Ürün 8 saat şarj ettikten sonra otomatik olarak akımı kesiyor ve pilin gereğinden uzun süre şarjda beklemesine engel oluyor. Güzel bir özellik olsa da tek başına yetersiz. Bu şarj aleti ile 800 mah gibi düşük kapasiteli bir pil ortalama 3-4 saat bir sürede tam şarj olabilir.
Uzun süreli kullanım imkânı sunan bu piller, cihazlara yeterli enerjiyi sağlar. Markaya göre değişiklik gösterse de çoğu AAA pil, şarj edilebilir özelliktedir.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
1 amperlik şarj cihazını kullandığınızda 2000 mAh batarya yaklaşık olarak 2 saatte şarj olur. Şayet aynı taşınabilir bataryayı 2 amperlik bir şarj cihazı ile şarj ederseniz, dolum süresi 1 saate düşer.
İlgili 38 soru bulundu
Bataryaların yüzde 100 şarj edilmesi, ömrünün azalmasına neden oluyor. Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor.
Bu pratik yöntem için için ihtiyacınız olan tek şey tam dolu bir pil. Bunu ve test edilecek pili alın ve yaklaşık 15 ila 20 santimetre yükseklikten masa gibi sert bir yüzeye dikey olarak bırakın. Tamamen boş bir pil çarpmadan sonra tekrar yukarı fırlar. Hâlâ dolu olan pil ise neredeyse hiç zıplamıyor ve hemen düşüyor.
Ne kadar beklemeniz gerektiğini hesaplamak için kullanabileceğimiz formül ; Pil boyutu ÷ şarj gücü = şarj süresi.
Duracell AAA piller - Şarj Edilebilir ve geleneksel.
AAA pil veya üçlü A pil, düşük dirençli taşınabilir elektronik cihazlarda yaygın olarak kullanılan standart kuru pil boyutundadır. Bu boyuttaki bir çinko-karbon pil, IEC tarafından "R03" olarak ANSI C18.1'e göre "24" olarak, eski JIS standardı "UM 4" olarak ve diğer üretici ve ulusal standart tanımlamaları ile bilinir.
AA 2500mAh, AAA 900mAh, C 3000 mAh, D 3000 mAh ve 9V 170 mAh boyutlarında sunulmaktadır.
Pilleri ilk kez şarj ettiğinizde veya piller uzun bir zaman kullanılmadan saklandığında, pillerin tam kapasiteye erişmesi genellikle arka arkaya 3 kez şarj edilip deşarj edildikten sonra gerçekleşir.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
AAA piller, AA alkalin piller, C, D ve daha pek çok farklı çeşitlerde üretilebilen bu ürünler şarj edilme özelliği ile sıklıkla tercih edilen piller arasında yer alır.
Hızlı şarj, cihazları kısa sürede tamamen şarj etse de daha fazla elektrik tüketimine ve batarya ömrüne etki ederken, yavaş şarj daha az enerji tüketir ve batarya sağlığını korur. Hızlı şarj ve yavaş şarj arasında birçok fark bulunmaktadır ve bu farklar, elektrik tüketimi açısından da önemli olabilir.
Şarj cihazımızın amper değeri şarj hızımızı direkt olarak etkiler. Amper değerimiz ne kadar yüksek ise o kadar çabuk şarj olur demektir. 5V değere sahip şarj aletlerinde 2.5A değeri çoğunlukla en yüksek değerdir. Şarj cihazınızın amper değeri 2.5 yerine 5 olsa bile telefonunuz maksimum şarj kapasitesi kadar şarj alır.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Bu sorunun yanıtı, adaptörün güç akımı, pilin şarj süresi ve pilin kapasitesi gibi birçok faktöre bağlıdır. Genellikle, 2600mAh kapasiteli bir pil, 0.31 VA güçteki bir adaptörle yaklaşık 2-3 saatte şarj edilebilir.
Duracell Şarj Edilebilir AA 1300mAh piller 100 kez şarj edilebilir ve kullanılmadığında 12 aya kadar şarjlı kalır.
Şarj edilemeyen çinko-karbon(kuru pil) AA piller, test edilen koşullara, çalışma döngüsüne ve kesme voltajına bağlı olarak yaklaşık 400-900 mili amper saat kapasitesine sahiptir.
Tam şarj kapasitesini geri yüklemek için pili ifade eder, dolu, şarj cihazını sürekli olarak ölçmek için, genellikle yaklaşık 14.5 voltta, en yüksek 14.9 volt'u geçmez. Şarj cihazının bağlantısını 24 saat kestikten sonra, genellikle yaklaşık 13 volt ile 13,5 volt arasında. Bir hafta sonra yaklaşık 12,8 ila 12,9 volt.
Şarj edilebilir ve edilemez piller yapıları gereği farklı kimyalara sahiptirler. Şarj edilmeyen pillerin en çok bilinen çeşitleri alkalin ve çinko-karbondur. Şarjlı pillerde nikel-kadmiyum, nikel-metal hidrit, kurşun asit, lityum polimer (Li-Po) ve lityum iyon (Li-Ion) en sık karşılaştığımız çeşitlerdir.
Telefonun pil ömrünü uzatma yöntemleri arasında cihazı doğru şekilde şarj etmek de yer alıyor. Şarj sırasında cihazın %100'e ulaşmamasına özen gösterin. Ayrıca şarj işlemi için telefonun pil seviyesinin yüzde 0'a düşene kadar beklemeyin. %30 civarındayken cihazı şarj edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri