Açık Öğretim Lisesinde örgün eğitimdeki normal liseler gibi sınıf geçme sistemi yoktur. Dolayısıyla Açık Lisede sınıf geçme ve kalma terimleri de yoktur. Açık Öğretim Lisesinde ders geçme sistemi vardır. Sınavına girdiğiniz derslerden geçtiğiniz takdirde o dersin kredisini almış olursunuz.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
Açık Öğretim Lisesi sınıfta kalma var mı? Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken ortak (zorunlu) ve seçmeli dersler vardır.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme indiriyoruz. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lisesi öğrencilerimiz, 2 yılda okullarını bitirebilecek” dedi.
İlgili 27 soru bulundu
Öğretim planından en az 35 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf, en az 70 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılırken yapılan değişiklikle; artık en az 30 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf ve en az 60 kredi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılacaklar.
Açık öğretim Lisesi´ne kayıt olmak için yaş sınırı yoktur. Ortaokul veya İlköğretim Mezunu ya da Lise Ara Sınıfından ayrılmış herkes (zihinsel engellilerin dışında) kayıt olabilir.
Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi 170'dir.
Açık Öğretim Kurumları (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Yazılı Sınavları 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde basılı evrakla okullarda yüz yüze yapılacaktır.
OBP, aşağıdaki durumlarda yarıya düşürülür: Öğrenci, YKS'ye özel yetenek sınavıyla girerse. Öğrenci, YKS'ye açık öğretim sınavıyla girerse. Öğrenci, YKS'ye ikinci kez girerse.
ikamet eden ve taşıma yolu ile eğitim hizmeti alanlar, istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri hâlinde açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapabilecekler.
a) Öğretim planından en az 30 kredilik dersi tamamlayanlar ikinci sınıf, b) Öğretim planından en az 60 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf, c) Öğretim planından en az 95 krediyi tamamlayanlar dördüncü sınıf, öğrencisi olarak tanımlanırlar.”
Ortaokulda sınıfta kalma uygulaması, yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar vermesi şeklindedir. Liselerde ise 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren sınıf tekrarı uygulaması geri gelmiştir.
50 başarı puanı sınıf geçmek için yeterli olmayacak
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.
EĞİTİM SERVİSİ - Genelgeye göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybedenler, milli sporcular, şehit ve gazi çocukları, evde ve hastanede eğitim alanlar açık liseye geçebilecekler.
Açık lise diploması da örgün eğitimden alınan normal lise diplomasıyla kişiye aynı hakları sağlayabilmektedir. Örneğin bireyler açık lise diploması sayesinde üniversite sınavına girebilmektedir. Bilindiği gibi lise mezunu olamayanlara üniversite sınavına girme hakkı yoktur.
2- Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinin tâbi olduğu “MEB Meslekî Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği”nin 32. maddesine göre: “Öğrencilerin yüz yüze eğitime devam etmeleri zorunludur.
Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl Açık Öğretim Lisesi sınavlarının uygulanış şekliyle ilgili olarak yeni düzenlemeye gitti. Buna göre AÖL sınavları online (çevrimiçi) olarak değil, yüz yüze yapılacak.
Dönem sınavları 28 Temmuz 2023 tarihi saat 09:30'dan - 9 Ağustos 2023 tarihi saat 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacak. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak AÖL sınav uygulamasına katılacak.
Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken zorunlu ve ortak dersler vardır. AÖL sisteminde öğrenci başardığı dersin kredisini kazanır. Başaramadığı dersin kredisini alamaz. Sadece başarısız olduğu dersi tekrar eder veya muaf olduğu takdirde onun yerine isterse seçmeli derslerden başka bir ders alır.
Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için en az 192 kredi alınması gerekir.
Ancak Açık öğretim lisesi Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 170 kredi tek başına yeterli değidir. Dönemi en az 5 dönem veya üzeri olmalıdır. Ortak ve zorunlu dersleri nin başarılmış olmalı yada muaf olmak gerekmektedir.
Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde yapılır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.
Sınav,basılı evrakla okullarda yüzyüze yapılacaktır.
2023/1 döneminden itibaren son iki dönemdir, 18 yaş altı ve depremzede öğrenciler için uygulanan ücret muafiyeti kalkmıştır. Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme ücreti 160 tl olarak belirlenmiştir.
Açık öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir) Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri