2023 Açıköğretim taban puanları, yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli olduğundan henüz açıklanmadı. Adaylar 2022 taban puanlarını dikkate alarak tercih yapacak.
Eğer kontenjan yoksa ve belirli puan aralığı istemiyorsa, örneğin açıköğretimlerde oluyor bu, ilk tercihte gidiyorsunuz. Ama açıköğretim seçmeyecekseniz ve puan aralığınızın yettiği bölümleri yazmışsanız, puan üstünlüğü ve sıralama önemli.
2 YILLIK AÇIKÖĞRETİM İÇİN KAÇ PUAN GEREKLİ
Temel Yeterlilik Testi'nden 500 puan üzerinden 150 ve yukarı alan üniversite adayları, ön lisans bölümlerini, AYT'den ise 180'i geçen adaylar 2 yıllık açıköğretim programlarına girebilir.
Açıköğretim tercih etmenin normal tercihlerden bir farkı yok, hepsinde olduğu gibi yine sıralama önemli ama sıralamalar da çok değişiyor bu yüzden tercih aralığınızı geniş tutun.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde (AÖF) ders geçebilmek için yeni sistemde, 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alınması gerekmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacak. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
4 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırmak için ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına girmek, TYT'de en az 150 puan, AYT'de en az 180 puan almak gerekmektedir.
Adaylar tercihlerini, 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaktır.
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
Açık lise okuyan bir öğrenci mezun olduktan sonra üniversite okuyabilir mi? Tabi ki okuyabilir. Açık öğretim lisesinden mezun olan bir öğrenci ile örgün liselerden mezun olmuş öğrenci aynı haklara sahiptir.
AÖF 4 YILLIK BÖLÜMLER HANGİ PUAN TÜRÜYLE ALIYOR? İstanbul Üniversitesi AUZEF, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Erzurum ATA AÖF veya herhangi bir üniversitede seçeceğiniz 4 yıllık lisans açıköğretim bölümleri YKS TYT puan türünden öğrenci kabul etmektedir. TYT puan türünden minimum 180 puanı almanız gerekmektedir.
Anadolu Üniversitesi'nin yanı sıra Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi'nde 4 yıllık lisans bölümleri yer alıyor. 4 yıllık lisans bölümleri Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık puan türüne göre alım yaparken 2 yıllık Önlisans bölümleri ise TYT puan türüne göre alım yapıyor.
Özellikle lisanstan (4,5,6 yıllık) tercih yaparken başarı sıralamasını baz almak gerekiyor. Önlisanstan (2 yıllık) tercih yaparken ise başarı sıralamasına bakıldığı gibi puana göre de tercih yapılabilir” dedi.
Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir.
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
Açık Öğretim Lisesi, çeşitli nedenlerle örgün eğitime devam edemeyen öğrenciler için bir alternatif eğitim sistemidir. Çeşitli nedenlerden dolayı örgün lise öğrenimi göremeyenler açıktan lise okuyarak lise diplomasını alabilirler.
Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Lise 3. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5 ve 6. dönemdir. Lise 4. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 7. ve 8. dönemdir. Açık Öğretim Lisesi sisteminde öğrenci verdiği dersin kredisini kazanır.
Sınavsız ikinci üniversite, yükseköğretim kurumlarından ön lisans veya lisans diploması almış veya halen bu programlarda kayıtlı olan kişilerin, açıköğretim programlarına kayıt yaptırmalarına ve ikinci bir diploma almalarına olanak tanıyan bir sistemdir.
Adaylar 2022 taban puanlarını dikkate alarak tercih yapacak. Geçtiğimiz sene 2 ve 4 yıllık fakültelerin puanlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bölümleri 20-21 sayfa arasında yer almaktadır.
Açıköğretim, alışılmış, örgün ve geleneksel eğitim tarzından çok farklı olarak, okul kampüsüne gitme zorunluluğu olmayan, derslerin tamamen bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda interaktif olarak işlendiği, katılımcıların dersleri istediği zaman ve istediği yerde tekrar izleyebildiği eğitimin adıdır.
İşte detaylar... YKS ek tercihlerde Açıköğretim fakültelerini yazmak isteyen adaylar için Anadolu Üniversitesi'nden açıklama geldi. Ek tercihlerde Açıköğretim Fakülteleri yazılabilir.
Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.
Adaylar, en az 180 ve üzerinde puan aldıklarında, ilgili puan türünde öğrenci kabul eden lisans programlarından tercih yapma hakkını elde edebilecektir. TYT'de 150 Puan Barajını Geçmek İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor? TYT'de 150 puan barajını aşmak isteyen bir öğrencinin en az 16 net yapması yeterli olacaktır.
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bölümleri nelerdir? Açıköğretim Fakültesi Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), Atatürk Üniversitesi (Erzurum), İstanbul Üniversitesi olmak üzere toplam 3 üniversite de bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri