Hazırlanan kıyma streç ile üzeri örtülerek 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Bir gün önceden hazırlanarak dinlenme süresi uzatılabilir.
Adana Kebap Yapılışı
Bütün malzemelerimizi aldığımız kabın içerisinde 15 dakika kadar yoğuruyoruz. Eğer yoğurma işlemi bir gece önceden yapılıp, Adana kebap harcımız bir gece buzdolabında beklerse çok daha iyi olacaktır.
En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir. Hazırlanan karışım, 0,5 cm kalınlığında, 3 cm eninde 90–120 cm uzunluğunda şişlere sıvanır gibi saplanır. Şişlendikten sonra 1 saat kadar şişte dinlendirilir. Bu dinlendirme el suyunun etten akması içindir.
Şişlendikten sonra 1 saat kadar şişte dinlendirilir. Bu dinlendirme el suyunun etten akması içindir. Saplama esnasında el suya batırılıp şiş üzerindeki et sıvazlanır. Bu işlem etin şişten dökülmemesi için yapılır.
Şişlendikten sonra 1 saat kadar şişte dinlendirilir. Bu dinlendirme el suyunun etten akması ve etin pişerken dağılmaması içindir.
İlgili 30 soru bulundu
1 kilo kıymadan kaç şiş Adana çıkar? Tarifteki usul ve şiş ebatları takip edilirse 14 adet çıkar.
Kuyruk yağı :
Genelde bir kilo yağsız kuzu etine 250 – 300 gr kadar kuyruk yağı kullanılır. Etin yağ durumuna göre 50-100 gr az yağ kullanabilirsiniz. Burada püf noktası, kuyruk yağını kesinlikle daha az kullanmamaktır. Çünkü kebabı kebap yapan, içine koyulan kuyruk yağıdır.
ADANA KEBAP PİŞİRME SÜRESİ: KAÇ DAKİKADA PİŞER? Adana kebap tarifini hazırlama süresi 30 dakika, pişirme süresi 20 dakikadır.
Adana kebap, adını da aldığı üzere Adana mutfağının eşsiz kebap lezzetidir. Kuzu kıymasından yapılan Adana kebap tarifi kıyma, galete unu, soğan, sarımsak, yeşilbiber gibi malzemelerle hazırlanmaktadır.
Özellikle restoranlarda taze et yenilmek istendiğinde tercih edilmektedir. Çünkü taze hazırlanan etler kalırsa ertesi gün içerisine acı katılarak Adana kebap olarak servis edilmektedir.
Pişmiş etli yemekler buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklanabilir.Zeytinyağlı sebzeler buzdolabında 4-7 gün, dondurucu da ise 3-4 ay korunabilirler.
Adana kebap dolapta kaç gün saklanır? Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Kıyma, soğan, sarımsak, biberler bir kaba alınır. Acı biber salçası, karabiber ve tuzu koyulur iyice karıştırılır.
Adana kebap ilk günde lezzetli olmaz
Eğer hemen tüketmek isterlerse de dolaptan çıkartılıp doğranmalı. İlk gün saç tava, tepsi tava yapıp yenebilir. Kebap da yapabilirler ama o lezzeti alamazlar. İkinci günü yenirse kebabı daha uygun düşer.
Adana kebabı sadece kuzu erkek etinden olur. Erkek kuzu etini çatala batırdığın anda dağılır, eğer dağılmıyorsa dana eti veya dişi koyun eti olabilir. Ona da dikkat edilmeli” diye konuştu.
Ya da kabak çorbası, ev usulü acılı adana kebap, arpa şehriyeli pirinç pilavı ve baba tatlısı içlerinde tercih edebileceğiniz bir başka güzel alternatif.
Adana Kebabın içten de pişmesi için ustalar demir şiş kullanır çelik şiş kulllanmaz. Özellikle kıyma şeklinde hazırlanmış etleriniz için uygundur. Bunun yanında iri parça tavuk etleriniz, çeşitli sebzelerinizi de bu şiş ile pişirebilirsiniz. Geniş kesitli olduğundan dolayı sebze ve etleriniz şiş üzerinde dönmez.
Bir kişilik Adana kebabı 180 gramdır. Bir buçuk tabir edilen Adana Kebabı'nın eti ise 270-280 gramdan az olamaz.
Fırın derecenizi 200 derece fansız programda ısıtabilirsiniz. Etlerinizi fırının teline dizin ve 20 25 dakika kadar pişirin.
Kıymadan büyük bir parça alınır ve kıyma çöp şişlere elimizi kasedeki suyla ıslatarak takıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek üzerine diziyoruz. 200 derece kızarana kadar pişiriyoruz.
ADANA MI ACI URFA MI? Sevilerek tüketilen yemeklerden olan Adana ve Urfa kebabından Adana kebabı acı olanıdır. Urfa kebabına göre Adana kebabı daha fazla acılı olur. Acı seven kişilerin kebap yerken tercih etmesi gereken kebap türü Adana kebaptır.
"Köftecilerdeki köfteler neden daha yumuşak ve lezzetli oluyor?" diye soruyorsanız, cevabı maden suyunda! Çünkü maden suyu ile yapılan köfteler soda sadesinde çok daha az yağ çekiyor, köfteler puf puf oluyor. Soda, sadece köfte değil, pek çok kızartma yemeğinde de bu amaçla kullanılıyor.
Adana kebap yapımı için öncelikle ve en önemli nokta olarak tercih edilen et, kuzu ya da koyun eti olmalıdır. Kuzu etinin yanında genel olarak kullanılan malzemeler, kuyruk yağı, pul biber ve tuzdur. Günümüzde evde yapılan Adana usulü kebaplar için sarımsak, salça ve soğan da eklenebiliyor.
Köftelik kıyma normalde bir kez çekilir. Kıymayı iki kere çekmek renginin daha güzel görünmesini sağlar. Kıymayı kasaptan alır almaz buzdolabında bekletmeden hazırlanan köfte daha lezzetli olur. Yoğurduktan sonra en fazla 1 saat dinlendirmek, köftenin lezzetini arttıracaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri