8 aylık bebek için en önemli besin anne sütü, anne sütü almıyorsa formül mamadır. Bunların yanında 1-3 öğün ise ek besinlerden gelmelidir. 6 ve 7. aylarda da olduğu gibi anne sütü veya formül mama ara öğün, ek gıdalar ise ara öğün olmalıdır. 8 aylık bebek 3-3.5 saatte bir beslenebilir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 8 aylık bebek hangi meyve sularını içebilir? Eğer taze olacaksa, bebeklere ek besin olarak üzüm, şeftali, narenciye suları, elma, muz ve armut suyu verilebilir. Ancak altıncı ayın ardından üzüm suyu verilmelidir.
Bebeğinizin Yaşına Uygun Bebek İçeceklerini Tercih Edin
Bebekler 6 aydan itibaren anne sütüne ilave olarak ek sıvılar ile beslenmeye başlarlar. 6 aylık bebekler su ve meyve suyu tüketimine başlayabilirler. 8 aylık bebek içecekleri ise su ve meyve suyuna ek olarak ayran ve kefir de verilebilir.
Ana Öğün: Anne sütü veya doktorunuz önerdiyse devam sütü. Ara Öğün (Yatmadan Önce): 1/2 bebek kavanozu Aptamil sütlü ve tahıl bazlı ek gıda.
İlgili 41 soru bulundu
Eti Cicibebe Tahıllı Bebek Bisküvisi
8. aydan itibaren bebeğinize güvenle yedirebilirsiniz.
Bebeklere ayran verilmeye 6. aydan sonra başlanabilir. İnek sütünün 1 yaşına kadar bebeklere verilmesi sakıncalı olsa da; bebekler yoğurt, peynir, ayran gibi süt ürünleri 6. aydan itibaren tüketebilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bebeğin inek sütü alerjisinin bulunmamasıdır.
İlk 6 ay bebeğiniz ihtiyaç duyduğu tüm sıvıyı anne sütünden alır. 6. aydan sonra katı gıdaya geçiş döneminde ise bebeğiniz su ve doğal meyve suları içebilir. Mevsim meyvelerini cam rendeyle püre haline getirip süzdükten sonra bebeğinize verebilirsiniz. 🍓 Günlük yarım çay bardağı meyve suyu, bebeğiniz için yeterlidir.
Muzu küçük gurmenizle en erken 4. ayında tanıştırabilirsiniz. Ama tavsiye edilen dönemin 6. ay olduğunu lütfen aklınızdan çıkarmayın.
Bebekler 6-12 aylık dönemde bir de ayran içebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu, bebekte inek sütü alerjisi olup olmadığıdır. Eğe bebekte inek sütü alerjisi var ise süt ve süt ürünleri tüketmemelidir. Bu nedenle ayran içmesi de sıkıntı yaratır.
6.aydan sonra ise her 2-3 saatte bir su vermenizi öneriyorum. 2 yaşına kadar kaynatılmış su verin. Özellikle beslenme sonrasında vermeye çalışın. Sık sık su teklif edin. İçebildiği kadar verin. 6-12 aylık dönem suya alıştığı, adapte olduğu dönemdir.
Yedinci ve dokuzuncu aylarda pilav, makarna gibi nişastalı besinlerle tarhana çorbası verilmeye başlanır. Bebekler için pilav ve makarna başlangıçta haşlanıp suyu çektirilerek hazırlanmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir.
Bebeğe mama veya anne sütü verilmeye de devam edilmelidir. Tek seferde çok miktarda sıvı verilmesindense çay kaşığı veya şırınga ile sıkça, az miktarlarda sıvı verilmesi daha iyi olabilir. Bunun sebebi çok miktarda sıvı verildiğinde bebeğin tükürme ya da kusma olasılığıdır.
Muz tüketim ölçüsü hafta en fazla 1 veya 2 dir. 6-8 aylık bebekler için yarım muz yeterli olacağı gibi, daha büyük bebekler için 1 muz verilebilir. Bebeklerde besin alerjisi!
Özellikle yenidoğan bebeklerin bedenindeki su miktarı yüzde 78 veya daha fazla olabilir. Ayrıca bebeklerin bedeni, suyu daha hızlı kullanır. Bebeklerin susuzluk yaşamasının ardındaki bazı sebepleri aşağıda bulacaksınız: Emzirme konuları: Anne sütüyle beslenen bebekler memeyi doğru kavrayamadıkları için susuz kalabilir.
-havuç suyu, elma suyu, şeftali suyu, armut suyu: 5 aylıkken 1-2 tatlı kaşığıyla başlanan meyve sularının miktarı 6 aylıkken artırılabilir.
Ancak bebeklere 1 yaştan önce meyve suyu verilmesi yetersiz enerji alımı (beslenme) ve anne sütünün kesilmesine yol açabilmektedir. Meyve suyu olarak, ilk etapta genellikle elma suyu tercih edilmesinin sebebi daha az alerji riski taşımasıdır.
4,5 ve 6 aylık bebeklerin normal şartlarda anne sütü ile beslenmesi gerekir. Bebekler için en doğal ve en sağlıklı gıda anne sütüdür. Fakat ek gıda verilmek istenirse 4 aylıktan itibaren bebeklere keçi sütü yoğurdu, meyve ya da sebze suları vermek mümkündür.
Cici Bebe Faydaları
Kan şekerini dengeleyen lifleri içermektedir. Lifler sayesinde uzun süre tokluk hissedilir. Vitamin ve mineraller sayesinde bebeklerin diş gelişimini destekler. Diş gelişimine destek olduğu gibi kas ve kemik gelişimine de olumlu katkıları vardır.
Bebe bisküvileri çok fazla şeker içerir. Toksik bir madde olan rafine şeker sindirilirken vücudumuzdaki vitamin ve minerallerin eksilmesine sebep olur. Şeker kaynağı olarak fruktoz şurubu kullanılır ve bu da kan şekeri dengesini bozar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri