-Yabancı Dil Bölümü var.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, İlahiyat/Arapça Önlisans Programı, Uluslararası İlişkiler/İngilizce Lisans Programı ve İşletme/İngilizce Lisans Programı ile yabancı dilde eğitim vermeye başladı.
Dil bölümü, lisede öğrencilerin İngilizce ve ikinci bir yabancı dil olarak Arapça, Fransızca veya Almanca gibi derslerini yoğunlukta aldıkları bölümdür. Sayısal, Sözel veya Eşit ağırlık bölümlerindeki kısaltmalar dil bölümünde bulunmaz.
Sanat, spor, yabancı dil eğitimleri, fen ve sosyal bilimler alanlarında eğitim veren Anadolu imam hatip liseleri ile eğitim planını oluşturabilirsin.
Yabancı dil bölümü mezunları; farklı iş alanlarında yabancı dil ile eğitim veren, iletişim sağlayan ve iş yapan her kurumda çalışabilir. Başta öğretmenlik olmak üzere, akademisyenlik, editörlük, çevirmenlik, call center elemanı, turist rehberi, tercümanlık, online ders eğitmenliği vardır.
İlgili 45 soru bulundu
Dil bölümleri yurt dışında çalışmak isteyen, farklı kültür ve dillere ilgisi olan kişilerin tercih ettiği bölümler arasında yer alır. Tercih edilen bölüme göre öğrenciler İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça gibi dillerin gramer bilgisi, kültürü ve edebiyatına dair eğitim verilmektedir.
Yabancı dil mesleklerinden İngilizce öğretmenleri için maaş aralığı 2825-6000 TL'dir. Yabancı dil mesleklerinden turist rehberleri için maaş aralığı 3000-8000 TL'dir. Yabancı dil mesleklerinden çevirmenler için maaş aralığı 4000-10000 TL'dir. Yabancı dil mesleklerinden filologlar için maaş aralığı 3000-5500 TL'dir.
Yerleştirme için TYT baraj puanı 150, YDT baraj puanı ise 180'dir. YDT puan hesaplama 2022 yılında bu şekildedir.
Dil okullarına katılmak için öncelikle yaşınıza uygun programı tercih etmeniz gerekir. Seçeceğiniz program yaşınız ile de alakalı bir durumdur. 16 yaşından küçükler programa dâhil olamamaktadır.
Yabancı dil bölümlerine girebilmek için YKS'nin TYT ayağı ile birlikte üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testine (YDT) girmen gerekiyor. Bu test 5 ayrı dilde yapılıyor. Bunlar İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça dilleri.
Türkiye'deki yükseköğretim programlarına devam edebilme ve daha sonra Türkiye'deki yükseköğrenimden nakillerini aldırarak yurtdışındaki üniversitelerde öğrenimlerini tamamlama imkânı sağlamaktadır.
Açık Öğretim Lisesi öğrencileri de YKS sınavlarında diploma notuna bağlı olarak ek puan almaktadırlar. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri eğitimlerine devam ederken KPSS sınavlarına girebilmektedir.
İngilizce öğretmeni olmak için öncelikle liselerin yabancı dil bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Daha sonrasında üniversite yerleştirme sınavından yeterli puanın alınması ile birlikte eğitim fakültelerinin altında bulunan İngilizce öğretmenliği bölümüne yerleştirilmesi gerekmektedir.
İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı (İÖLP), Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültenin dört yıllık bir lisans programıdır.
Dil bölümler, 2 yıllık dil bölümleri ve 4 yıllık dil bölümleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Üniversite adayları, elde ettiği puana göre 2 yıllık veya 4 yıllık dil bölümler arasından birisini tercih etmeye hak kazanır. TYT puanı ile alan dil bölümleri olduğu gibi, AYT puanıyla alan dil bölümleri de bulunmaktadır.
Adayların arama motorlarında cevabını aradığı konulardan biri de YDT ile hangi bölümlere girilir sorusu olmaktadır. Üniversitelerin dil bölümlerinin yanı sıra İngiliz dili ve edebiyatı, yabancı dil öğretmenliği, çeviribilim, dilbilim, mütercim-tercümanlık ve turizm rehberliği gibi bölümler YDT puanı istemektedir.
Genel dil programlarında bir seviye yukarı çıkabilir, okuma, yazma, konuşma ve duyma yeteneklerinizi büyük ölçüde geliştirebilirsiniz. Sınav hazırlık ve mesleki kurs programlarında 2 aylık eğitim süresi yeterli olacaktır. Bu kurs programları genellikle 6-8 haftalık programlar olarak sunulmaktadır.
* Katılımcının ABD'de Dil Okulu programı dahilinde kalacağı her ay için yaklaşık olarak 3500 TL'yi (okul+konaklama+yemek masrafı olarak) banka hesabında göstermesi gerekmektedir. Örneğin 6 aylık ABD ye gidecek bir katılımcı hesabında en az 18000 TL göstermesi gerekiyor.
Yurtdışı dil okulları, her sınıf ve yaştan bireyler için eğitim vermektedirler. İlköğretim düzeyindekiöğrenciler, lise düzeyindeki öğrenciler, lise mezunları veya üniversite mezunları için sunulan bu olanak sayesinde dil öğrenimi oldukça kolay hale gelmektedir.
70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi. 50-59 puan: A2 seviyesi.
YDT aynı zamanda YKS-3 olarak da geçmektedir. YDT sınavına girmek isteyen öğrencilerin sınavı başarıyla tamamlamaları için ortalama B1 Pre-Intermediate seviyesinde olmaları gerekmektedir.
Analizlerin ardından firma, en çok para kazandıran yabancı dili açıkladı. Araştırmanın sonucuna göre yılda 263 bin 781 dolar kazanmanın yolu ABD'nin New York kentinde yaşayıp 'Portekizce' bilmekten geçiyor. Forbes'un aktardığı araştırma sonuçlarına göre, ikinci sırada yıllık 97 bin 452 dolar ile Japonca yer alıyor.
Genellikle yeni mezunlar için başlangıç maaşı 10.500 TL ile 15.500 TL arasında olabilir. Deneyimli çevirmenler için ise ortalama maaşlar 20.000 TL ve üzeri olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri