Öğrenim Durum Belgemi nereden alabilirim? Öğrencilerimiz, https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama bağlantısı üzerinden ya da aosogrenci.anadolu.edu.tr adresi "Belge Döküm" kısmından Öğrenim Durum Belgesi alabilmektedir.
Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrenciler, Açıköğretim Fakültesi bürolarına bizzat veya posta yoluyla başvurarak, öğrenci belgesi alabilmektedir.
kimlik numarası ve şifreyle e-devlete giriş yapıldıktan sonra, arama çubuğuna "öğrenci belgesi sorgulama" yazılır ve ilgili ekrana ulaşılır. Kişi, öğrenim durumuna göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçerek, öğrenci belgesini alabilir.
Öğrenci durum bilgilerinizi görüntülediğiniz ekranda “Barkodlu Belge Oluştur” linkine tıkladığınızda bu ekranı görüntüleyeceksiniz. Burada Öğrenci Belgenizi görüntüleyebilir ve “Dosyayı İndir” bağlantısını kullanarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.
Öğrenci belgesine ihtiyacım var. Nasıl temin edebilirim? E-devlet üzerinden veya kayıtlı olduğunuz yüz yüze eğitim kurumuna başvurarak öğrenci belgesi alabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
KİMLER ÖĞRENCİ KARTI ALABİLİR? Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencileri İBB'nin indirimli İstanbulkart'ını almak için başvuru yapabilir.
Yükseköğretim Kurulu'nun yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında artık öğrenci belgesi https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden alınabilecek.
AÇIK LİSE DİPLOMASI ALMA
Ayrıca öğrenci kendisi diplomasını alamayacaksa alacak kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Geçici mezuniyet belgeleri de yine ilgili kurum olan Halk Eğitim Merkezi'nden alınacaktır. Açık öğretim diplomaları ayrıca e-devlet üzerinden de alınmaktadır.
Öğrencilik durumu aktif ya da donuk olan öğrenciler, bu işlemi yaptırmak için bankaya yönergede belirtilen kayıt ücretini öder. Dekontu ile birlikte İrtibat Bürolarına gider kayıt yenileme işlemini yaptırır. Kayıt yenileme işlemi öğrenci numarasından erişilerek yapılır.
Eğitim komisyonunun görüşü ve ilgili yönetim kurulu kararı ile öğrencinin mezun olduğuna karar verilir. (Bu işlemler sonunda Öğrenci Bilgi Siteminde, öğrencilik durumu MEZUN görünecektir. Sistemde mezun durumda olan öğrenci mezuniyet belgesini almak için başvuruda bulunabilir.)
İlk olarak e-Devletten sistem üzerinden öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapılır. Üniversite ya da AÖF öğrenci belgesi alma işlemi yapacaksanız bölümün en sonunda yer alan Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanlığı -Öğrenci Belgesi Sorgulama Linki açılarak işleme devam edilir.
Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
Bu belge öğrenci belgesi ismi ile de bilinmektedir. Öğrenim Belgesi, bir öğrencinin hangi kurumda eğitim gördüğünün ispat edilmesi için gerekli olan bir belgedir. Bu sebeple özellikle resmi kurumlarda yapılan işlemler esnasında öğrencilerden öğrenim belgesi istenmektedir.
Açık Öğretim Lisesi diploma sorgulama işlemleri e devlet sistemi üzerinden gerçekleşiyor. E devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile "Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgesi Sorgulama" ekranı üzerinden açık lise diploma bilgileri görüntüleniyor.
E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.
Kayıt yenileme tarihleri içinde öğrencilerimiz, kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini, aof.anadolu.edu.tr adresi öğrenci otomasyonu bağlantısından mutlaka kontrol etmelidir.
Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrencilerimizden Öğrenci Belgesi almak isteyenlerin bir dilekçe ile İrtibat Merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.
Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerimizin öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.
Aktif Öğrenci: Yeni kayıt yapan veya içinde bulunulan dönem için kayıt yenileten öğrencinin öğrencilik durumu. Aktif öğrenci, öğrencilik haklarından faydalanan ve sınavlara girebilen öğrencidir. Donuk Öğrenci: İçinde bulunulan dönem için kaydını yeniletmeyen öğrencinin öğrencilik durumu.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilen diplomalar 2 yıl bekletilir. Öğrenci bu süre zarfında diplomasını teslim almaz ise, ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne gönderir.
Açık lise diplomasının Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alındığını bildirdik. Bu mezuniyet belgesi mezun olunduğu tarihten itibaren 2 ya da 3 ay sonra Halk Eğitim Merkezine diploma olarak gönderilmektedir.
Açık öğretim diplomaları ayrıca e-devlet üzerinden de alınmaktadır. Sisteme giril yaptıktan sonra arama butonuna Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgesi Sorgulama yazarak da belgenizi elde edebilirsiniz.
E- okul üzerinden de öğrenci belgesi almak artık çok kolay, bu hizmetten faydalanmak için belge alacak olan öğrencinin vatandaşlık numarası, okul numarası, sınıf şubesi ve bazı kimlik bilgileri olması yeterlidir. https://e-okul.meb.gov.tr/ linkine tıklayarak e-okul uygulaması üzerinden öğrenci belgesi alabilirsiniz.
Öğrenci Belgesi Nerelerden Alınır? İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde okulunuzun idari bölümüne başvurarak istediğiniz zaman ıslak imzalı ve mühürlü şekilde öğrenci belgenizi alabilirsiniz. Bunun için gerekli olan tek şey, öğrenci numaranızı bilmek.
Mezuniyet belgesi ile diploma aynı şeydir. Yıllar önce alınan diplomalar zamanla kaybolabilir. Bu gibi durumlarda E-devlet üzerinden alabileceğiniz mezuniyet belgesini kullanabilirsiniz. Sizden diploma isteyen bir kuruma mezuniyet belgesi götürdüğünüzde bir sorun olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri