Yenge'miz olur.
Bir kişinin halası, teyzesi ya da kız kardeşinin eşi o kişinin eniştesidir. Bir kişinin dayısının veya amcasının eşi, yengesi olur.
Doğrulanmış Cevap. Cevap: Ablamın çocuğu benim "yeğenim" olur.
Erkek kardeşinin eşi senin yengen oluyor. Kız kardeşinin eşide eniştem oluyor. Sen erkek kardeşinin yani yengenin gorumcesi oluyorsun. Kız kardeşinin eşinin yani enişteminse baldızı oluyorsun.
Bacanak kime denir? Bacanak, damadın baldızının eşine verilen tabirdir. Hatta birden fazla baldız varda bunlar aralarında birbirlerine bacanak diye tabir kullanırlar. Gelinin kız kardeşleri varsa en çok duyacağız cümlelerden biri de '' Ooo bacanak nasılsın?'' olacaktır.
İlgili 42 soru bulundu
Kimi insanlar Kur'an'dan delil getirdiklerini öne sürerek baldızın mahrem olduğunu ve onunla ilgili mahremiyet hükümlerinin tıpkı kendi öz teyze ve halalarıyla aynı olduğu gibi yanlış bir anlayış içerisindedirler. Bu doğru değildir. Teyze ve halalar ebedi olarak mahremdirler. Baldızların mahremiyeti ise geçicidir.
Eğer ablanızla evlenmiş olsaydı, onunla evli bulunduğu sürece sizinle —ikinci bir eş olarak- evlenemezdi, iki kız kardeşi aynı zaman içinde birden almak, nikahlamak caiz değildir. Ama mesela ölmüş bir kadının kız kardeşi ile (yani baldız ile) evlenmek caizdir.
Hala ve teyzenin eşine enişte denir. Amca ve dayının eşine yenge denir.
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Enişten olur. Kayınço, erkek için de, kadın için de eşin erkek kardeşi veya ağabeyidir.
Erkek kardeşim eşimin kayınçosu olur.
Halamın,teyzemin,dayımın çocuğu bizim kuzenimiz olur. Ben halamın,dayımın,teyzemin yeğeni olurum. Yani Cevap:Kuzen olacaktır.
"Yeğen" diye yazılır.
Merhaba, ✦ Abimizin oğlu bizim yeğenimiz olur. Anne tarafı, Annemizin kız kardeşi bizim teyzemiz olur.
Anne, baba, abla, amca, teyze, dede gibi hitap şekilleri yaygın olarak tercih edilmektedir.
Kayın; gelin ve damadın erkek kardeşlerine verilen isimdir! Günümüzde daha çok kadınlar kocalarının erkek kardeşlerinden kayın şeklinde bahsederler. Erkekler daha çok kayınbirader tabirini kullanırlar.
Görümce kelimesini gelin olan kişiye ithaf edilen bir durumdur. Damat açısından gelinin kız kardeşi baldız olarak kullanılmakta ve ayrımı bu şekilde yapılmaktadır.
Kendileriyle evlenilmesi haram olan kadınlar şunlardır: Anne, anne veya baba tarafından olan büyük anneler, kız, oğlan ve kızın çocukları yani torunlar, kız kardeş, kız ve erkek kardeşin kızları, hala, teyze, eşin annesi, kendisiyle birleşilen eşin başka kocasından olan kızı, oğlun eşi, evlilikleri devam ettiği sürece ...
Görümce: Bir kadının kocasının kız kardeşidir. Baldız: Bir erkeğin karısının kız kardeşidir. Bacanak: İki kız kardeşle evlenmiş iki erkek birbirlerinin bacanağı olur, Kayınpeder veya kaynata: Gelin için damadın, damat için gelinin babasıdır.
Babamızın erkek kardeşi amcamız, kız kardeşi halamız olur. Dayı ve amcamızın eşlerine yenge, teyze ve halamızın eşlerine ise enişte deriz.
Kuzen veya böle, bir kimsenin ebeveynlerinin kardeşlerinin evlatlarından her biri. Kız kuzenler için kullanılan kuzin sözcüğü günümüzde yavaş yavaş kullanımdan kalkmaktadır. Bir kimsenin teyze, hala, amca ve dayı çocukları o kimsenin kuzenleridir.
Eşimin annesi, benim annemin dünürü olur. Birbirlerine göre durumları "dünür" olarak adlandırılır.
Eniştesi olur. Ama akrabalık yoktur. Sadece lafta manevi bir enişte.
İki kız kardeşle bir arada evlenmenin haram oluşunun ilmi delili ve felsefesi nedir? İslam dininde aynı zamanda iki kız kardeşle evlenmek caiz değildir. Elbette iki kız kardeşle bir arada evlenmez örneğin birinin ölümünden sonra diğeriyle evlenirse bunun bir sakıncası yoktur.
"Zina büyük günahlardan olmakla beraber eşlerden birinin zina etmesi, bu fiili helal görmedikçe nikâhlarına zarar vermez. Baldızla yapılan zinanın nikâhı sona erdirmemesi, baldızla olan evlenme yasağının ebedi değil geçici olmasından kaynaklanmaktadır."
Bir erkek, ailesinin nikâhı devam ettiği müddet içerisinde, baldızını ailesinin üzerine nikâhlayamaz. Bu haramlık, müebbet olmayıp, karısının ölmesi veya boşanması halinde kalkar. Her ne kadar bazı yörelerde hoş karşılanmasa da, bu konuda dinimizde herhangi bir yasak söz konusu değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri