Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
Tüm operatörler üzerindeki hatlarınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/mobil-hat-sorgulama adresini kullanarak e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Dijital Operatör Uygulaması içerisindeki ayarlar menüsü altında bulunan hesap ekleme işlemini kullanarak da adınıza kayıtlı tüm hatlarınızı görebilirsiniz.
IMEI kayıt sorgulama işlemleri E-devlet sistemi üzerinden yapılıyor. E-devlet sistemine TC kimlik ve kullanıcı bilgileri gerekmeden https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresi üzerinden 15 haneli IMEI numaranızı sorgulatabilirsiniz. Böylece cihazınızın kayıp veya çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
e-devlet üzerinden vatandaşlar şifre ve TC kimlik numarası ile giriş yapıldıktan sonra arama kısmına mobil hat sorgulama yazarak hizmet verilen bölüme ulaşabilirsiniz. Sorgulama tüm GSM hatlarında yapıldığı için adınıza açılan tüm hatları görebilirsiniz.
- "KIM" yazıp boşluk bırakıp 10 haneli GSM numarası' nı yazarak 7048' e sms gönderebilirsiniz. * 11842 yoluyla dilerseniz isim - soyad bilgilerinden dilerseniz telefon numarasından sorgulama yapabilirsiniz. 7048' den sms yoluyla ise sadece GSM numarasının kimin adına kayıtlı olduğu sorgulanabilir.
İlgili 40 soru bulundu
TCKN GSM Sorgulama Servisi, TC Kimlik Numarası ile GSM sorgulama hizmeti sunan bir platformdur. Bu hizmeti kullanarak, bir kişinin telefon numarasını TC Kimlik Numarası ile sorgulayabilirsiniz.
30 Mayıs 2019 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan yeni kanundan sonra, yurt dışından alınan telefonların IMEI kayıtları, artık sadece pasaport sahibinin adına yapılabilecek. Dolayısıyla IMEI kaydı yapılan bir telefon, sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı olan hatlarla çalışacak.
ADIMA KAYITLI HAT SORGULAMA E-DEVLET
Ardından arama alanına “mobil hat sorgulama” yazın ya da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu hizmetleri arasından “mobil hat sorgulama” seçeneğine tıklayın. Sorgulama yaptığınızda sizin adınıza hangi operatörde kayıtlı hat varsa o hattı ve numarayı söyleyecek.
Bu düzenleme çerçevesinde cihaz kaydı yapılan cihazın, sadece kayıt yaptıran pasaport sahibinin TC. Kimlik Numarasına kayıtlı GSM hatlarıyla kullanabileceğinden kayıt hakkının bir başkasına devredilmesi mümkün olmamaktadır.
Eğer 'Durum' sekmesinde IMEI Numarası Kayıtlı yazıyorsa ancak 'Kaynak' sekmesinde Yolcu Beraberi Kaydedilen Cihaz yazısını görüyorsanız bu, cihazın pasaport kayıtlı olduğu anlamına geliyor. Bunun için gerekli resmi adımları atmalı ve Türkiye sınırları içerisinde yaşıyorsanız cihazınızı kaydettirmeniz gerekir.
Bu durum, e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) IMEI numarası sorgulanarak öğrenilebilmekte veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak IMEI numarasının durumu hakkında güncel bilgi edinilebilmektedir.
Bu ekran üzerinde sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için gerekli olan cihaz IMEI numarası bilgisini ise cihaz üzerinde '*#060#' koduyla öğrenebilmek mümkündür.
bi tane yurt dışı cihaz getirebilirsiniz. veya kayıt ettiğiniz cihazları da. 3 takvim yılı içerisinde. sadece kayıt sahibine ait hatlarda kullanabilirsiniz. yani sizin de anlıycağınız gibi arkadaşlar. bu yasada tek pasaport. 2 farklı cihaz. kaydedilebilmeyle ilgili 1 durum söz konusu değil. ancak 2022 yılından önce.
Telefon hattını iptal etmek isteyen kişilerin yazılı başvurusuna ihtiyaç vardır. Bu yazılı başvuru GSM operatörlerinin bayisine gidilerek şahsen veya e-devlet veya bağlı olunan Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone operatörlerinin faks kanalları üzerinden iletilmesi gerekmektedir.
E-Devlet Kapısı'na şifre ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Mobil hat sorgulama” yazın. Sorgulama işlemi sırasında açılan sayfada 3 ayrı operatör; Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone alt alta sıralanır. Operatörlerin yanında üzerinize kayıtlı hat olup olmadığı ortaya çıkar.
Kişinin kendi bilgisi dışında açılan bir IMEI kaydı varsa BTK ya başvuru yaparak IMEI kaydının kişinin üzerinden iptal edilmesi gerekir. ve adli mercilere başvuru yapılarak suç duyurusunda bulunulması gerekir.
Aynı yıl içinde birden fazla cihaz için IMEI kayıt işlemi yapabilir miyim? Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
Yurt dışından ucuza telefon almak isteyen vatandaşlar yeni bir yönteme başvuruyor. Bu yöntemle uçak bileti masrafı olmadan ve yurt dışına çıkmadan telefon kayıt hakkı elde ediliyor. Türkiye'den kayıtsız olarak alınan telefonlar kaydedilebiliyor. Vatandaşlar sigortalı uçak bileti satın alıyor.
Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
“Mobil Hat Sorgulama (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu)” seçeneğini seçiniz. Karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Adınıza kayıtlı TT Mobil (Türk Telekom), Turkcell ve Vodafone operatörlerine ait kayıtlı hattınız var mı öğrenebilirsiniz.
Her iki SIM kartının da takılı olduğundan emin olun. Ayarlar > Ağ & İnternet > SIM kartlar veya Dual SIM > Dual SIM ulaşılabilirliği öğelerini bulup dokunun.
e-Devlet Kapısı'na şifre ve T.C. kimliknumaranız ile giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bölümünden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu seçin. Bu kategorideki alt başlıklar arasında "Mobil Hat Sorgulama"yı tıklayın.
Alınan yeni karara göre yurt dışından getirilen akıllı telefon sadece telefonu kullanacak olan kişinin kimlik numarasına kayıtlı hatlar ile kullanılabilecek.
-Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Bu yöntemde 3 yıl boyunca sadece 1 telefonu kayıt ettirebiliyorsunuz ve 3 yıl boyunca telefonu sizden başkası kullanamıyor. 3 bine yakın da ücret tahsil edilmektedir.
Yurt dışından getirilen telefonlar, kayıt işlemi yapılmadan Türkiye'de 120 gün boyunca kullanılabilir. Bu süre sonunda telefon ağlara kapatılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri