Saçlarınıza hasar vermeden bu sorunu çözmek için, saç uçlarınıza nem desteği sağlamanız gerekir. Bu sayede yumuşayan saç tellerinizi çok daha kolay bir şekilde açabilirsiniz. Bu işlem için dolaşık saç açıcı sprey ya da yağ çeşitlerinden yardım alabilirsiniz.
Duşta saçınıza uyguladığınız bakım kremini avucunuza alın. İçine 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak karıştırın. Saçınızın keçeleşmiş bölgelerine uygulayın. İri dişli bir tarak ile saçınızı tarayın Ardından saçınızı nazikçe şampuanlayın ve uçlarına tekrar krem uygulayın.
Papatya Suyu
Bilinen en eski saç açma malzemesi, papatya suyu. Birkaç adet papatya çayı poşetini demleyerek kendine saç açıcı bir karışım hazırlayabilirsin. İstersen sıcak suya bir kaşık kadar kuru papatya, birkaç damla limon suyu ve biraz da zeytinyağı ekleyerek daha kompleks bir kür de yapabilirsin.
Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz.
1 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 su bardağı suyu bir sprey şişesine alın ve şişeyi çalkalayın. Hazırladığınız bu doğal renk açıcı spreyi saçlarınıza sıkın ve güneşli bir ortamda 1 saat bekleyin. Düzenli kullanımda saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Elma sirkesi doğal saç açıcılar arasında yer alıyor.
Ayrıca boyama işleminin öncesinde saçları yıkamak, ardından ise boya ya da açıcı uygulamak saç derisinin tahriş olmasına neden olur. Bunun en temel nedeni; saçlarınızı boya ve açıcıya karşı koruyacak en doğal yağları da saçlardan arındırmış olmak.
Saç rengini doğal renkler ile açmak isteyen kişiler su ile limon yağını karıştırarak saça sıkabilir. Güneş ile temas ettikçe saçın renginin açıldığını görebilirsiniz. Limon yağı, yağlı saçlar için de kullanılır.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Suyu ocakta ısıtın ve içerisine 2 yemek kaşığı bal ekleyin. Karışım kaynamaya başladığında yarım limon suyu ve 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra buzdolabına koyun ve 2-3 dakika bekletin. Karışım soğuduğunda ıslak saçınıza uygulayın.
Eğer saçınızda boya yoksa ve sadece bir iki ton kadar saçınızın rengini açmak istiyorsanız açıcı kullanmadan boya ile bu işlemi yapabilirsiniz. Fakat saçınızda boya varsa mutlaka oryal gibi bir kimyasal açıcı kullanmak gerekir.
Oksidanla saç açmak için saç açıcısını boya ile karıştırman gerekiyor. Eğer set halinde satılan boyaları kullanıyorsan oksidan kullanmak çok basit! Bütün oksidanı, saç boyasıyla karıştırman yeterli olacak. Oksidanı tek başına saçına sürmemelisin.
Saçlara Nemini Geri Kazandırın
Genellikle saç kurutma makinesi, fön, maşa gibi ısı verici işlemlerin yoğun kullanımı nedeniyle nemsiz kalarak kuruyan saç telleri elektriklenmeye son derece uygundur. Özellikle kurutma sonrası elektriklenen bir saçın varsa iyonlu saç kurutma makinesi kullanabilirsin.
Kuru veya sert saçlar için elektriklenmeyi azaltan, saçın kırılmasını önleyen ve yumuşatan doğal yağlar arasında avokado, zeytinyağı, jojoba yağı, E vitamini yağı, argan yağı veya hindistancevizi yağı en çok işe yarayanlardan. Bu yağları karıştırarak kendinize haftalık bir bakım rutini oluşturabilirsiniz.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz bir miktar soda, sadece saçlarınızın rengini açmakla kalmayıp saçlarınıza göz alıcı ışıltılar da katar. Sodanın saç rengi açma özelliğinin yanı sıra saçı uzatma ve canlandırma gücü de son derece fazladır.
Zeytinyağının saç üzerindeki etkilerinden biri de saç rengini açmasıdır. Saçında rengini açmak istediğin bölgeye bir miktar zeytinyağı sür ve 1 saat kadar güneşte bekle. Duruladıktan sonra saç renginin tonunun açıldığını göreceksin.
Saç açıcı ürünü saçlarınızın dip bölümünden yaklaşık bir parmak kalınlığı kadar boşluk bıraktıktan sonra uygulamaya başlayabilirsiniz. Eğer saçlarınız daha önce açma işleminden geçirilmişse bu işlem saçlarınıza zarar verebilir. Bu işlem için bir uzmandan yardım alabilirsiniz.
Saçın dip kısımlarından uçlarına kadar açıcı kullanılması gerekmektedir. Tarak kullanımı ile saç açıcının dağıldığından emin olunması önerilmektedir. Açıcı saçın rengine bağlı olarak en fazla 40 dakika bekletilmelidir. Daha fazlası önerilmemektedir.
Saçlarınızda ışıltı, gölge ya da minik aydınlık dokunuşlar eklemek istiyorsanız evde saçınızı boyarken ıslak saça uygulama yapabilirsiniz. Saçlarınız ıslakken suyu çeker ve saç boyası saçınızın rengini tamamen değiştirmez.
Sprey şişeyi güzelce çalkalayın. Durulanan saçlarınızın tamamına bu sirkeli karışımı sıkın ve 10 dakika kadar bekleyin. Sirkenin sahip olduğu mineral ve vitaminler, saçlarınıza nüfuz edene kadar dinlendirin. Sirkeli su saçlarınıza değdiği anda, saçlar tarafından emilecek ve saç köklerini uyaracaktır.
Kısa sürede etkisini görmek ve kepeklenme sorunundan kurtulmak için kullanıyorsanız sirkeli suyu saçınıza uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize biraz masaj yapın. Ardından bu şekilde yaklaşık bir 8-10 dakika bekleyin.
Yumurtalarına sirke adı verilir. Sirkeler; gri, sarımsı veya bej renkli ve bir kum tanesi büyüklüğündeki olurlar. Saçın köküne yakın bir yerde saça yapışık halde dururlar. Saç derisinden çok az miktarda sık sık kan emerek beslenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri