OTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci SINIFTA KALMA bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
İşte son dakika 12. sınıf devamsızlık hakkı haberi.. ORTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor.
Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
8. SINIFTA KALMA VAR MI 2023? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğinde yer almakta olan bilgilere göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıflarda sınıfta kalma uygulaması bulunmuyor.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
İlgili 22 soru bulundu
OTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci SINIFTA KALMA bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
MADDE 57- (1) a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
Ortaokulda, öğrencilerin doğrudan sınıfta kalma gibi bir durum söz konusu değildir. Öğrencilerin toplam devamsızlık haklarını aşmaları durumunda sınıf atlayabilme veya sınıf tekrarı yapabilmeleri için Şube Öğretmenler Kurulu'ndan geçerli bir onay almaları gerekmektedir.
,b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
OKULDA DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN, DEVAMSIZLIKTAN KALMA VAR MI? Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer.
Ortaokulda 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler okulu geçebilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu'ndan geçer onayı alması gerekir. Yani 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenci kuruldaki karar göre okulu geçebilir ya da sınıf tekrarı yaşayabilir.
Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Bu kapsamda bu yıl liseye başlayan 9'uncu sınıf öğrencilerine yeni yönetmelik hükümleri uygulanacak, diğer sınıflar için eski uygulama sürecek.
Ortaokul öğrencileri için direkt sınıfta kalma gibi bir durum yoktur. 20 günden fazla devamsızlık yapılması halinde öğrencilerin sınıf atlayabilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu'ndan geçer onay alması gerekiyor. Kuruldaki karar göre öğrenci okulu geçebiliyor ya da sınıf tekrarı yapabiliyor.
Bakan Özer, "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak.
Aynı şekilde özürsüz devamsızlığınız da 10 günü aşmamalı. Bu ikisinden birisi yarım gün aşarsa sınıfta kalırsın. (5) (Değişik:RG-21/4/2022-31816) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
20 günden fazla devamsızlık yapılması halinde öğrencilerin sınıf atlayabilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu'ndan geçer onay alması gerekiyor. Kuruldaki karar göre öğrenci okulu geçebiliyor ya da sınıf tekrarı yapabiliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
İşte detaylar... LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
Türk Dili ve Edebiyat dersi ikinci dönem zayıf olan öğrenciler için ilk dönem ve ikinci dönem ortalaması alınır. Edebiyat dersi baraj ders olarak tanımlanır. Edebiyat not ortalaması 50'nin atlında olan öğrenciler direkt olarak sınıf tekrarına kalmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri