Menstrüasyon (adet) döneminde yapılacak uygulamalarla ilgili olarak tanımlanmış bir sorun yoktur.
Botox Uygulaması Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Botox uygulaması öncesi, doktor mutlaka kullanılan ilaçlar konusunda bilgilendirilmelidir. Aspirin, antibiyotik, hipertansiyon ilaçları, kan sulandırıcı ilaçlar ve ağrı kesiciler botox uygulamasından 2 hafta önce kesilmelidir.
Botoks uygulaması için özel bir mevsim yoktur, yılın her mevsimi yaptırılabilir. Botoks çok ince uçlu bir iğne ile kasa enjekte edildiği için, herhangi bir mevsimde uygulanabiliyor. Güneşe veya sıcak havalara karşı hassasiyet oluşturmadığından yaz aylarında güvenle botoks uygulanabilir.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Hydrafacial işleminin regl döneminde yapılması önerilmez.
İlgili 44 soru bulundu
Dolgu ya da botoks işlemi kişinin adetli olup olmamasına göre değişen tedaviler değildir. Bu nedenle güvenle uygulanabilir. 30'lu yaşlarda botoks tedavileri uygulanmaya başlayabilir.
Bu sebeple, ağız yıkanınca, kaplama yapılan dişler de yıkanmış sayılır. Dolayısıyla kişi, tedavi amaçlı olarak dişlerine dolgu veya kaplama yaptırabilir ve abdest ya da gusül alıp, ibadetlerini yapabilir. Söz konusu tedavinin abdestsiz, cünüp veya âdetli iken yapılması da caizdir.
Botoks enjeksiyonunun tutmamasının en yaygın nedeni, hastaya enjekte edilen dozun yeterli olmamasıdır. Botoks tedavisinde her hastada en iyi sonucun elde edilmesini sağlayacak tek bir doz yoktur. Bu nedenle aynı dozun her hastada işe yaraması mümkün değildir.
Uygulanan botox kişiden kişiye ve hücre yenilenme hızı gibi durumlara bağlı olarak farklılık gösterebilir. Genelde botoks etkisi 6-7 ay kalıcı etki göstermekte ve ciltte pürüzsüz, kırışıklıkların olmadığı bir görünüm sağlamaktadır.
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Botoksun etkisi uygulama yapıldıktan 48-72 saat sonra başlar. Optimal etki ortalama iki hafta sonunda görülür. Bölgeye yapılan doz gibi, etki süresi de kişiden kişiye farklılık gösterebilmekle birlikte, bu süre ortalama 4-6 ay kadar devam eder.
İstenilen halini alması 10 günü bulur. İlk uygulama sontasında 4 ayda bir, tekrar edilen uygulamalarda 6 ayda bir, düzenli yapılan uygulamalardan sonrasında yapılacak olan botoks uygulamaları oldunca başarılıdır sonuçlar gözlemlenir.
Alkol ve Sigara: Botoks sonrası alkolden ve sigaradan kaçının. Bu maddeler kan dolaşımını hızlandırabilir ve toksinin yayılmasını etkileyebilir. Isı ve Güneş: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye aşırı sıcak (Özellikle alına yakın fön makinası tutulması) veya güneşe maruz kalmaktan kaçının.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Dr. Mustafa Karataş: En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir.
Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur. Botoks sonrası başı öne eğmek zararlı mı? Uygulamadan sonra baş veya alın eğilmemelidir.
Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Dolgu, kaplama, tel taktırma, implant yaptırma veya sabit protez, abdest ve guslün sıhhatine engel olmaz.
Hangi çürüklere dolgu yapılmaz? Harabiyetin dişin büyük bir kısmını kapsadığı durumlarda, kendiliğinden başlayan bir ağrı mevcutsa yani öncelikli olarak kanal tedavisi gerekiyorsa ya da bunların dışında hekimin gerekli gördüğü başka sebepler var ise dolgu tedavisi uygulanamayabilir.
KİMLERE UYGULANMAZ? Dolgu maddeleri gebelere ve emzirme dönemindeki kişilere, 12 yaş altındakilere, immünsüpresif tedavi alanlara, aktif enfeksiyon ve inflamasyon bölgesine uygulanmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri