Tokluk hissi verme özelliği olan Elma Sirkesi Aç Karnına İçilir Mi sorusunu aklımıza getirir. Seyreltilerek içilmesi tavsiye edilir. Elma Sirkesi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Elma sirkesi aç karnına içildiği zaman uzun süre boyunca tokluk hissi vereceğinden dolayı aç karnına içilmesi daha uygundur. Uzun süre tokluk hissi verdiği için elma sirkesi diyet listelerinde de tercih edilir. Ayrıca elma sirkesi tokluk hissi vermesinden dolayı kan şekerinin düşmesini de önlemiş olur.
Aç karnına tüketilen elma sirkesi, vücuttaki yağ yakımını hızlandırır. Elma sirkesini zayıflamak için kahvaltıdan 30 dakika önce içebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı elma sirkesini 1 bardak su ve 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırarak her sabah içmeniz önerilir. Aç karnına elma sirkesini tüketirken dikkatli olmak gerekir.
Sirke, asidik özelliği sayesinde vücutta yağ depolanmasını engelleyebilir. Özellikle sabahları aç karnına içilen sirkeli su, yağ yakımını hızlandırabilir. Ayrıca tok tutucu etkisi sayesinde kilo vermeyi destekleyen bir takviye olacaktır.
Sabahları aç karnına içilen sirkeli su vücuttaki iltihap ve enfeksiyonun sökülmesine yardımcı olurken hastalıklara karşı vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı korumaktadır. Ayrıca sirkeli su tip 2 diyabeti de büyük oranda düşürdüğü yine uzmanlar tarafından aktarılmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Tüm sirke türleri arasında belki de en az bilineni, en az yaygın olanı nar sirkesidir. Gıda konusunda uzun yıllardır uzman olan Kühne, hem faydalı hem de lezzetli bu ürünü de, tıpkı ötekiler gibi güvenle tüketebilmeniz için mutfaklarınıza getiriyor.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Sağlık uzmanları elma sirkesini, zayıflamak isteyenlere ve diyet yapanlara öneriyorlar. Bu konuda tek uyarıları bulunuyor. Kullandıkları elma sirkesinin doğal ve katkısız olması gerekiyor. Elma sirkesinin en bilinen özelliği iştahı kesmesi ve metabolizmanın çalışma hızını artırmasıdır.
Özellikle aç karna tüketildiğinde yağ yakımını hızlandıran, yağ depolanmasını azaltıp metabolizmayı hızlandıran, toksinleri vücuttan atan elma sirkesinin zayıflamaya yardımcı olduğunu söylemek mümkün. Öyle ki Eski Mısır'da bir şifa kaynağı ve zayıflama yöntemi olarak kullanıldığı biliniyor elma sirkesinin.
Elma sirkesini içmek isterseniz 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır. Elma sirkesini tek başına içmeniz önerilmez.
İçeriğindeki asetik asit cilt gözeneklerinin sıkılaşmasını sağlar ve cilt lekelerine de faydalıdır. Bu yüzden temiz bir pamuğa eklediğiniz su ile seyreltilmiş beyaz sirke cilt bakımı için kullanılabilir. Beyaz sirke cilt üzerinde oluşan güneş lekelerinin hafifletilmesine de yardımcıdır.
Dr. Osman Müftüoğlu, önemli olanın su içmek olduğunu belirtti. “Suyun kendisi önemli. Limonlu sudan sirkeli sudan önce suyun kendisi gelir.” şeklinde yanıt verdi.
Sabahları aç karnına sirkeli su içmenin zararları da yok değil. Bunların en yaygınlarından bahsetmek gerekirse; Sirke, yüksek asiditeye sahip olduğu için fazla miktarda ve sık aralıklarla tüketildiğinde mideye zarar verebiliyor.
Elma Elma Sirkesi:
Elma sirkesi yağ yakan besinlerin en başında gelir. Elma sirkesi aynı zamanda şeker isteğini keser ve kilo vermenize de yardımcı olur. Yemeklerden önce içilen bir kaşık elma sirkesi tokluk hissi vererek, daha fazla yemek yemeninizi önler.
Bir bardak kadar suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ilave edip damak zevkine göre bal ya da sinameki tozu ekleyin. Sabah aç iken ya da uyumadan önce günlük olarak 2 defa tüketilebilir.
Limon sirkesi, vücutta meydana gelen halsizlik ve yorgunluğu gidererek vücudu daha dinç hale getirmektedir. İdrar ve iltihap söktürücü etkisi bulunmaktadır. Ciltte oluşan siyah noktaların ve aknelerin giderilmesinde etkilidir. Su ile karıştırılarak kullanıldığında cilde parlaklık kazandırma etkisine sahiptir.
Göbek yağlanmasından kurtulup kilo vermek isteyenlerin mutlaka yapması gerektikleri şeylerden biri de her yemekten önce bir su bardağa suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırması ve bu karışımı içmesidir. Düzenli tüketildiğinde sonuç gösterir.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Özellikle gece yatmadan önce ya da sabah aç karnına bu sirkeli karışımların tüketilmesi hızlı kilo vermeye yardımcı olacaktır. Sağlıklı beslenme ve düzenli spor ile desteklendiğinde sirke kullanarak bir ayda ortalama 5 kilogram vermek mümkündür.
5) Sirke metabolizma hızını yükselten bir yardımcı maddedir. Sirkeli su içilen diyet süreçlerinde, kilo verme hızı daha da artar ve kolayca yağ yakılır. Kilo vermek isteyenlere gün içinde bir fincan sirkeli su önerilir.
Basit ama çok etkili olan bu alışkanlıkları kazanmanın yanında sabahları aç karnına 250 ml kadar ılık suyun içine 2 çorba kaşığı mümkünse ev yapımı elma sirkesi karıştırarak içilir.
Üzüm sirkesi, dolgunluk hislerini artırır ve açlık hissini geciktirerek kilo kaybını destekler. Üzüm sirkesindeki polifenol seviyesi ve yüksek asetik asit kalp hastalığı için risk faktörleri olabilecek toplam kan basıncı, kolesterol ve trigliseritlerin düşürülmesine de yardımcı olabilir.
Elma sirkesinin faydaları arasında; kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararlar sayılabilir. Elma sirkesi, çorba kaşığı başına sadece üç kalori içerir. İçinde çok fazla vitamin veya mineral yoktur.
Elma sirkesi hem zayıflatıcı etkisi sebebiyle hem de sağlık açısından birçok faydaya sahip olması sebebiyle tüketilmektedir. Aynı zamanda da çok fazla tüketilmesi mideye zarar verici bir etkiye de sahip olabilir. Elma sirkesinin ılık bir su ile karıştırılarak tüketilmesi önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri