet servis sağlayıcınızın varsayılan olarak sağladığı DNS hizmetleri, internette gezinmenin en güvenli yolu değildir ve bunlarla bulunduğunuz yere bağlı olarak belirli içerik kısıtlamaları yaşayabilirsiniz.
1.1.1.1'i İnternet'in en hızlı DNS dizini olacak şekilde kurduk. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bağımsız DNS monitörü DNSPerf 1.1.1.1'i dünyanın en hızlı DNS servisi seçti.
İlgili 37 soru bulundu
Google DNS, hatırlanması çok kolay olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 IP adresleriyle yaklaşık 10 yıldır kullanılmaktadır. Google, hız avantajlarının yanı sıra saldırılara karşı güçlendirilmiş güvenli bir DNS bağlantısı da sunuyor. 2005'te kurulan OpenDNS, güvenli DNS'yi Google'dan daha da uzun süredir sunuyor.
1.1.1.1 DNS'i, hem bilgisayarınızda hem de İos- Android cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca hem Playstation hem Xbox oyun konsollarında kullananabilirsiniz. İnternet bağlantınızın hızlanması, daha güvenli olmanız öne çıkan amaç ve yararlardan.
DNS Ayarları Değişirse Ne Olur? DNS ayarlarının değiştirilmesi, internet bağlantınızı etkileyebilir. Yeni DNS sunucuları seçerek erişim hızını artırabilir veya azaltabilirsiniz. DNS ayarlarınızı değiştirerek internet servis sağlayıcınızın varsayılan DNS sunucuları kullanmak zorunda kalmazsınız.
Her bir bilgisayar için internet servis sağlayıcısı tarafından otomatik olarak belirlenen DNS değerleri nedeniyle de yasaklı olan internet sitelerine erişim imkansız hale gelir. Bu noktada DNS ayarlarına yapılacak olan müdahaleyle söz konusu yasaklı sitelere giriş yapılabilir.
DNS değiştirmek suç olamaz. Ama yasaklı sitelere girmek suç olabilir.
Google Genel DNS 3 Aralık 2009'da Google tarafından hizmete sokulmuş ücretsiz bir DNS hizmetidir. Google'ın daha hızlı web projesi kapsamında planlanmıştır. Hizmet aşağıdaki özyinelemeli DNS adresleriyle sağlanmaktadır: IPv4 adresleri.
Ayarlar ⚙'ı açın ve Ağ ve İnternet'e tıklayın. Ethernet sekmesini seçin, ardından DNS sunucusu ataması altında Düzenle'yi tıklayın. Açılır menüyü açın ve El ile'yi seçin, ardından IPv4 geçişini açın. Tercih Edilen DNS altında, yeni DNS sunucusunun IP adresini yazın.
DNS ayarlarının değiştirilmesi, internet hızını artırmak için başka bir yöntemdir. DNS, bilgisayarınızın internete bağlanmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem, internet bağlantınızın hızını etkileyebilir. DNS ayarlarınızı değiştirerek, internet hızınızı artırabilirsiniz.
Yeni DNS rakamlarının manuel olarak belirlenebilmesi için “Aşağıdaki sunucu DNS adreslerini kullan” kutucuğu işaretlenerek seçilir. İlgili kısımlara 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 şeklindeki DNS değerleri girilir. Bu işlemler sayesinde herhangi bir aksaklık olmadan internete erişim sağlanır.
VPN erişim sorunu olan web sitelerine ulaşmanız için geliştirilmiş bir yöntemdir. DNS ise bir web sitesinin adı ve adının yönlendirildiği IP adresini ifade eder. Her iki terim de internet için önemli kavramlar arasında yer alır. VPN genel olarak engellenen sitelere ulaşmak için kullanılan kolay ve etkin bir yöntemdir.
DNS koruması, tehlikeli siteleri kara listeye alarak ve istenmeyen içeriği filtreleyerek bir çalışan ile internet arasında ek bir koruma katmanı sağlar. Çalışanlar, hem evde hem de işte güvenli DNS sunucularını kullanarak gereksiz risklerden ve kötü niyetli saldırı potansiyelinden kaçınabilir.
DNS ayarlarını değiştirmek web sitelerine ve diğer internet hizmetlerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişmenizi sağlayabilmektedir. Ayrıca belirli bir web sitesinin reklamlarını engellemek veya belirli bir konumdan gelen web sitelerine erişimi kısıtlamak ya da açmak için de değiştirilebilmektedir.
DNS ayarlarını değiştirerek, kullanıcılar IP adreslerini kamuflaj edebilirler. DNS ayarlarının nasıl değiştirileceğini bilmek gerekiyor, ancak bu yöntem kullanıcıların çevrimiçi etkinliklerini gizlemesini sağlar. Bazı internet tarayıcı eklentileri, IP adresinizi gizlemenize yardımcı olabilir.
Servis sağlayıcınızın DNS sunucularını, 'varsayılan DNS sunucuları' olarak kullanmanın, online ve DNS gizliliğinize hiçbir faydası olmaz.
9. DNS Ayarlarını Değiştirin
DNS ayarları, internet hızınızı ve ping değerlerinizi etkileyebilir. Eğer internet hızınız düşükse veya ping değerleriniz yüksekse, DNS ayarlarınızı değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Farklı DNS sunucuları deneyerek, en düşük ping değerlerini sağlayan sunucuyu bulabilirsiniz.
Kullanıcılar otomatik DNS adresi bölümüne OpenDNS'in kendi DNS adreslerini yazarak, kimi yasaklı sitelere girmeye ya da istenilmeyen türden (pornografi, şiddet, kumar vs) sitelere erişimi engellemeye olanak sağlar. Bunun için aşağıdaki DNS'lerin yazılması gerekir; 208.67.222.222 (resolver1.opendns.com)
WARP, 1.1.1.1'i Dünya'nın en hızlı DNS çözümleyicisi yapan aynı ağ üzerine kurulmuştur. WARP ile bağlantınız, yaşadığınız ve gittiğiniz her yerde hızlı ve güvenilirdir.
Evet, Cloudflare güvenilirdir. Cloudflare, internet güvenliği konusunda önemli hizmetler sunar ve birçok büyük web sitesi ve işletme tarafından kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri