Abone olduktan sonra tüm davaları öğrenmek için: TCKIMLIKNO yazılarak 4060'a gönderilir.
Vatandaşlarımız E-Devlette yer alan ve Bakanlığımızca sunulan “Ticaret Siciline Kayıtlı Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletmeler veya Şirketler” hizmetini kullanarak sahibi, ortağı veya yetkilisi oldukları şirket/ticari işletmeleri sorgulayabilmektedirler.
Adınıza şirket olup olmadığını öğrenmek için e-Devlet sistemine giriş yaparak arama kısmına “Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler” yazmanız yeterlidir. Karşınıza gelen ekranda herhangi bir şirketin ortağı, yetkilisi ya da sahibi olup olmadığınızı görebilirsiniz.
e-Devlet sistemi üzerinden adınıza şirket kurulmaması için kısıtlama yapabilirsiniz. Kısıtlama işlemini gerçekleştirmek için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama kısmına “Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS)” yazmalısınız.
İlgili 38 soru bulundu
şirketleri, vergi kimlik numarası üzerinden işlem yaparlar. Gerçek kişi olduğu durumlarda, T.C. kimlik numaraları üzerinden firma açılışı yapılır. Adi ortaklıklarda ise vergi kimlik numarası üzerinden işlem yapılabilir.
E Devlet şifresini bilen birinin yapabileceği işlemler şunlardır: Kişi adına işlem yapabilir. Kimlik örneğine ulaşabilir.İkamet ve adres bilgilerini görüntüleyebilir. Kişi adına kayıtlı araçları ve mülkleri sorgulayabilir.Dava ve icra dosyalarını görebilir, inceleyebilir.
e -Devlet kapısı üzerinden CİMER'e yapılan başvuruların iptali hizmeti bulunmamaktadır. Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili 150 no'lu CİMER çağrı merkezi ile görüşmeniz gerekmektedir.
Kredi başvurusu yapılan bankanın şubesi, başvuru sorgulama hizmeti de verir. Kredi başvuru durum sorgulama işlemi için doğrudan bankanın fiziksel şubesine gidilebilir. Şubelerde genellikle sıra numarası almak suretiyle işlem yürür. Bu nedenle bir süre sıra beklemek gerekebilir.
Tüm operatörler üzerindeki hatlarınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/mobil-hat-sorgulama adresini kullanarak e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Dijital Operatör Uygulaması içerisindeki ayarlar menüsü altında bulunan hesap ekleme işlemini kullanarak da adınıza kayıtlı tüm hatlarınızı görebilirsiniz.
Gümrük Bakanlığı'nın sitesinde de bu yenilik mevcut. Kurulan yeni sistemle T.C. kimlik bilgilerinizi kullanarak Gümrük Bakanlığı'nın resmi sitesi www.gtb.gov.tr'den üzerinize kayıtlı şirketleri görebilirsiniz. Ayrıca bir şirkete ortak olarak gösterilmişseniz bunu da aynı sistem üzerinden kontrol edebilirsiniz.
E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz.
Kimlik bilgileri çalınan bir kişi zaman kaybetmeden Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yapması gerekir. Başvuru yaparken suçlu biliniyorsa belirtilmeli ve ceza alması için ayrıca şikayet dilekçesi verilir. IP numaralarından tespit edilerek ise suçlular yakalanabilir.
e-Devlet Kapısı'nda yer alan hizmetle vatandaşlar, kimlik numaralarına kısıt koyarak, iradeleri dışında şirket ortağı veya yetkilisi yapılmalarını engelleyebiliyor.
Şahıs şirketleri, anonim şirketlere nazaran daha kapalı bir yapının olduğu, tek ya da az sayıda ortakla kurulabilen şirketlerdir. Şahıs şirketlerinde ortak ya da ortaklar sınırsız sorumluluğu sahiptir.
Şifrenizi Kimseyle Paylaşmayınız
Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere hiç kimse sizden kişisel bilgi istemez, şifrenizi sormaz, şifrenizi göremez ve adınıza şifre değişikliği yapamaz.
İnternet tarayıcısı kullanıyorsanız Güvenlik ve Ayarlar > İki Aşamalı Giriş İşlemleri > Kayıtlı Cihaz İşlemleri sayfasından silebilirsiniz. Mobil uygulama kullanıyorsanız Profilim > İki Aşamalı Giriş İşlemleri > Kayıtlı Cihaz İşlemleri sayfasından silebilirsiniz.
e-Devlet üzerinden yaptığınız abonelik fesih başvurusunun iptali şu an için söz konusu değil. Ancak böyle bir talebiniz varsa ilgili firmanın çağrı merkezini arayarak başvurunuzdan vazgeçme talebinizi iletebilirsiniz.
Siber Güvenlik Dairesi Başkanı Salih Talay, "Sistemde, kullanıcılara ilişkin profil bilgileri ve kullanıcı hesapları dışında herhangi bir veri tutulmuyor. Dolayısıyla (sızdığı iddia edilen) bu verilerin teknik olarak e-Devlet Kapısı'ndan çalınmış olması mümkün değil" dedi.
BULGU SETİ Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, iddialarla ilgili resmi sosyal medya hesabından kamuoyuyla bir bilgi notu paylaştı. 61 milyon kişinin e-Devlet şifresi ve diğer verilerinin çalındığına yönelik iddiaların gerçek olmadığı belirtildi.
e-Devlet Kapısı hesabınıza giriş yaptıktan sonra iki aşamalı giriş özelliğini; İnternet tarayıcısı kullanıyorsanız Güvenlik ve Ayarlar > İki Aşamalı Giriş İşlemleri sayfasındaki İki Aşamalı Giriş alanında “Pasif” seçeneğini işaretledikten sonra “Ayarları Kaydet” düğmesine tıklayarak kapatabilirsiniz.
''Kötü niyetli olan bir kişi, vatandaşlık numarasını öğrendiği kişilerin tüm özel bilgilerine ulaşabilir ve illegal işlerde kullanabilir. Bu bilgilerle kredi kartı sahteciliği de dahil birçok yasa dışı iş yapılabilir.”
Öncelikle e-devlet sistemine giriş yapın (Buraya tıklayarak giriş yapabilirsiniz) "Kurumlar" menüsünden Ticaret Bakanlığı'na tıklayın. "Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS)" seçeneğini seçin. "Yeni Başvuru" seçeneğine tıklayarak bilgileri doldurun ve onaylayın.
Müşterisi olduğunuz bankaya kredi, kredi kartı ya da hesap başvurusunda bulunurken nüfus cüzdanınızı ve kimlik bilgilerinizi verdiyseniz size kötü bir haberimiz var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri