Tavuk, bebeklere ilk olarak tanıştırabileceğiniz et çeşidi olarak önerilir. Aynı şekilde hindi eti de protein açısından besleyicidir ve bebeğinizin yemeklerinde kullanmanız için uygundur. Başlama ayı uzmandan uzmana değişse de 6-8 aylık önerilmektedir. Doktorunuza da danışarak bu aylarda başlayabilirsiniz.
Bebekler 8. aydan itibaren tavuk da yiyebilir. Diğer bir deyişle, bebekler ne zaman tavuk yiyebilir sorusuna 8. aydan itibaren şeklinde yanıt verilebilir.
Bir diğer önemli besin olan tavuk da bebeğinizle ilk tanıştırabileceğiniz et çeşidi olarak önerilir. Hazmı oldukça kolay olan tavuğun doğal yetiştirilmiş olması ve uygun koşullarda pişirilmesi de önemlidir. Tavuk zengin bir protein kaynağıdır. Bunun yanı sıra yüksek biyolojik besin değerlerine sahiptir.
Yapılışı: Bir tencereye tavuk ve et suyunu koyarak, orta-yüksek sıcaklıkta, bir taşım kaynatın. Altını kıstıktan sonra, üzerini kapatın ve ara ara karıştırarak 20 dakika boyunca tavuk iyice pişene kadar, pişirin. Tavuğu, bir kesme tahtasına aktararak, soğumasını bekleyin.
Kolay emilebilir demir ise bebeklerin kansızlık sorunu yaşamasının da önüne geçer. Ek gıdaya geçişte kırmızı etin kıyma şeklinde verilmesi ve kuzu gibi küçükbaş hayvan etlerinin tercih edilmesi önerilmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Eti Cicibebe Tahıllı Bebek Bisküvisi
8. aydan itibaren bebeğinize güvenle yedirebilirsiniz.
Tavuk, bebeklere ilk olarak tanıştırabileceğiniz et çeşidi olarak önerilir. Aynı şekilde hindi eti de protein açısından besleyicidir ve bebeğinizin yemeklerinde kullanmanız için uygundur. Başlama ayı uzmandan uzmana değişse de 6-8 aylık önerilmektedir. Doktorunuza da danışarak bu aylarda başlayabilirsiniz.
Tavuk eti alerjisinde görülen belirtilerden bazıları şunlardır: Ürtiker (kurdeşen), kızarıklık ve tavuk alerjisi döküntüsü Mide bulantısı, kusma ve mide krampları gibi gastrointestinal belirtiler. Burun akıntısı veya tıkalı burun.
Piyasada bulunan tavuklarla ilgili çok miktarda spekülayonlar olduğundan tavuk eti olarak organik tavuğun eti tercih edilmelidir. 7 ay ve üzeri bebeğinize çorba öğünü olarak rahatça verebilirsiniz.
Havucu rendeliyoruz. Zeytin yağın da kavuruyoruz. Yumuşamaya başlayınca tavuk suyunu ve suyu ilave ediyoruz. Tel şehriyeyi de ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Havuç ve patatesi soyun, bezelyelerle birlikte küçük bir tencerede haşlayın. Bu arada maydanozları ayıklayın. Haşlanan sebzeleri, maydanoz ve haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü ile birleştirip püre haline getirin. Arzuya göre üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip birkaç dakika fırınlayabilirsiniz.
Soğan bebeklerin ilk gıdalarından biri olmak için uygun bir aday değil. Ama endişelenmeyin bebeğiniz soğanın besleyici özelliklerinden faydalanmak için çok da beklemeyecek. Eğer bir sindirim sorunu yaşamıyorsa 7-8. aylardan sonra soğanla tanıştırabilirsiniz.
Yetişkinlerin kahvaltısının vazgeçilmezleri arasında olan kahvaltılık ürünlerden 8 aylık bebekler de az miktarda olmak koşuluyla yemeye başlayabilir. Yumurta sarısı, belki de yumurtanın hepsi, pütürlü yiyecekleri bisküvi, peynir, pekmez, ceviz, meyve suyundan az miktarlarda tüketebilir.
Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
Bebeğinizin beslenmesinde kırmızı et ve beyaz et, 7. aydan itibaren tüketilirken cıva oranı yüksek olmayan deniz ürünleri, 8. aydan itibaren tüketilebilir. Bakliyatlar: Bezelye, fasulye, mercimek, yer fıstığı ve soya fasulyesi iyi birer protein ve demir kaynağıdır.
Bebekler için mercimek çorbası, en az biz yetişkinler kadar çok sevilebilecek bir çorba türü olduğundan 9 aylık dönemde bebeklerde tüketilebilir.
Tavuk çorbasından yavrunuza ayırdıktan sonra, tencerede kalan çorbaya tuz, karabiber, kekik, pul biber gibi istediğiniz baharatları ekleyerek; kendiniz de tüketebilirsiniz. Bu arada ben tavuk göğsü kullandım, elinizde tavuk butu varsa onunla da yapabilirsiniz.
Kuru baklagiller bebeklere 8. aydan itibaren pişirilip kabukları soyulmalı ve püre şeklinde verilmeye başlanmalıdır. Kuru baklagil yemeklerinin katılığı bebeğin tolere etmesine göre artırılıp 12. aydan itibaren ailenin tükettiği şekilde yemeye alıştırılmalıdır.
Bazı insanlar tavuk yedikten ve tavukla temas ettikten sonra alerjik belirtileri yaşayabilirler. Tavuk eti alerjisi çok yaygın bir alerji değildir. Ancak bu alerji şiddetli belirtilere neden olabilir. Tavuk eti alerjileri hem çocukları hem de çocukları etkileyebilir.
Alerjisi olan çocuklar ve emziren anneler kuzu eti, balık hindi ve tavuk eti, tüketmesinde sakınca yoktur.
Besinlere özgü yanıtlar veren solunum testleri, kandan ve deriden alerji testleri yapılır. Besin tüketildikten sonra kişinin kanı alınarak IgE seviyeleri kontrol edilir. Aynı şekilde kuşku duyulan besinlerin yer aldığı kitler deriye uygulanarak; yanma, kızarıklık, kaşıntı, döküntü gibi sonuçlar izlenir.
8 aylık bebekler çok hareketli olur. Yerlerinde hareket etmelerinin yanında, muhtemelen sürünmeye veya emeklemeye de başlamış olabilirler. Ayrıca bu aylarda sesleri çok çıkabilir, farklı sesler çıkarabilirler. Bu dönemde günde 14 saat uyuyabilirler ve bunun uzun süresi geceleri olur.
Sebze çorbalarına haftada 3 gün 1 ceviz büyüklüğünde kırmızı et ya da kıyma ve haftada 2 gün tavuk ilave edebilirsiniz. 7 ay sonrası bebeklere yayla, tarhana ve şehriye çorbaları vermeye başlayabilirsiniz.
Aldığınız et, tavuk, balık, yumurta gibi ürünleri eve gelir gelmez buzdolabına kaldırın. Derin dondurucuda dondurduğunuz yiyecekleri çözerken yine buzdolabından faydalanın. Derin dondurucundan çıkarıp buzdolabının alt raflarına koyarak çözülmesini bekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri